Web Analytics
More
    Reklāma

    Nothing Phone (2) apskats – nekas kļūst par kaut ko

    Tie, kas ražotāju pamanījuši vien tagad, pērciet Nothing Phone (2), te ir maz, ko nemīlēt, bet tie, kas jau lieto Phone (1) iesaku tomēr nogaidīt līdz Phone (3)!

    Jaunākie raksti

    Tie, kuri regulāri klausās Kursora podkāstu, gan jau būs pamanījuši, ka es ar interesi un sajūsmu sekoju līdzi Karla Pei (Nothing dibinātāja) un viņa jaunuzņēmuma gaitām. Pats jau gandrīz gadu lietoju Nothing Phone (1) un Nothing Ear (Stick). Biju ļoti priecīgs, kad Kristaps iepriecināja manu gīku sirsniņu, un sagādāja uz testu ražotāja svaigāko veikumu Nothing Phone (2). Tā kā mana līdzšinējā pieredze ar Nothing produktiem ir bijusi ļoti laba, apskatā centīšos noskaidrot, vai man ir jākrāj dālderi, lai iegādātos svaigāko ražotāja veikumu. Tieši cena ir būtiskākā atšķirība, kas nedaudz nošokēja. Ja Phone (1) debitēja vidējā klasē, kā izcils cenas un piedāvājuma piemērs, tad Phone (2) cena jau stabili ietilpst flagmaņu klasē. Nothing Phone (2) lētākā (8/128 GB) versija maksā 679 eiro, bet dārgākā (12/512 GB) versija maksā jau treknus 849 eiro. Tas nozīmē, ka šoreiz vairs nevaru dot atlaides, ko noteica pievilcīgā cena un laiks noņemt rozā brilles. Flagmaņu klasē, flagmaņu noteikumi. Tomēr, lai daļēji attaisnotu ražotāju, jāteic, ka šī ir flagmaņu klases zemā gala cena, kas aizvieto agrāk tik mīlētos flagmaņu slepkavas. Tātad Karls Pei gājis pa OnePlus agrāk iestaigāto taku. Tomēr tas arī nozīmē, ka jākonkurē īpaši piesātinātā segmentā gan ar vidējās klases augšgalu, gan flagmaņu klases apakšgalu.

    Reklāma

    Ko tad ražotājs gada laikā sastrādājis? Uzlabota veiktspēja, ekrāns un kameras, palielināts izmērs un akumulators un prezentēta Nothing OS 2.

    Nothing Phone (2) tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, Nothing OS 2
    • Ekrāns: 6.7 collu LTPO OLED, 1080 x 2412, 20:9 malu attiecība, ap 394 ppi, 108.0 cm2, ap 87.2% ekrāna un korpusa attiecība, 1B krāsu, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1600 nitu maksimālais spilgtums, vienmēr ieslēgtais ekrāns, Corning Gorilla Glass aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.0 GHz Cortex-X2 & 3×2.5 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510, Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 128/256*/512 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, NFC, 2G/3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1+L5), GLONASS (L1), BDS (B1I+B1c), GALILEO (E1), QZSS (L1), NavIC
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, žiroskops, kompass, stereo skaļruņi, IP54 putekļu un ūdens aizsardzība, Glyph interfeiss
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 50 MP, f/2.2, 114˚, 1/2.76″, 0.64µm, AF ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; HDR; video – 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS, live HDR, OIS. Priekšā 32 MP, f/2.5, 1/2.74″, 0.8µm pašiņu kamera, HDR, 1080p@30fps video
    • Izmēri un svars: 162.1 x 76.4 x 8.6 mm, 201.2 g
    • Akumulators: Li-Ion 4700 mAh, 45W ātrā vada uzlāde, 15W bezvadu uzlāde, 5W reversā bezvadu uzlāde
    • Cena: 679 eiro (8/128 GB), 729 eiro* (12/256 GB), 849 eiro (12/512 GB)

    *testa ierīcei

    Tā pati dizaina valoda, cita sajūta plaukstā

    Līdzīgi, kā Nothing Phone (1) apskatā, arī šoreiz gribu sākt ar pirmo sajūtu, izpakojot Phone (2). Uzreiz var manīt, ka palielināts izmērs. Nothing Phone (2) izstiepies par 3 mm garumā un 1 mm platumā. Lai gan šie cipari šķiet nelieli, tomēr atšķirība ir jūtama, tādēļ arī ekrāns izaudzis no 6.5 collām līdz 6.7 collām. Tātad Phone (2) par kompaktu nekādi nenosauksi. Tomēr to ir pārsteidzoši ērti turēt rokā. Svars ir lieliski izbalansēts un ergonomikai ļoti palīdz aizmugures stikls. Lai gan korpuss turpina plakano skaldņu dizaina valodu, šoreiz aizmugures stikls pie malām ir noapaļots. Biju ļoti pārsteigts, cik ļoti šāds vienkāršs triks uzlabo ergonomiku. Lielisko sajūtu plaukstā paspilgtina arī korpusa premium materiāli.

    Nothing Phone (1)/ Nothing Phone (2)

    Nothing Phone (2) aizmugure turpina jau iesākto dizaina valodu. Ir gan Glyph LED gaismas, gan elementi, kas imitē viedtālruņa iekšas, gan sarkanais indikators, kas brīdina apkārtējos, kad tiek uzņemts video. Glyph joslas šoreiz sadalītas fragmentos. Manuprāt, Phone (1) nepārtrauktās LED joslas izskatās maķenīt tīrāk, tomēr šādi izdevies uzlabot to funkcionalitāti. Par to lasi nedaudz zemāk. Iespaidīgi, ka aizmugures ornamentam katra detaļa printēta atsevišķi un tad viss salikts kopā. Pieejams balts un pelēks noformējums. Nothing ir viens no retajiem ražotājiem, kam labprāt izvēlētos tieši balto variantu, jo tas labāk maskē pirkstu nospiedumus un arī LED joslas integrējas veiksmīgāk. Katrā gadījumā, par estētiku niansēti domāts un tā jau atkal nepieviļ.

    Jau pagājušajā gadā jūsmoju, ka Nothing izmanto dārgāku ekrāna risinājumu, lai nodrošinātu vienāda biezuma rāmi ap ekrānu. Šis it kā nebūtiskais sīkums rada ļoti organisku dizainu. Nav daudz ražotāju Android nometnē, kas par šādu lietu aizdomātos. Arī Phone (2) tādu rāmi saņēmis. Atšķirība, ka tas kļuvis nedaudz plānāks, tādēļ ekrāna un korpusa attiecība sasniedz flagmaņcienīgus 87.2%. Pašiņu kamera no kreisā stūra atceļojusi uz vidu. Teikšu godīgi, man labāk patīk novietojums stūrī, tas šķiet neuzkrītošāks un paslēpjas zem īkšķa, ja lieto ierīci horizontāli. Labā ziņa, ka selfiju pīrsings ir neliels un pie tā ātri pierod.

    Plakanais alumīnija rāmis saņēmis ērtu, stingru bloķēšanas taustiņu labajā pusē un skaļuma taustiņus kreisajā pusē. Augša tikusi pie mikrofona un antenu līnijām. Rāmja apakša tikusi pie SIM atvilktnes, mikrofona, USB ligzdas un skaļruņa restes. Taču šī ir tikai viena dizaina daļa, jo Nothing dizaineri izcili saskaņojuši ārējo estētiku ar iekšējo (lasi saskarni, signālus). Par detaļām domāts tik smalki, ka pat komplektā iekļautais USB vads un SIM atvilktnes adata tikuši pie īpaša, tikai ražotājam tipiska dizaina.

    Par kopējo dizaineru ieguldījumu, noņemu cepuri un lieku 10, pat piedodot dizaina trūkumus. Kādi tie ir? Apaļotais stikls nodrošina ergonomiku, tomēr tas liek viedtālrunim slīdēt gandrīz uz visām virsmām. Phone (1) tāda problēma nebija, Phone (2) nodarbojas ar daiļslidošanas paraugdemonstrējumiem uz visām virsmām, tādēļ jābūt uzmanīgam. Nothing Phone (2) saņēmis IP54 putekļu un šļakstu noturību. Tas ir par mata tiesu labāk par pērno modeli, tomēr prasītajā cenā mazāk par IP67 būtu jāaizliedz ar likumu. Pilnvērtīga ūdens izturība konkurentus novieto labākā pozīcijā. Pēdējais trūkums saistīts ar ekrāna aizsargstiklu. Ražotājs izmanto Gorilla Glass 5. Viedtālrunim, kas projektēts tā, lai daļu laika būtu novietots ar ekrānu uz leju, Gorilla Glass Victus būtu jābūt minimumam. Ražotājs gan uzlicis aizsargplēvi, bet divu nedēļu saudzīgā režīmā jau iedzīvojos pamanāmās švīkās. Tomēr pat šie trūkumi neatsver apjomīgo darbu, ko ieguldījuši dizaineri un inženieri. Tiešām iespaidīgi. Sēdies, 10!

    Ekrānu grūti nemīlēt

    Arī šogad uz ekrānu nav taupīts. Jāatgādina Nothing Phone (2) flagmaņu klases lejas gala cena, jo ekrāns mierīgi varētu būt krietni dārgāku viedtālruņu komponente. Šis ir lētākais viedtālrunis, kas līdz šim saņēmis LTPO OLED matricu. Tas nozīmē, ka ātrā atsvaidze pati spēj variēt no 1Hz statiskos kadros, līdz 120Hz kustīgā saturā. Tas ļauj ietaupīt akumulatora resursus. Cenu grupā šis ir arī viens no spilgtākajiem ekrāniem, kam maksimums sasniedz 1600 nitu spožumu. Cilvēkiem saprotamā valodā – nebūs problēmu saturu saskatīt arī spilgtā saulē. Arī pārējie parametri ir lieliski. Izšķirtspēja pietiekama, lai nevarētu saskatīt pikseļus, kontrasts lielisks, ļoti labi skata leņķi un teicami kalibrētas krāsas.

    LTPO matrica ļāvusi tikt arī pie pilnvērtīga vienmēr ieslēgtā ekrāna. Nothing OS 2 ļauj to pielāgot pa savam un papildināt ar noderīgiem logrīkiem. Zinu, ko teiksiet “Mans ābols to jau prata iepriekš”, bet tā kā Apple vienmēr ieslēgto ekrānu neizdomāja, šoreiz plaģiātisma pārmetumiem nav vietas, turklāt Nothing gadījumā tas ir neuzkrītošāks. Animācija, kurā bloķēšanas ekrāns pāriet vienmēr ieslēgtajā, ir pārsteidzoši patīkama. Vienīgi, ka reizēm tomēr kabatā tika reģistrēti pieskārieni un aktivizēts lukturīša logrīks. Cerams tas tiks sakārtots ar atjauninājumiem, kas arī izceļas ar patīkamu regularitāti.

    Pieejami arī citi programmatūras pielāgojumi, bet tie nav tik skaitliski daudz, kā citās saskarnēs, tomēr pietiekami, lai lietotājs nejustos apdalīts.

    Glyph interfeiss un Karla Pei filosofija

    Viens no pamanāmākajiem personības vaibstiem ir Glyph diodes aizmugurē. Šogad tās piedzīvojušas attīstību. Karls Pei veidojis Nothing Phone (2) ar savdabīgu filosofiju – lai būtu mazāk jāpavada laiks lietotnēs. Acīmredzot, viņam ar to ir problēmas un tas atņem laiku, lai projektētu stilīgās ražotāja ierīces. Lai to panāktu, saskarnē ir noderīgi logrīki, kas sniedz visu nepieciešamo, neizmantojot lietotnes, un LED diodes ļauj būt lietas kursā par notiekošo, bet neatņem fokusu no svarīgā, kas notiek apkārt. Ideja lieliska, bet, kā ir realitātē?

    Phone (2)/ Phone (1)

    Ar jauno Nothing OS 2, Glyph tiešām saņēmis vairākus jaunumus. Fragmentētās LED joslas arī saņēmušas papildu funkcionalitāti. Piemēram gaismas sensoru, kas pielāgo to spilgtumu. Atsevišķi izdalītā LED josla spēj uzrādīt skaļuma līmeni. Šis triks gan strādā vien uz apkārtējo auditoriju, jo parasti tomēr skaļumu regulē, skatoties ekrānā. Funkcionālāk ir izmantot Glyph taimeri, kad LED josla parāda atlikušo laiku. Līdzīga funkcija paredzēta arī ar trešo pušu lietotnēm. Diemžēl, šobrīd tā darbojas tikai ar Uber, kas mūsu platuma grādos nav aktuāls. Tomēr doma šķiet interesanta – turpināt sarunu un neuzbāzīgā veidā būt lietas kursā, cik atlicis laiks līdz taksim. Gaidīsim atjauninājumu un saderību ar Bolt.

    Pieejama arī kaudze ar jauniem signāliem. Tiesa gan te uzreiz jānorāda, ka to estētika ir retro tirkšķīga, un ļoti labi saskan ar Nothing kopējo estētiku, bet tā var vienā brīdī nokaitināt apkārtējos un arī modinātājam jāpiemeklē, kas tāds, kas nepiedzen sirds klauves. Labā ziņa, ka ir pieejams Glyph komponists, kas ļauj pašam izveidot savu zvana toni. Tas tapis sadarbībā ar Swedish House Mafia. Ja no sākuma man šis šķita, kā nenozīmīgs sīkums, tad vēlāk noķēru tādu sentimentālu bērna prieku, līdzīgi, kā manā pirmajā telefonā (Nokia 3310), komponējot melodijas.

    Glyph interfeiss noteikti ir atšķirības zīme, kas piešķir Phone (2) personības vaibstus. Vai ikdienā bez tiem var iztikt? Jā var, bet, ja ļaujas Karla Pei filosofijai, var iemācīties lietot viedtālruni citādi, pat ja tas prasa pielāgošanos. Man simpatizē šis uzsāktais virziens un gaidu, ko jaunu atnesīs nākamā modeļa attīstība. Pat ja šis ir tikai asprātīgs mārketings, uz kā esmu uzķēries, man patīk šī Glyph ideja, tādēļ sūtu kārtējos laba vēlējumus dizaineriem, kas šo visu radījuši!

    Ierasta atbloķēšana

    Par galveno atbloķēšanas veidu vēl aizvien uzskatu pirkstu nospiedumu lasītāju, jo tas ir ātrs, uzticams un biometriski drošs. Ir protams pieejama ātra atbloķēšana ar seju, bet tās darbība atkarīga no apkārtējā apgaismojuma un pavisam droša nav. Optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs novietots ekrāna apakšā. Jau atkal domāts par dizainu, lai tas organiski iederētos starp bloķēšanas ekrāna elementiem, tomēr šoreiz estētika iet pa priekšu ergonomikai. Lasītājs novietots pārāk zemu, lai būtu ērti sasniedzams. Toties tas ir ātrs un uzticams, atpazīstot pirkstu 9 reizes no 10.

    Vibrē labi, skan lieliski

    Nothing Phone (2) ticis pie hibrīdā stereo skaļruņu risinājuma. Skan sarežģītāk, kā ir realitātē. Tas nozīmē, ka skaļākais skaļrunis ar vairāk basiem novietots apakšā, bet tam palīdz auss pīkstulis. Lai gan pēdējais ir tiešām klusāks, ar mazāk basiem, tomēr skaņa šķiet labi balansēta, dzīvīga un skaļa. Ir dzirdami gan basi, nav problēmas ar vokālu un arī augšējie toņi tiek izšķirti. Labā ziņa, ka kvalitāte diži nemainās arī pie augšējiem skaņas līmeņiem. Vibrācijas motors ir audzis no pērnā modeļa, bet tas nesasniedz konkurentu smalkumu. Vibrācija ir gana smalki kalibrēta, bet arī šoreiz tas ir nedaudz skaļāks par citiem, tādēļ nešķiet tik dārgs un smalks, kā piedāvā konkurence.

    Palielināts akumulators un ātrāka uzlāde

    Arī Phone (2) nav saņēmis komplektā lādētāju, toties jau atkal var aplaudēt dizaineriem. Proti, komplektā iekļauts vads ar USB Type-C spraudni abos galos. Lai akcentētu ikonisko dizaina valodu, šoreiz vada gali veidoti caurspīdīgi. Šie ir sīkumi, kas raksturo Nothing dizainu un veido identitāti. Līdzīgs stāsts par iekļauto iespējams stilīgāko štubi (SIM karšu atviktnes adata) ever. Augot ierīces korpusam, palielināts arī akumulators, kas bija viens no retajiem Phone (1) vājajiem punktiem. Konkurenti gan parasti operē ar 5000 mAh akumulatoriem, bet Phone (2) saņēmis 4700 mAh akumulatoru. Pieļauju, ka 300 mAh pazuduši, lai vieta atrastos aizmugures noformējumam. Tomēr akumulatora darbība tiešām ir krietni labāka par pērno modeli un dienas nogrieznī, pat pie intensīvas lietošanas, man nebija problēmu sagaidīt vakaru.

    Arī vada uzlāde kļuvusi ātrāka. Nothing Phone (2) atbalsta ātro 45W uzlādi, kas ļauj izmantot pilnu Nothing Power (45W) potenciālu. Šo lādētāju iegādājos savam Nothing Phone (1), bet jāatgādina, ka tas atbalsta vien 33W uzlādi, kamēr pats lādētājs atbalsta 45W jaudu. Arī šī rekordus neuzstāda, tomēr ir krietni ātrāka, kā iepriekš. Pusstundā var piedzīt aptuveni 60%, bet pilns akumulators tiks uzlādēts mazāk, kā stundas laikā. Patīkami, ka vēl aizvien ir pieejama arī bezvadu un bezvadu reversā uzlāde. Tai gan ātrumi nav mainījušies. Un protams Glyph diodes signalizē par uzlādes līmeni.

    Ar pagājušā gada veiktspēju pietiek arī šogad

    Nothing Phone (2) darbina Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 procesors. Jā, tas ir pagājušā gada flagmaņu procesors. Tomēr, gribu paskaidrot, kādēļ šis ir bijis gana pārdomāts Karla Pei solis. Proti, skaidrs, ka Nothing nevar ieguldīt tādus resursus, kā lielāki ražotāji, tādēļ nav slikta doma ņemt jau pārbaudītu vērtību, ko vieglāk salāgot ar programmatūru. Tieši salāgošana bija pērnā modeļa priekšrocība, un nemainīgi tas ir arī šim modelim. Lai gan runa ir par pagājušā gada veiktspēju, viss ir izdarīts tā, lai būtu sajūta, ka runa ir par svaigāko procesoru. Nothing gan izmanto 8+ Gen 1 ar samazinātu jaudu, kā konkurentiem, tomēr ikdienas darbībā to nevar manīt. Šoreiz pat nav jēga mesties sintētiskajos veiktspējas testos. Phone (2) atrodas aptuveni tur, kur ASUS Zenfone 9, kas izmanto tādu pašu procesoru.

    Nothing Phone (2) izmanto ātru UFS 3.1 atmiņu. Jau atkal, tas nesasniedz konkurentu veiktspēju, bet ikdienas darbību tas nemaitā. Vienīgā iebilde man ir pret atmiņas apjomu. Žēl, ka ražotājs piedāvā 128 GB versiju. Faktiski sanāk, ka Phone (1) iespējams iegādāties par krietni zemāku cenu un daudz lielāku atmiņu. Toties ir pieejama 512 GB versija, tiesa gan tad cena pārsniedz jau 800 eiro versiju. Kopumā, veiktspēja nepieviļ, pat ja tā nedavelk līdz konkurentiem, ikdienas darbība ir raita, bez aizturēm, ar labu termoregulāciju un spēju tikt galā ar katru uzdevumu. Lielisks sniegums!

    Nothing OS 2 uz Android 13

    Šoreiz ražotājs pieņēmis darbā krietni vairāk programmētājus, lai krietni uzfrišinātu saskarni. Liels uzsvars likts dažādiem logrīkiem, kas pēc Karla Pei domām ļaus mazāk laika pavadīt lietotnēs. Ja izvēlas ražotāja ikonu paku, tad jārēķinās ar melnbaltām ikonām. Izskatās stilīgi, vien nedaudz jāpierod, jo ierastā krāsu atmiņa vairs šādā gadījumā nestrādā. Sākumā gan visas ikonas nepakļāvās šai ikonu tēmai, tomēr pēc atjauninājuma tas tika salabots. Arī šoreiz gana daudz domāts par estētiku. Manuprāt, izskatās stilīgi un sakrīt ar kopējo dizaina valodu.

    Gana daudz domāts par pielāgošanas iespējām. Piemēram, mapēm ir iespējams izvēlēties dažādas formas un izkārtojumus. Viens no variantiem ir paslēpt lietotnes un mapi noformēt ar kādu stilizētu emocijikonu. Jau atkal milzīga uzslava dizaineriem, kas visus šos smalkumus izdomājuši.

    Labā ziņa, ka saskarnē viss lieliski strādā, paziņojumi pienāk laikā, visas lietotnes darbojas un jāuzteic atjauninājumu regularitāte.

    Kopējā sajūta atgādina Google Pixel pieredzi, tikai ar vairāk pielāgojumiem un iespējām. Ir pieejamas arī eksperimentālās iespējas, piemēram, savienojums ar Tesla un pat AirPods. Šis ir pirmais ražotājs, kas par šādu iespēju padomājis.

    Patiešām, šī ir mana jaunā iecienītākā saskarne, kopš OnePlus sabojājis Oxygen OS. Ir arī dažas blusas, bet tās tiek izskaustas ar regulārajiem atjauninājumiem. Kopumā, stilīgs un ļoti uzticams darbs. Starp citu, Nothing sola, ka Nothing OS 2 kaut kad augustā nonākšot arī pie Phone (1) lietotājiem. Turēšu pie vārda.

    Uzlabotas kameras

    Jaunuzņēmumiem ir pagrūti konkurēt ar lielākiem ražotājiem, kas kameru pēcapstrādi slīpējuši jau gadiem. Tomēr arī šeit var just pārdomātu pieeju, kas nepiedāvā neko lieku, bet to, kas ir dara diezgan veiksmīgi. Pirmkārt, jāuzteic pēcapstrāde, ko ļauj uzlabotā veiktspēja. Ja Phone (1) HDR veidoja, sastiķējot trīs JPG failus, tad Phone (2) jau izmanto astoņus RAW failus. Uzlabots arī galvenais sensors. Šoreiz izmantots Sony IMX890 sensors. Tas ir tas pats, ko jau atzinu par lielisku OnePlus 11 apskatā. Arī pašiņu kamera tikusi pie jauna sensora, tā kā uzlabojumi ir un tie ir jūtami. Patīkami, ka Nothing nemāžojas ar makro un dziļuma sensoru apendicītiem, tomēr jānorāda, ka lielākā daļa konkurentu prasītajā cenā piedāvā vēl papildu optiskā palielinājuma kameru.

    Nothing Phone (2) ticis pie:

    • 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS galvenās kameras
    • 50 MP, f/2.2, 114˚, 1/2.76″, 0.64µm, AF ultra platleņķa kameras
    • 32 MP, f/2.5, 1/2.74″, 0.8µm pašiņu kameras

    Kameru lietotne ir diezgan vienkārša. Varētu pat teikt primitīva. Šeit neatradīsi kaudzi ar jautrajiem režīmiem, kā MIUI vai One UI, toties tas kas ir, strādā un ietērpts elementārā interfeisā.

    Phone (2) par tuvinājuma čempionu dēvēt nevar. Pieejami ierastie 0.6x un 1x lielumi, ko papildina 10x digitālais palielinājums. Tiesa gan tas ir nedaudz dīvaini, jo Phone (1) piedāvāja 20x digitālo palielinājumu. Labā ziņa, ka 2x digitālais palielinājums tiek patiešām izgriezts no 50 MP viduča, tas nozīmē, ka šis lielums nezaudēs kvalitāti un ir uzticams teju visos scenārijos.

    Saulainā dienā var paveikties ar kaut cik izmantojamu attēlu līdz 5x, tomēr, lai nepiedzīvotu vilšanos, iesaku paļauties uz klasiskajiem 0.6x, 1x un 2x lielumiem.

    Pieminēto pēcapstrādi un uzlaboto galveno sensoru nodod detalizētība un krietni gaišāks attēls, ja salīdzina ar pērno modeli. Tas tādēļ, ka pat, neskatoties uz identisko izmēru, jaunais sensors spēj apstrādāt krietni vairāk gaismas, tādēļ detaļu ir krietni vairāk. Arī dinamiskais diapazons ir krietni pārāks par Phone (1)

    Galvenā kamera veido lieliskus attēlus ar augstu detalizāciju, bez graudainības. Dinamiskais diapazons ir lielisks, bet nav pārspīlēts. Krāsas tiek interpretētas samērā dabiski un ar baltā balansu viss ir kārtībā. Patīkami, ka dabas detaļām (zālājs, koku lapas) nav redzama mākslīga saasināšana, tādēļ gada laikā var teikt, ka pēcapstrāde kļuvusi nobriedušāka. Divu nedēļu testa laikā saņēmu atjauninājumu, kas vēl vairāk uzlabo kameru kvalitāti. Arī ultra platleņķa kamera performē ļoti labi. Saulainā dienā, krāsu atšķirības nebūs manāmas, tomēr, krītoties apgaismojumam, var pamanīt atšķirīgās kameru spējas.

    Lai gan sliktas gaismas scenārijos var redzēt jūtamus uzlabojumus no pērnā modeļa, nakts kadros gan parādās, ka ražotājs ir jauns un ir, kur augt. Pārāk bieži kadros iezogas dažādi atspīdumi, flēri un halo riņķi. Ja neņem vērā tos, tad sniegums ir pieņemams un nakts režīms strādā krietni ātrāk par Phone (1). Nakts režīms spēj atgūt zaudētās detaļas un sakārto pārgaismotās vietas.

    Interesanti, ka Nothing Phone (2) piedāvā dažādus izgaismojuma veidus. Ir pieejama LED zibspuldze, kas sniedz siltu gaismu vai Glyph diodes, kas ar vēsu gaismu spēj objektiem piešķirt dabiskāku sniegumu. Šis laikam ir praktiskākais veids, kā izmantot Glyph diodes. Turklāt tās var izmantot arī kā riņķa gaismu nakts portretu bildēs, kas ir unikāls triks, ko konkurenti neprot.

    Portreta režīms paļaujas uz programmatūras spējām. Pārsvarā objekti tiek izrēķināti korekti, tomēr reizēm nepaklausīgi mati var būt izaicinājums režīmam. Ja iespējams pierunāt mājdzīvnieku nekustēties, portreta režīmu var izmantot arī mīluļu iemūžināšanai. Tas sanāk pieņemami. Nedzīviem objektiem, iesaku vienkārši piebīdīt galveno sensoru gana tuvu, jo tas ir pietiekami liels, lai iegūtu dabiski izplūdušu fonu.

    Tā kā ultra platleņķa kamera saņēmusi auto fokusu, pieejams arī makro režīms. Tas ir patīkams pliķis bezjēdzīgajām makro kamerām, turklāt ļauj iegūt krietni kvalitatīvāku attēlu.

    Arī pašiņu kameras spējas ir krietni paaugušās. Attēli sanāk dzīvīgi, detalizēti ar korektu ādas toņu attēlojumu. Ir pieejams arī portreta režīms, kas korekti izrēķina objektu un dabiski izpludina fonu.

    Šī nu ir tā reize, kad uzlabotais sensors un veiktspēja krietni uzlabo kameru sniegumu, ja salīdzina ar pērno modeli. Jā, programmatūra nepiedāvā tik daudz, kā konkurenti, arī palielinājuma kameras parasti šādā cenā ir sastopamas. Tomēr, ja neņem vērā šo, tad sniegums šķiet konstants un lielākoties iepriecinošs. Un jau fakts, ka ar kamerām gribas bildēt un tās nav skāruši kompromisi ir uzteicami tik jaunam ražotājam. Labs darbs!

    Konkurence

    • Nothing Phone (1) – šie protams ir divi atšķirīgi piemēri, viens ir vidējās klases karalis, otrs stabili stāv flagmaņu klasē. Protams, ka Phone (2) pārspēj pērno modeli it visā, izņemot cenā. Tomēr, ja Tu jau lieto Nothing Phone (1), iesaku nogaidīt vēl vienu gadu, lai apgreids būtu vēl ievērojamāks.
    • POCO F5 Pro – arī piedāvā tādu pašu veiktspēju, augstākas izšķirtspējas ekrānu, pilnīgu komplektāciju ar ļoti ātru vada uzlādi un lādētāju komplektā. F5 Pro pat saņēmis bezvadu uzlādi un pieejams lētāk par Phone (2). Toties Nothing dizains ir nepārspējams, arī saskarne un kameru sniegums runā par labu Nothing.
    • OnePlus 11 – lētākā cena sasniedz dārgāko Nothing versiju, tomēr ieguvumi varbūt ir tā vērti. OnePlus piedāvā pārāku veiktspēju, ietilpīgāku akumulatoru ar vājprātīgi ātru vada uzlādi un pārāku kameru sniegumu. Nothing atspēlējas ar bezvadu uzlādi, sakarīgāku saskarni un zemāku cenu.
    • OnePlus Nord 3 – nav pabijis pie mums uz testu, bet esmu to gana izpētījis un pat apčamdījis. Tas piedāvā līdzvērtīgu veiktspēju, galvenās kameras sniegumu, ietilpīgāku akumulatoru, ātrāku uzlādi ar lādētāju komplektā, turklāt par vidējās klases cenu. Phone (2) to pārspēj ar bezvadu uzlādi, jēdzīgāku saskarni, stilīgāku dizainu, bet augstāku cenu.
    • ASUS Zenfone 9 – jā, šoreiz runa ir tieši par pērno modeli, nevis nesen apskatīto Zenfone 10, jo tieši pērnais modelis cenas ziņā sasniedzis Nothing Phone (2) un izmanto tādu pašu veiktspēju. ASUS modelis arī piedāvā savdabīgu, kompaktu dizainu, kas saņēmis pilnvērtīgu ūdens noturību un piedāvā nepārspējamu gimbal stabilizāciju. Nothing uz to atbild ar bezvadu uzlādi, savu unikālo stilu un labāku kameru sniegumu.

    Nobeigumā – dizaina balvas cienīgs

    Nothing Phone (2) ir kārtējais ražotāja produkts, kas atstāj ļoti labu pēcgaršu. To veido mikroskopiska līmeņa uzmanība detaļām un dizaineru darbs, kas būtu pelnījis stila balvu. Un šoreiz es nerunāju tikai par fasādi un gaismiņām, kas mani apžilbinājušas. Runa ir gan par saskarni, gan zvanu signāliem, gan pat aksesuāriem, kas ir tipiski tikai Nothing dizaina identitātei. Arī izaugsme no pērnā modeļa ir jūtama. Palielināts izmērs, LTPO ekrāns ir izcils, veiktspēja ir līmenī, kameru sniegums ir ļoti labs, audzis akumulators un vada uzlādes ātrums un Nothing OS 2 ir ne vien stila paraugstunda, bet arī viena no plūstošākajām Android pieredzēm. Tomēr ideālu ierīču nav, vismaz ne šajā visumā. Labā ziņa, ka trūkumu ir krietni mazāk par fundamentālajiem plusiem. Pie trūkumiem jānorāda pārāk slidenais korpuss, pilnvērtīgas ūdens izturības trūkums un vēl daži nieki, kas uz kopējo kvalitāšu fona šķiet nebūtiski.

    Mēģinot rast atbildi uz ievadā izvirzīto jautājumu, vai man šo modeli iegādāties, pārņem dalītas jūtas. No vienas puses, Phone (2) ar uzviju izlabo pērnā modeļa trūkumus. No otras puses, Phone (1) vēl aizvien ir tik pārliecinošs, ka īsti tomēr neredzu jēgu to nomainīt, tādēļ esmu gatavs pagaidīt vēl vienu gadu, lai izaugsme būtu vēl jūtamāka. Manuprāt, šo apzinās arī Karls Pei. Galu galā, Nothing Phone (2) ir uzskatāms, kā lielisks pieteikums tieši ASV tirgum. Pie tā arī palikšu. Rezumē – tie, kas ražotāju pamanījuši vien tagad, pērciet Nothing Phone (2), te ir maz, ko nemīlēt, bet tie, kas jau lieto Phone (1) iesaku tomēr nogaidīt līdz Phone (3)!

    Iepriecināja

    • Vēl aizvien nepārspējams dizaineru darbs, šis ir viens no šī gada stilīgākajiem viedtālruņiem
    • Izcils ekrāns, lētākais ar LTPO matricu
    • Pietiekami skaļi skaļruņi
    • Veiktspēja lieliski salāgota ar programmatūru, Nothing OS 2 ir ātra un stilīga
    • Uzlabota kameru darbība

    Neiepriecināja

    • Pārāk slidens korpuss
    • Pirkstu nospiedumu lasītājs atrodas pārāk zemu
    • Nav pilnvērtīga ūdens aizsardzība
    • Nakts kadros pārāk bieži iezogas atspīdumi, konkurenti šādā cenā piedāvā tuvinājuma kameras
    Tie, kas ražotāju pamanījuši vien tagad, pērciet Nothing Phone (2), te ir maz, ko nemīlēt, bet tie, kas jau lieto Phone (1) iesaku tomēr nogaidīt līdz Phone (3)!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    8
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jeblonskis
    16.08.2023 14:22

    NoThongOS ?
    Kas tas tāc? Bezbikšeļu tukšdirsne?

    Zefīrs
    16.08.2023 14:26

    Kad būs vēl konkursi ? Kāpēc tik maz ? Šogad tikai divi bijuši..

    Kursors.lv
    16.08.2023 14:38
    Reply to  Zefīrs

    Vispār būs drīzumā konkurss. Nebija laika šim pieķerties. Pilns skapis ar visādiem gadžetiem, ko varētu izspēlēt jums :)

    Zefīrs
    16.08.2023 14:53

    Super!

    Čiekurs
    16.08.2023 21:55
    Reply to  Zefīrs

    Kāda starpība kurā konkursā neuzvarēt?
    Tāpat ir skaidrs, ka Kristaps balvas izlozē sev, iegūtos epastus notirgo ķīniešu spama fermām un ar jautājumu atbildēm palīdz apmācīt M.I., kas pretī apsolījis viņu pie pirmās iespējas neizrūnīt!

    Kursors.lv
    16.08.2023 22:25
    Reply to  Čiekurs

    Ak, nē! Mans ļaunais plāns ir atklāts! :D

    Zefīrs
    16.08.2023 22:54
    Reply to  Čiekurs

    Paldies, ka ‘atvēri man acis’ :D
    Es, tomēr, gribētu e-pastā saņemt virtuālo vimpeli par piedalīšanos.

    Čiekurs
    17.08.2023 14:12
    Reply to  Zefīrs

    Viss ok, vienmēr saku, ka Kursora konkursus vajag boikotēt, taču, ja izdomā tomēr piedalīties, tad varu palīdzēt ar pareizajām atbildēm.

    Zefīrs
    17.08.2023 14:28
    Reply to  Čiekurs

    Cik prasi par katru pareizo atbildi ?

    Grc
    16.08.2023 15:37

    Hmm, nezinu, kas autoram uznācis, ka aizmirsa uzsvērt, ka ar savu speceni piedāvātā prece ir pārcenota. To taču tik vienkārši pareikt, bet te laikam strādā kāds ekonomisks arguments.

    Jeblonskis
    17.08.2023 21:34

    Alternatīvie Androidi ir?
    Ja nau tad bezjēdzīga bloat/spy-ware

    Reklāma
    Tie, kas ražotāju pamanījuši vien tagad, pērciet Nothing Phone (2), te ir maz, ko nemīlēt, bet tie, kas jau lieto Phone (1) iesaku tomēr nogaidīt līdz Phone (3)!Nothing Phone (2) apskats - nekas kļūst par kaut ko