Web Analytics
More
    Reklāma

    Infinix ZERO ULTRA 5G viedtālruņa apskats

    Nav slikti, bet šajā cenā ir arī citas iespējas tikt pie lieliska Android viedtālruņa ar visiem atjauninājumu solījumiem un pat mitruma noturību.

    Jaunākie raksti

    Laikam ir jāsāk ar to, ka Infinix ZERO ULTRA 5G varētu būt aptuveni tas ceļš, ko biju savā prātā kādreiz nospraudis Xiaomi viedtālruņiem – iespēju klāsts aug, kaut kas tiek ietaupīts, bet vienlaikus arī neaug viedtālruņu cena. Kā vēlāk noskaidrosim, Infinix ZERO ULTRA salīdzinājums ar kādreizējo Xiaomi filozofiju varētu nebūt nejaušs.

    Infinix ZERO ULTRA ir viedtālrunis cenā, kas ir aptuveni puse vai pat mazāk par pusi no šībrīža Xiaomi flagmaņu cenas, toties Infinix ZERO ULTRA piedāvā 180W lādētāju (lādētājs iekļauts kastītē), 200 megapikseļu kameru un pāris citas jaukas iespējas.

    Vai var just, ka kaut kas ir Infinix ZERO ULTRA radīšanā ietaupīts? Jā un nē. Ja esi ilgāku laiku lietojis jaunākos iPhone, Samsung Galaxy S vai citus dārgos viedtālruņus, tad aptuveni iezīmēsies, kur tieši varēja ko vairāk gaidīt, bet kopumā es teiktu, ka par Infinix ZERO ULTRA cenu nekas nav uzkrītoši taupīts. Ja tā dikti piesienas, būtu gribējies redzēt kādu mitruma un putekļu noturības solījumu. Ne obligāti uzreiz skriet pēc IPxx standartiem, bet šļakstu un lietus noturība būtu noderējusi.

    Infinix Mobile ir viedtālruņu uzņēmums ar galveno biroju Ķīnā, ko 2013. gadā dibināja Transsion Holdings. Telefoni tiek ražoti vairākās valstīs, tostarp Francijā, Indijā, Indonēzijā, Dienvidkorejā, Ķīnā, Pakistanā un Ēģiptē. Uzņēmumam ir pētniecības un attīstības centri Francijā un Korejā, kā arī telefoni tiek projektēti Francijā. Infinix Mobile ir pieejams Āzijā un aptuveni 30 valstīs, tostarp Vidējos Austrumos, Āfrikā un arī Amerikas Savienotajās Valstīs. Uzņēmums bija arī pirmais viedtālruņu zīmols, kas ražoja Pakistanā. 2013. gadā Infinix Mobile tika izveidots kā viedtālruņu uzņēmums, 2014. gadā uzņēmums novēroja tirgus daļas pieaugumu Ēģiptē un ierindojās kā trešais lielākais zīmols pēc Samsung un Huawei.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, XOS 12
    • Ekrāns: 6.8 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 387 ppi, 111.6 cm2, 120 Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 900 cd/m² maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls
    • Procesors: Mediatek Dimensity 920 (6 nm), astoņi kodoli: 2×2.5 GHz Cortex-A78 & 6×2.0 GHz Cortex-A55, Mali-G68 MC4 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, OTG, NFC, FM radio (ar pievienotām Type-C austiņām)
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, stereo skaļruņi, žiroskops, kompass
    • Kameras: aizmugurē: 200 megapikseļi f/2.0, (wide), 1/1.22″, 0.64µm, Dual Pixel PDAF, OIS un 13 megapikseļi f/2.4, (ultrawide), AF + 2 megapikseļi; LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30/60fps. Priekšā 32 megapikseļi f/2.0 pašiņu kamera, 1080p@30 video
    • Izmēri un svars: 165.5 x 74.5 x 8.8 mm, 213 g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 180 W ātrā vada uzlāde
    • Cena: ap 489 eiro

    Izskats un uzbūve

    Te atļaušos nedaudz atgādināt, ka man Infinix ZERO ULTRA šķita dikti līdzīgs jau kaut kam iepriekš redzētam, kaut kā šis viedtālrunis man saistās ar Xiaomi Mi 10 un Xiaomi Mi 11 paaudzes miksu, jo te ir liektas ekrāna sānu malas kopā ar plakaniem augšas un apakšas galiem. Ja iemetam aci programmatūrā, tad Infinix ZERO ULTRA iekšā ir aizdomīga nosaukuma Hi Browser, kamēr Xiaomi ir Mi Browser ar tādu pašu ikoniņu. Šī gan nebūt nav slikta ziņa, tieši pretēji.

    Kā jau minēju, Infinix ZERO ULTRA ir liektu malu ekrāns, ekrānam ir 20:9 malu attiecība, tātad viedtālrunis ir nedaudz izstiepts. Virs un zem ekrāna ir nedaudz lielākas apmalītes, nekā tas ir pavisam svaigajiem Samsung flagmaņiem, tātad arī šajā jomā Infinix tur līdzi dārgākiem modeļiem. Viedtālruni ir ekrānā iebūvēts pirkstu nospiedumu nolasītājs un tas ir pieņemami ātrs.

    Ekrāns ir šai cenai pat ļoti labs – tam ir pieklājīgs 900 cd/m² spilgtums (flagmaņiem šobrīd ir jau ap 1200 cd/m² un pat vairāk HDR pīķa spilgtumos), AMOLED piedod savu garšiņu, kad to salīdzina ar IPS ekrāniem. Man ir jāsaka, ka dažkārt ne pārāk korekti strādāja programmatūra, kas novērš ekrāna skārienu reģistrēšanu ar plaukstu, bet visādi citādi ekrāns ir foršs un atbilstošs cenai.

    Ikdienā tas nav uzkrītoši, bet pa perimetru ir perlamutrīgas krāsas plastmasas ielaidums un arī aizmuguri sedz plastmasa, bet te nav Qi bezvadu uzlādes. Kameru modulis aizmugurē ir pamatīgi izcelts no korpusa, padarot Infinix ZERO ULTRA teju uz pusi biezāku.

    Te arī atradīsi stereo skaļrunīšus, tiesa, augšā esošais skaļrunis ir manāmi klusāks par lejā novietoto. Infinix ZERO ULTRA komplektā ir jau minētais 180 W lādētājs un arī caurspīdīga silikona koverītis, plus ekrāna aizsargplēve (viena ir uzlīmēta, vēl viena tiek dota līdz).

    Programmatūra

    Pieķersimies sākumā reklāmas lietotnēm – te atradu Facebook, Instagram, Visha mediju atskaņotāju un WPS Office, nekas cits lieks nav te atrodams, ja neskaita jau minēto Hi Browser un Hi Translate, kas, šķiet, ir daļa no viedtālruņa funkcijām. Daļēji lietotnes paņemtas no Google apcirkņiem, te ir Google failu pārlūks un visas vajadzīgās un nevajadzīgās Google lietotnes, ko parasti redzam arī citos Android viedtālruņos. Šis noteikti nav nelietojams Huawei telefons!

    Saskarne ir vienkārša, te neko dikti unikālu neredzu. Dziļāk iestatījumos var atrast vairākas papildu iespējas. Viena no tām man šķita aizdomīga – AI Palīgs vēlas atgādināt par kredītkaršu maksājumu datumiem, kas man nebūtu pieņemami. Šādus datus noteikti nevēlos nodot kaut kādam palīgam, kur nu vēl nezināmam palīgam. Par lidojumu datumiem jau tāpat Google/ Gmail spēj ziņot.

    Infinix ZERO ULTRA atrodams arī cits lietotņu veikals, WhatsApp ziņas tiek uzsvērtas ar LED zibspuldzes midžināšanu un pieejams sānu panelis ekrānā, kur atradīsi biežāk izmantotās lietotnes.

    Pieejams arī spēļu režīms, bet tas neko daudz nedod. Man būtu gribējies, lai spēļu režīms prastu kā minimums nobloķēt ekrāna spilgtumu, kā tas ir OnePlus, Samsung un citu ražotāju viedtālruņos.

    Kopumā teiktu, ka Infinix ZERO ULTRA programmatūra nav nekas unikāls, bet te arī nav nekā dikti kaitinoša.

    Te būs arī jāpiebilst, ka vismaz šobrīd viedtālrunis LMT tīklā neatbalsta VoLTE (zvana laikā uzreiz pārlec uz 3G), toties nav problēmu ar 5G savienojumu, kas joprojām ir problēma it kā krietni dižciltīgākajam Pixel 7 Pro. Infinix ZERO ULTRA pārstāvji gan norāda, ka Tele2 un LMT tīklos VoLTE būtu jāstrādā uzreiz.

    Infinix ZERO ULTRA darbina Android 12, bet pagaidām nav nekādas informācijas vai solījumu par lielo atjauninājumu saņemšanu.

    Akumulators

    Infinix ZERO ULTRA ir visai pieklājīgas ietilpības 4500 mAh akumulators, bet lielākā zvaigzne te ir 180W Thunder Charge uzlāde. Uzlādes laikā ik pa 6 sekundēm klāt nāk viens uzlādes procents, šo procesu ir pat interesanti vērot pirmajā reizē.

    Protams, šobrīd nevaru pateikt, kā 180W Thunder Charge uzlāde ietekmēs akumulatora darbību ilgākā laikā. Jebkurā gadījumā vari gaidīt, ka Infinix ZERO ULTRA līdz 100% uzlādēsies aptuveni 12 minūšu laikā.

    Veiktspēja

    Infinix ZERO ULTRA sintētiskā veiktspēja nav tā spīdošākā. Mediatek Dimensity 920 procesors AnTuTu testā uzrāda aptuveni pusi no punktu skaita, ko saņem Snapdragon 8 Gen 1 flagmaņu klases čipsets. Uz papīra tas pat atpaliek no 2021. gada Sanpdragon 888 spējām. Ikdienā gan nekādas problēmas ar Mediatek Dimensity 920 procesoru neredzēju, pat spēlēs nekas nebremzēja.

    Laikam redzamākā Mediatek Dimensity 920 procesora nianse ir video uzņemšanā, te var izvēlēties starp 1080p ar 60 kadriem sekundē vai 4K ar 30 kadriem. Ja aktivizēsi video attēla stabilizēšanu, maksimāli būs pieejams 1080p ar 30 kadriem sekundē, kas jau neiztur kritiku. Izslēdzot video stabilizēšanu, tāpat paliec pie 1080p ar 30 kadriem sekundē, bet atgriezties pie 60 kadriem sekundē var tikai manuāli.

    Spēlēs viedtālrunis darbojas ļoti stabili, te nav nekādu problēmu vai karšanas.

    Fotogrāfijas

    Jau atkal sāksim ar to, ko mums sola Infinix ZERO ULTRA savā reklāmā. 200 megapikseļu kamera skan braši, bet ir jāņem vērā, ka nekādu dižo ieguvumu no 200 megapikseļu režīma nejutīsi, ja neskaita foto faila izmēru (ap 55… 65 MB) un faila saglabāšanas ilgumu (ap 4…5 sekundēm).

    Foto lietotne ir dikti vienkārša, te pat neatradīsi Pro sadaļu, kas ļautu pielāgot iestatījumus savām vajadzībām. Lietotne foto režīmā arī neko nesaka par attēla stabilizāciju. Kaut kāda attēla stabilizācija te ir gan parastā, gan 200 megapikseļu režīmā, reklāmā tiek solīts, ka tā ir optiskā attēla stabilizācija. Bet, manuprāt, stabilizācija varēja būt nedaudz efektīvāka.

    Mani ļoti uzrunāja duālās video uzņemšanas iespējas (vienlaikus strādā gan galvenā, gan pašiņu kamera) reklāma, kur melnādains zēns dzenas pakaļ baltai jaunkundzei.

    Fotogrāfijas var katrs pats novērtēt. 200 megapikseļu paraugus neliku iekšā to izmēra dēļ, bet pārējās fotogrāfijas pievienoju bez apstrādes vai kompresijas. Te gan laikam ir jāņem vērā, ka WordPress spraudņi kaut ko sakompresē un samazina izšķirtspēju.

    Kā var redzēt, ultra platleņķa kamerai ir cits baltās krāsas balanss, viss izskatās brūnāks. Šai kamerai arī ne vienmēr precīzi nostrādā autofokuss.

    Gaišā dienā + dažas pret Sauli:

    Sliktākā izgaismojumā:

    Automātiskais režīms pret nakts režīmu:

    Kopumā jāsaka, ka nepilnu 500 eiro viedtālrunim biju gaidījis kādu labāku fotogrāfiju. Dikti izreklamētā 200 megapikseļu kamera noteikti pārspēj pāris gadus padzīvojušu Xiaomi modeļos atrodamo 108 megapikseļu kameru, bet tāpat Samsung un noteikti Apple ir priekšā ar saviem foto apstrādes algoritmiem.

    Nobeigumā

    Infinix ZERO ULTRA savā virzienā vilina ar visai interesantiem solījumiem par ātru uzlādi un 200 megapikseļu kameru. Pieļauju, ka abās šajā disciplīnās vismaz uz papīra Infinix ZERO ULTRA ir čempions, bet ir jāņem vērā, ka beigās nemaz tik lēts šis viedtālrunis nesanāks, lai arī tas tāpat ir zem Xiaomi flagmaņu cenām, nemaz nerunājot par Samsung vai Apple.

    Vismaz man manāmākās problēmas ar Infinix ZERO ULTRA būtu VoLTE atbalsta neesamība (manā izmēģinājumā negāja, bet pārstāvis apgalvo, ka VoLTE būtu jāiet), kā arī ekrāna malu netīšu skārienu novēršanas efektivitāte. Visādi citādi te ir tīri jēdzīga saskarne, ātra darbība, ciešama kamera ar optisko attēla stabilizāciju un jau minētā 180 W uzlāde.

    Infinix ZERO ULTRA mūsu apskata laikā tika pie aptuveni 110 eiro atlaides, tā cena nokrita no nepilniem 600 eiro līdz 489 eiro, kas ievieš daudzas korekcijas par labu Infinix ZERO ULTRA. Bet ir arī citas alternatīvas, ko mēs jau ierindojam pie flagmaņiem apskatos to cenas dēļ.

    Nav slikti, bet šajā cenā ir arī citas iespējas tikt pie lieliska Android viedtālruņa ar visiem atjauninājumu solījumiem un pat mitruma noturību.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    7
    Kameras
    5
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinholds
    09.06.2023 14:16

    “Infinix ZERO ULTRA mūsu apskata laikā tika pie aptuveni 110 eiro atlaides, tā cena nokrita no nepilniem 600 eiro līdz 589 eiro.”

    Kursors.lv
    09.06.2023 16:06
    Reply to  Reinholds

    Jā, kļūda. Startā cena bija nepilni 700 eiro. Paldies, tagad izlabojām rakstā.

    Guntars K
    10.06.2023 00:39

    Un kurš būtu tas iemesls, lai šo telefonu izvēlētos pret tehnoloģiski daudz pārāko Poco F5 Pro?

    dmitrijs
    10.06.2023 09:35

    Starta cena Latvijā bija bija 600 EUR

    Kursors.lv
    11.06.2023 11:00
    Reply to  dmitrijs

    Paldies, Tev taisnība. Kaut ko bijām saputrojušies ar tām mainītajām cenām. Tagad rakstā pareizā informācija.

    Jānis
    10.06.2023 11:44

    tā uzlādes jauda biedē.
    nevelti, saumsung savos topmodeļos tādu neliek
    vismaz man tā šķiet

    Jevg
    11.06.2023 09:19

    No priekšas izskatās pēc ļiti ērtā LG Velvet. Arī malas, stūri un melnais rāmītis.

    Biteme
    11.06.2023 13:07

    Kameras: aizmugurē: 200 megapikseļi f/2.0

    Objektīva izšķirtspēja: pietiekoša 5mpix attēliem

    Krotow
    11.06.2023 13:37
    Reply to  Biteme

    Jā, šis baisi kaitina. Būtu palikuši pie 5 vai 12 Mpix, taču ar adekvātu matricu un optiku ar stabilizāciju. Man nav aizspriedumu pret to ka telefons kļūst mazliet ķieģeliskāks.

    Biteme
    11.06.2023 14:39
    Reply to  Krotow

    Cilvēkiem, kas nav gājuši skolā vai fizikas stundās spēlēja kārtis, 200mpix telefonā liekas būtisks kritērijs, izvēloties telefonu. 200mpix ir labāk par 12mpix))

    Softs
    11.06.2023 21:15
    Reply to  Biteme

    Smagi pārspīlē.
    Pat pieņemot, ka Tavs apgalvojums ir 100% patiess, tad uzdošu “visiem” vienu jautājumu.
    Kas ir labāk.
    Zināt fiziku un domāt par to, vai vari atļauties viedtalruni par 2k, vai nezināt fiziku, bet pelnīt tik daudz, lai tie 2k priekš telefona nebūtu nekas sevišķs..?

    Biteme
    12.06.2023 15:17
    Reply to  Softs

    Neesmu “visi”, bet manuprāt, labāk ir gan zināt fizikas pamatprincipus, gan netērēt naudu par overpraisotiem gadžetiem pat ja ir brīva nauda. To taču var iztērēt ar daudz lielāku atdevi, ja vien telefons par 2K nav ražošanas līdzeklis.

    Mūsu ciemā dārgie telefoni ir zēniem, kas tos pērk vai nu par mantotu mežu vai uz krīta, bet kam ir brīva nauda, tāpēc vien pēc iphones neilgojas. Traktors vai kombains skaitās labāks ieguldījums. Bet dzīvojam brīvā valstī, es jau nevienu nemācu dzīvot)

    Last edited 10 months ago by Biteme
    Softs
    12.06.2023 21:44
    Reply to  Biteme

    Kaut kad zināt un atcerēties nav viens un tas pats. Lielākajai daļai pie vienas vietas kas vispār ir megapikselis, ir daudz vērtīgākas lietas kuras cilvēkam būtu jāiemācās un jāzin. Atceros skolā teicamniekus, ja godīgi lielākā daļa no viņiem nav tikuši pāri “vidējam slieksnim”, daļa pat zem tā, un kam tā gudrība, ne izmanto savā labā, ne nodod citiem…
    Ciems ir ciems, bet varbūt ir sanācis tā, ka tie kurus Tu zini/pazīsti arī ir tie kredītps pircēji un mežu pārdevēji, varbūt jāpamaina paziņu loks/ciems… 🙂

    Biteme
    12.06.2023 21:53
    Reply to  Softs

    Ciema un tuvējās pilsētas veikalā satiekas gan vietējie iphonisti kas jūsminās par apdeita trešo ciparu, gan cilvēki, kas rēķina tonnās un hektāros. Bet droši pērc 200 miegapikseļus, būs ko parādīt čomiem vai vismaz skaitīt aitu vietā, ja nu nenāk miegs)

    Aigars
    29.06.2023 23:48
    Reply to  Softs

    šamais labs! :-)

    Reklāma
    Nav slikti, bet šajā cenā ir arī citas iespējas tikt pie lieliska Android viedtālruņa ar visiem atjauninājumu solījumiem un pat mitruma noturību.Infinix ZERO ULTRA 5G viedtālruņa apskats