Web Analytics
More
    Reklāma

    Nothing Phone (1) ilgtermiņa apskats un ieskats Nothing “ekosistēmiņā”

    Jaunākie raksti

    Kad pagājušā gada augustā apskatīju Nothing Phone (1), šis modelis manā gīku sirsniņā iekrita tik dziļi, ka nolēmu to iegādāties. Galu galā, arī pagājušā gada viedtālruņu apkopojumā Nothing Phone (1) kronējām par vidējās klases karali. Tā nu piecu mēnešu laikā man ir radušās atziņas par šo jaunpienācēju, un esmu apaudzis ar Nothing “ekosistēmiņu”. Kādēļ to lietoju deminutīvā un lieku pēdiņās? Tādēļ, ka divas bezvadu austiņas un vienu viedtālruni tomēr grūti nosaukt par pilnvērtīgu ekosistēmu, kā Karls Pei (Nothing dibinātājs) skaļi to līdz šim sludinājis. Un tomēr, ražotājs ar prasmīgu, asprātīgu mārketingu un skatu piesaistošu dizainu tiešām pievērsis sev uzmanību, lai izcili debitētu pārsātinātajā viedierīču tirgū.

    Reklāma

    Ja šis zīmols Tev vēl aizvien ir svešs, atļaušos atgādināt, kas tas ir par zvēru. Jau kādu laiku pasaule ir pazīstama ar OnePlus zīmolu. Tiesa gan, pēdējos gados, kad mātes uzņēmums Oppo paziņoja par abu zīmolu sapludināšanu, agrākais flagmaņu kāvējs pazaudējis savu identitāti un fanu loku. Viens no OnePlus dibinātājiem – Karls Pei – ar šādu notikumu gaitu nebija mierā, tādēļ parādīja Oppo vidējo pirkstu, pārcēlās uz Londonu un tur dibināja jaunuzņēmumu ar pusaudžu rebela cienīgu nosaukumu – Nothing. Tā 2021. gadā dienas gaismu ieraudzīja ražotāja pirmais produkts – Nothing ear (1), bet jau nākamajā gadā debitēja Nothing Phone (1), kam gada otrajā pusē pievienojās Nothing Ear (stick). Visus trīs produktus Kursora redakcija ir notestējusi, tādēļ tehnisko specifikāciju lasi īstermiņa apskatos, bet šeit par to, kā ir dzīvot ar Nothing Phone (1) un ieplūst Nothing “ekosistēmiņā”.

    Laika zobs gandrīz nav kodis

    Korpusa nolietojums protams atkarīgs no tā, cik saudzīgi pret viedtālruni attiecas un tizlības koeficienta. Par laimi, manai ierīcei laika pēdas var manīt tikai priekšā. Proti, uz aizsargplēves skrāpējumi parādījās jau īstermiņa apskatā. Šobrīd tiem klāt nākuši vēl citi, turklāt, tā ir ļoti grūti tīrāma. Labā ziņa, ka tā ir tikai aizsargplēve, no kā var jebkurā brīdī atbrīvoties. Piesardzības dēļ to vēl kādu laiku paturēšu un ierakstīšu komentāros, kad man tā apniks.

    Aizmugure sava caurspīdīgā dizaina dēļ ir glancēta, arī tā ir visādu riebeklību magnēts. Tomēr mikro švīku ir krietni mazāk, kā gaidīju no glancētas virsmas. Vienīgi jārēķinās, ka ap kameru izbīdījumiem krāsies praktiski neiztīrāmi putekļi. Veiksmīgais korpusa nolietojums gan nenozīmē, ka Nothing piedāvātu izturīgākus materiālus par konkurentiem, vienkārši, saudzīgi lietojot,  novecošanas pēdas nejūt. Kopumā, dizains vēl aizvien šķiet stilīgs un patīkami redzēt salīdzinoši maz novecošanas pazīmes.

    900 diodes aizmugurē

    Aizmugures dizaina pamanāmākais elements ir Glyphs diodes. JerryRigEverything izskaitīja, ka aizmugurē to ir nedaudz virs 900. Viņš arī atklāja, ka, izjaucot Phone (1), var tikt pie ekskluzīviem trim pokemoniem. Katrā ziņā, interesanti, ka par dizainu tiek domāts arī iekšķīgi. Ja izmanto Glyphs diodes, tad jārēķinās ar apkārtējo apbrīnu. Tā kā Nothing Phone (1) korpusa perimetrs tiešām atgādina iPhone, bieži vien saņēmu šādus komentārus: “Wow, Tev ir kaut kāds uztjūnēts iPhone?”. Uz ko es ar smīnu parasti atbildēju, ka man ir, kas interesantāks. Principā, diodes var uztvert, kā krietni muskuļaināku LED paziņojumu diodi (lasi 900 diodes) aizmugurē.

    Tiesa gan, to novietojums sagādās vairāk prieka apkārtējiem, kā pašam, jo, lai saudzētu ekrānu, reti telefonu liku uz mutes (lasi ekrāna). Jā, diezgan ātri šī ārišķība kļūst nenozīmīga, tomēr ir, kāda cita noderīga funkcija, ko diodes sniedz. Tās var izmantot, kā riņķa gaismu bildējot. Tas tiešām ļauj iegūt kvalitatīvākus portretus pat sliktā apgaismojumā, bet objektiem pieejama silta gaisma, izmantojot LED zibspuldzi, auksta gaisma, izmantojot Glyphs diodes. Konkurenti šādu ekstru nepiedāvā.

    Aizsargmaciņš pa lēto

    Vēlējos palutināt sevi ar oriģinālo maciņu viedtālrunim, jo Nothing tādu komplektā nav iekļāvis, un pamatīgi vīlos. Ražotāja mājas lapā pieejams caurspīdīgs silikona maciņš par 25 eiro. Sauciet mani par kapeiku skaitītāju vai šīs parunas rupjajā versijā, bet maciņu, kādu citi ražotāji iekļauj standarta komplektācijā, un kas visai ātri oksidējas un nodzeltē, mana praktiskā latvieša dvēsele vienkārši neuzdrošinājās pirkt par šādu cenu.

    Avots: Nothing

    Tādēļ ļāvos AliExpress vilinājumam, kur ieguvu divus maciņus aptuveni par 12 eiro. Vienu pasūtīju caurspīdīgu, bet tam jau ir nodzeltējušas malas un aizmugure krāj visas pasaules šmuces. Otru pasūtīju ar biezākām malām un puscaurspīdīgu, matētu aizmuguri. Jā, tas nedaudz atņem dizainam eleganci un nevar saskatīt caurspīdīgos nieciņus, toties tālrunis ir pasargāts, tas neslīd uz galda, nekrāj pirkstu nospiedumus un diodes vienalga ir redzamas.

    Maciņš no AliExpress

    Kaitinošākais modinātājs pasaulē

    Vēl aizvien uzskatu, ka Nothing dizaineru darbs ir izcils, lieliski salāgojot korpusa un saskarnes estētiku, ko papildina Stranger Things estētikā ieturēti zvanu, paziņojumu un modinātāju signāli. Tie ir stilīgi tirkšķi, kas lieliski sadarbojas ar aizmugures diodēm. Tiesa gan, ikdiena nav modes skates mēle. Iekļautie modinātāji drīzāk var piedzīt sirds klauves, ne pozitīvi atmodināt. Laikā, kad mūzika glabājas mākoņos, izrādās, ka nav nemaz tik viegli tikt pie jēdzīga modinātāja signāla. Par laimi, iespējams izvēlēties arī Spotify dziesmu. Atjauninājums atrisinājis problēmas ar vada austiņām, par ko sūdzējos īstermiņa apskatā. Skaļruņi ir pietiekami skaļi, bet to kvalitāte iepaliek, piemēram, Xiaomi veikumiem. Vibrācijas motors kalibrēts gana smalki, tomēr tas ir skaļāks par citiem. Pa kluso uzrakstīt ziņu ar Phone (1) nevar.

    Oriģinālais lādētājs un bēdīgs akumulators

    Nothing Phone (1) oriģinālajā komplektācijā bez paša viedtālruņa un stilīgākā štubja pasaulē iekļauts vien vads, bez sienas lādētāja. Par laimi, Phone (1) lieliski saprotas ar vecākiem lādētājiem un necimperlējas, kā Google Pixel 6a. Tiesa gan, ar citiem lādētājiem uzlāde ir kaitinoši lēna. Ar citu ražotāju lādētājiem pie uzraksta “Notiek ātrā uzlāde” nav iespējams tikt. Tādēļ nolēmu pasūtīt oriģinālo Power (45W) lādētāju. Ražotājs par sienas lādētāju prasa 36.99 eiro. Nav pavisam lēti, bet, lai nu būtu. Sienas lādētājs iepakojumā ir viens pats, tādēļ jāizmanto viedtālruņa komplektā iekļautais vads, kam abos galos ir USB Type-C spraudņi. Tas jāatceras, jo vecākus vadus ar USB Type-A ligzdu sienas lādētājs neatbalsta. Jāuzteic, ka arī tas ticis pie caurspīdīga pārklājuma, tā ka dizains sakritīs ar citām Nothing ierīcēm. Uzlāde ir tiešām lieliska. Bez karšanas, aptuveni pusstundā var piedzīt 0-65%. Jā, ir redzēti ātrāki risinājumi, bet šis ir diena pret nakti, ja lādē ar citu ražotāju lādētājiem. Nevajag aizmirst, ka Nothing Phone (1) ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas vidējā klasē saņēmis bezvadu un reverso uzlādi. Tikai jāatceras slidenā aizmugure, kas no atsevišķiem lādētājiem vienkārši slīd nost.

    Ar pašu akumulatora darbību gan stāsts vairs nav tik priecīgs. Patiesībā, tā ir lielākā iebilde, kas man pret Nothing Phone (1) ir. Diemžēl, daudzie atjauninājumi akumulatora darbību nav uzlabojuši. Gluži pretēji, negaidīju, ka akumulatora procenti saruks uzreiz, paņemot rokā viedtālruni, pēc pilnīgas uzlādes. Mana ikrīta rutīna, kas konkurentiem apēda ap 7%, Nothing Phone (1) prasīja ap 11%, kas ir daudz. Ar vidēju noslodzi dienu gan jau var izvilkt, tomēr ar maniem ikdienas paradumiem, kuros ietilpst tīklāja režīms un aktīva kameru izmantošana, jau ap 18:00 prasījās pēc vada. Labā ziņa, ka ar oriģinālo lādētāju, beidzot uzlāde ir adekvāti ātra.

    Android 13 jau ap stūri

    Karls Pei Nothing sociālo mediju profilos paziņoja, ka ražotājs nedzīsies pēc svaigākā Android, tā vietā ar regulāriem atjauninājumiem centīsies salabot un uzlabot to, ko nepieciešams. Skaidrs, ka šāda pieeja izvēlēta, jo jaunam uzņēmumam vienkārši nav resursu laicīgi un kvalitatīvi ieviest visu jauno. Tomēr šāda pieeja strādā pārsteidzoši labi, jo atjauninājumi ir bieži un tiešām uzlabo situāciju tur, kur nepieciešams. Biju patīkami pārsteigts, ka pagājušā gada beigās ražotājs tomēr izlaida Nothing OS 1.5 Beta versiju (balstīta uz Android 13), kas šobrīd pieejama vien Indijā. Tas nozīmē, ka stabilu Android 13 pie mums varēsim redzēt februārī vai martā. Tas ir ātrāk, kā gaidīju no jaunuzņēmuma, kam nav milzīgs programmētāju departaments.

    Nothing OS 1.5 sola uzlabot lietotņu palaišanas ātrumu, ieviest QR skeneri, uzlabot pielāgojumu iespējas, piesviest kaudzi noderīgu sīkumu un beidzot ieviest laikapstākļu aplikāciju. Par pēdējo esmu ļoti priecīgs, jo līdzšinējais laikapstākļu logrīks aizveda uz Accuweather mājas lapu, kas ir nepārskatāma, pilna ar reklāmām un dažreiz nestrādāja vispār. Grrr…

    Accuweather nemīl Kuldīgu. Nožēlojami.

    Kas attiecas uz pārējiem atjauninājumiem, patiešām sakārtotas lietas, kas pirms tam buksēja. Izravētas nezāles ikdienas darbībā, krietni uzlabota kameru darbība (par to nedaudz vēlāk) un nākuši klāt citi sīkumi. Piemēram, Nothing OS rīkjoslā paziņojumu blokā piedāvā izvērstu savienojumu vadību, kur pirms tam nebija iespējams konkrēto režīmu uzreiz ieslēgt vai atslēgt. Ar atjauninājumu tas ir iespējams. Turklāt tas ir krietni ērtāk, kā oriģinālajam Android.

    Pie eksperimentālajām funkcijām nācis klāt AirPods atbalsts. Šī ir pirmā Android saskarne, kur redzu šādu speciālu risinājumu ābolam. Vēl aizvien gan nesaprotu, kādēļ Android lietotājiem būtu jāpērk Apple aksesuāri, ja to iespējas uz droīda ir limitētas, bet Nothing par to ir aizdomājies.

    Kopumā, kamēr gaidu stabilu Nothing OS 1.5 (Android 13) mūsu platuma grādos, tikmēr varu teikt, ka biežie atjauninājumi tiešām uzlabojuši saskarnes darbību. Tā ir plūstoša, lieliski sadarbojas ar atvēlēto veiktspēju, tai gandrīz nav liekprogrammatūra, tā prezentē gandrīz tos pašus labumus, ko savulaik OnePlus Oxygen OS, ko fani ļoti atzinīgi novērtēja. Gļuki? Jā, pa kādam gadās, tomēr ikdienā to nav vairāk, kā Xiaomi vai Samsung saskarnēs. Turklāt visi paziņojumi pienāk laikā un neviena lietotne neatsakās strādāt, kā tas novērots MIUI. Kopumā lielisks darbs!

    Kameras ar atjauninājumiem krietni uzlabojušas darbību

    Šis nu ir tas departaments, kas ar biežajiem atjauninājumiem krietni uzlabojis savu darbību. Uzlabota gan bilžu kvalitāte, gan kameru funkcionalitāte. Piemēram, klāt nākusi ūdens zīmes funkcija un tagad sarkanais video indikators ir ieslēgts pēc noklusējuma.

    Manuprāt, ražotājs izvēlējies ļoti prātīgu kameru komplektu. Piemēram, lai nebūtu jākoķetē ar nelietojamām makro kamerām, uzlabota ultra platleņķa kamera, kam pievienots auto fokuss. Vienīgā iebilde ir pret pašiņu kameru, kas instagramistiem šķitīs par vāju. Bet tas ir jautājums par individuālām vajadzībām. Tā kā selfijus taisu maz, arī šāds sniegums man ir apmierinošs. Galvenā kamera piedāvā 20x digitālo palielinājumu, kas ir krietni vairāk par konkurentu piedāvāto. Arī te atjauninājumi uzlabojuši situāciju, labā apgaismojumā, ļaujot iegūt kaut cik lietojamu attēlu līdz 5x.

    Tiesa gan, lai nepiedzīvotu vilšanos, iesaku paļauties uz 0.6x, 1x otiskajiem lielumiem un labā apgaismojumā uz 2x digitālo palielinājumu. Tomēr, izmantojot digitālo palielinājumu, reizēm jāpievērš uzmanība fokusam. Var gadīties arī neasas bildes (skatīt 2x piemēru lejā). Tas nenotiek bieži, bet jāņem vērā. Ko tad atjauninājumi uzlabojuši? Krietni mazinājusies graudainība un krāsu attēlojums kļuvis konstantāks. Tas sniedz daudz mazāku atšķirību iznākumam starp kamerām. Kontrasts ir pietiekams un HDR darbojas labi. Tas savu darbu padara, bet nav pārspīlēts.

    Atjauninājumi nedaudz uzlabojuši arī kameru spējas sliktas gaismas apstākļos. Nakts režīms palīdz atgūt detaļas ēnās un pārgaismotās vietās. Tiesa gan, ne vienmēr tas izskatās dabiski. Piemēram, ultra platleņķa kamerai daudz manāma digitāla detaļu asināšana, kas ir tālu no dabiska snieguma. Sociālajiem tīkliem sniegums ir absolūti pieņemams, tomēr Honor 70 un Google Pixel 6a ar šo uzdevumu tiek daudz labāk galā.

    Kopumā, kameru spējas ar atjauninājumiem ir tikai augušas. Par to liels prieks. Tomēr, Nothing vēl tāls ceļš ejams, lai cīkstētos ar ražotājiem, kas pēcapstrādi slīpējuši gadiem ilgi. Pārējos kameru trikus skaties Nothing Phone (1) īstermiņa apskatā!

    Nothing Ear (stick)

    Laiks ātri skrien un jau vairāk kā divus mēnešus lietoju arī Nothing Ear (stick). No oriģinālajām Nothing ear (1) tās atšķiras ar to, ka nav saņēmušas nekādu trokšņu slāpēšanu un bezvadu uzlādi, toties krietni salabota programmatūra, uzlabota akumulatoru darbība un mikrofoni performē krietni labāk. Austiņu un to ietvara dizains ir oriģināls, stilīgs un sakrīt ar pārējo Nothing produktu dizaina valodu. Tiesa gan tā ir tālu no praktiskas. Proti, uz caurspīdīgās plastmasas visai ātri parādās mikro skrāpējumi. Arī baltā virsma visai labi piesaista matus, putekļus un citas šmuces. Tātad zem caurspīdīgā korpusa visu laiku nāksies skatīties uz putekļiem, matiem un citiem ikdienas gružiem. Tos iztīrīt ir gandrīz neiespējami. Un kādēļ Ear (stick) nepiedāvā melnu noformējumu, kas labāk maskētu putekļus un sakristu ar mana Phone (1) krāsu? Vēl viena iebilde, kādēļ austiņu ietvars nav saņēmis bezvadu uzlādi? Tā tomēr ir viena no Phone (1) īpašajām funkcijām, kas nav bieži vidējā klasē atrodama.

    Papukstēju, pietiek! Patiesībā, austiņām nav ne vainas. Skaņa ir tīri laba, ergonomika ir ļoti laba, akumulatori nepieviļ, ar savienojumiem viss kārtībā un programmatūra arī ir sakārtota. Te gan nākas atgriezties pie ievadā pieminētās “ekosistēmiņas”. Proti, Karls Pei visai skaļi izbazūnēja, ka nu tik Nothing piedāvās vienu no ērtākajām ekosistēmām. Jā, savienoties ir gana ērti, bet tas nav Nothing nopelns. Jau labu laiku Android nodrošina Fast Pair, kas tik pat ērti, kā Apple, nodrošina savienojumu. Vienīgais pielāgojums, ka austiņu vadībai var tikt klāt uzreiz paziņojumu blokā, kas aiztaupa pāris klikšķus, kā, ja tiktu izmantota atsevišķa aplikācija. Tas ir ērti, tomēr pārāk skaļi teikts, lai es noņemtu pēdiņas un deminutīvu no “ekosistēmiņas”.

    Nobeigumā – stilīgi produkti, ko ir prieks lietot

    Šoreiz manu sajūsmu rada fakts, ka varu redzēt, kā attīstās ražotājs, ko dibinājis Karls Pei. Viņam savulaik izdevās ar ierobežotiem līdzekļiem padarīt redzamu OnePlus zīmolu, tagad tik pat veiksmīgi tas tiek darīts ar Nothing. Ražotāja ierīces ir tiešām stilīgas, ar savu rokrakstu, kas bieži vien izplēn konkurentu plašā piedāvājuma dēļ. Turklāt tie, kas vēl aizvien ilgojas pēc OnePlus agrākajām kvalitātēm, to mierīgi var meklēt Nothing Phone (1). Tas nozīmē izcilu dizainu, izcilu ekrānu, tīru, lieliski ar veiktspēju salāgotu saskarni un atšķirīgu stilu. Diemžēl, akumulatora un atsevišķos gadījumos kameru darbība varēja būt labāka.

    Dibinātāja vārdi par ekosistēmu pagaidām gan šķiet krietni pārspīlēti. Lai gan tas mazumiņš, kas ir pieejams, strādā labi un uzlabo vai papildina Phone (1) lietošanas pieredzi. Klausoties intervijas ar Karlu Pei var noprast, ka arī šogad sagaidīsim jaunus produktus, tomēr Nothing Phone (2) varētu būt tālāk, nekā gribētos. Dibinātājs norādīja, ka Phone (1) uzskatāms drīzāk, kā mārketinga materiāls, kas noliek ražotāju uz viedierīču horizonta, bet tādu īstu peļņu vēl nenes. Tas nozīmē, ka jaunuzņēmuma kapacitāte varētu būt par īsu, lai katru gadu izlaistu pa viedtālrunim. Dzīvosim, redzēsim! Tikmēr tiem, kam tik pat lielu interesi, kā man, izraisa šis jaunais ražotājs, iesaku piesekot Nothing YouTube kontam, tur var atrast tiešām interesantu saturu ar Karlu Pei, no kā var izlobīt šo un citu informāciju.

    Atstāj komentāros, vai Nothing Tev šķiet interesants ražotājs, vai tas būs ilgs spēlētājs un kādus produktus tam vajadzētu piedāvāt, lai beidzot bez ironijas varētu lietot terminu ekosistēma?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    11.01.2023 14:09

    Man kolēģis tādu iegādājās. Pats protams priecīgs- sakarīgs telefons pa atbilstoši saprotamu cenu. Telefons glīts, krīt acīs, galvenokārt jau to dīvaino diožu gaismiņu dēļ. Pati telefona forma no attāluma baigi atgādina Iphone. Kolēģis sākumā žēlojās ka LMT šo modeli neatbalsta 5G tīklā, bet nu jau tas arī ir pieejams. Par brenda ilg-noturību pašlaik grūsi spriest. Viena vai otra modeļa īslaicīga popularitāte mūsdienās neko nenozīmē. Jau rakstā pieminētais OnePlus – laiks pagāja, un haips beidzās. Līdzīgi bija POCO, īsu laiku Īphone killeris”, tad lēnām brendu apēda mātes uzņēmums. Pat NOKIA atkal-atgriešanās mēģinājums ar pāris “veiksmīgiem” (drīzāk cenas dēļ populāriem) modeļiem, izrādījās ne pārāk ilgstošs. Vai Nothing būs jūtams spēlētājs, vai tikai viena-2 modeļu zvaigzne, to redzēsim pēc 3-5 gadiem.

    Raivis Terinks
    11.01.2023 16:08

    Kolēģis saka ka neko nekomentēs. Bet tas nenozīmējot ka kaut kas ir slikti. :)

    Kolēģis
    11.01.2023 16:11

    Bija jau piedzīvojumi. Pēc mēneša lietošanas izkrita no kabatas un iekrita dekoratīvajā baseinā aptuveni 30cm dziļumā. Atradu pēc aptuveni divām minūtēm zem ūdens. Uzreiz izslēdzu, izpūtu ar aukstu fēna gaisu. Pēc stundas ieslēdzu, telefons darbojās, it kā nekas nebūtu bijis ,nu jau divus mēnešus. Cik man zināms NothingPhone neskaitās ūdens drošs.

    Guntars K
    23.05.2023 08:53
    Reply to  Kolēģis

    Izklausas pēc BS. Neviens loģiski domājošs pēc stundas nebūtu slēdzis ūdenī kritušu mobīlo. Un vēl vairāk ar fēnu spiedis dziļāk korpusā ūdeni.

    Kuzmitch
    11.01.2023 14:52

    Lietoju kopš novembra. Viss apmierina. Nedaudz gļuko ar Samsung Watch, iepriekš ar Samsung Note 10 negļukoja – whatsapp paziņojumus pulkstenī nekādi neizdodas nokonfigurēt kaut viss salikts kā vajag.
    Reizēm nesaprotu kā telefons pats izvēlas ekrāna atbloķēšanas veidu – pin kods vai pirksta nospiedums.
    Tās tādas sīkas blusas.
    Pārējais viss labi. Par bateriju nevaru sūdzēties.
    Atjauninājums uzlaboja gan kameru gan daudzas fīčas saskarnē.
    Ir cilvēki prasījuši kas šis par Iphone modeli…

    Last edited 1 year ago by Kuzmitch
    Kuzmitch
    11.01.2023 15:08

    Nē, biežāk prasa pin ja neesmu atļautajās vietās vai nav pulkstenis uz rokas, bet tad izdomā pus dienu nospiedumu prasīt.
    Jāpiebilst, ka nospiedumu lasītajs gan strādā perfekti.

    Johny
    11.01.2023 16:00

    Pēc trim 1+ modeļiem esmu pārgājis uz šo aparātu. Ļoti sakarīga ierīce, ko iegādājo no Amazona vēl ar 10% atlaidi pirms pāris nedēļām. Laikam neesmu tik aktīvs telefona lietotājs ikdienā, bet man tikko telefons izturēja bez uzlādes gandrīz divas diennaktis. Tas tāds mazais pārbaudījums bija cik tad reāli var.
    Dizains interesants un atmiņā paliekošs, ekrāns ļoti labs, kameras arī apmierinošas ikdienas vajadzībām, jo neesmu nekāds influenceris. Patīkami, ka varu uzlādēt tagad viedpulksteni ar telefonu, atkrītīs lieka vada staipīšana līdzi komandējumos. Izskatās tikai, ka būs jānopērk Nothing sienas lādētājs, jo uzlāde gan notiek kretīniski lēni salīdzinot ar 1+ pieredzi.

    Guntars K
    23.05.2023 09:12

    Jūs vienkārši nesaprotat bezvadu lādēšanu. Iekārtojiet apkārt, lai jebkurā vietā jums ir bezvadu uzlāde un aizmirsīsiet par lādētāju un vispār ka jāseko līdzi baterijai.

    ggggg
    12.01.2023 14:13

    Hype pāries, cilvēkiem ar laiku apniks šis Nothing Phone.
    Btw, interesanti, ka šai “nothing” ierīcei aizmugurējā vāka dizains ir raibs un sarežģīts. Jocīga dizaina valoda, imho (tā caurredzamība aizmugurējā daļā). Ierīces nosaukums vēsta par kaut kādu minimālismu, ne?

    Last edited 1 year ago by ggggg
    Jānis
    12.01.2023 23:49

    Šis jau jo paša sākuma izskatās interesants un kaut kas kvalitatīvi jauns. Te jāuzsver kvalitatīvi, kas gan jau palīdzēs ilgāku laiku būt interesantam zīmolam. Protams, “haipu” pastiprina arī daļa 1+ fanu.
    Tieši biju domājis, ka varbūt jāpasūta, lai “paspēlētos” (pats gan esmu apple ekosistēmā ļoti dziļi, bet pa reizei esmu palietojis laikam jau kadus 4 gab one+, lai tik saprastu, kas notiek ar “pretējo” nometni), bet tagad domāju, ka varbūt jāpagaida tomēr 1+ 11, kas tomēr atkal izskatās daudzsološs.
    Esmu jau vairākkārt rakstījis pie austiņu apskatiem – lūgums patestēt un izanalizēt arī sarunu kvalitāti (gan austiņās, gan otrā pusē) dažādos apkārtējās vides apstākļos, jo domāju, ka es neesmu vienīgais, kam tas ir aktuāli. Un, manuprāt, tieši šis ir bijis viens no spēcīgiem Android telefonu “klupšanas akmeņiem”, salīdzinot ar airpods un Varbut tieši tādēļ arī ir šis airpods atbalsts.

    aaa
    13.01.2023 13:36

    Vienīgais, kas nepatīk it sānu pogas liekas pārāk mīkstas. Ja nav vāciņa, tad vienmēr liekot kabatā vai ņemot ārā tiek nospiesta ieslēgšanas poga. Dažreiz pat kamera nejauši tiek ieslēgta (divas reizes ieslēgšanas poga jānospiež)
    Vēl ir besīgs gļuks, ja nobloķē ekrānu ar ieslēgtu kalkulatoru, tad atbloķēt ir grūti. Pirksta nospieduma lasītājs noreaģē, bet ekrānu neatver. Nevar arī tik līdz pin koda ievadei. Tad kaut kā čakarējoties var atbloķēt ekrānu
    Vēl “uzmetiens” ir simetriskā ekrāna maliņa. Viņi to uzsver kā fīču. Bet realitātē ir pa visu perimetru ir tik pat plata kā samsung FE modelim apakšējā daļā, kur tā ir platāka nekā sānos.

    Mārtiņš
    14.01.2023 14:45

    Ar kamerām gan interesanti,aprakrā 50mp,frontālā16mp,bet AID64 rāda ka 13 un 4mp,bet tā telefons patīkams, pēc xiomi10tlite,liekas mazāks,ērtāks, baterija tur aptuveni pusotru dienu,aizsargapvalku pasūtīju no Nillkin par 13,patīkams nav silikona,bet plastmasas.

    Rrr
    15.01.2023 17:45

    Nindzas lieto tikai telefonus ar 5″ displeju ✓✓✓

    Klucis
    16.01.2023 12:20

    Lietoju Nothing Phone kopš rudens sākuma. Pēc OnePlus 8 liekas plūdena un ātra darbība, liekas arī daudz ātrāks par Samsung S22+, kuru arī nākas šad tad palietot. Uz S22+ ir jūtams stutter. Haptic feedback ir ļoti patīkams, ātrs un ass, kaut ko tādu android telefonos vēl neesmu izjutis. Par bateriju sūdzību nav, man pietiek pusotrai dienai bez raizēm, akumulatoru turu diapazonā 30-90%. S22+ knapi pietiek līdz vakaram identiskā lietošanas režīmā. Bija kaut kāds gļuks ar battery drain pāris dienas, nevarēju saprast kas bija par vainu, pats no sevis pārgāja. Kamera liekas apmierinoša, labāka kā OP8, bet līdz S22 līmenim ir kur tiekties. Ar Glyph light bildes sanāk interesantas. Bildes ar sniegu fonā auto režīmā dažreiz sanāk tumšas un sniegā uzņemot video white balance staigā. Lādējas diezgan raiti līdzīgi kā OnePlus 8, lietoju ar Ugreen 65W GaN Power Delivery 3.0 lādētāju. No mīnusiem ļoti slidens korpuss, arī oriģinālais maciņš slidens, nav klasiskais mīkstais caurspīdīgais maciņš. Kabatā bieži kaut kas saspiežas un izņemot ārā prasa pin, nevis pirkstu lasītāju. Battery usage dažreiz nerāda pilnu lietošanas grafiku. Palaižot kameras īsceļu(2x nospiežot power pogu) un bildējot uzņemtās netiek saglabātas, esmu daudz labu momentu palaidis garām dēļ tā. Kopumā esmu ļoti apmierināts, ļoti labs price/performance… Read more »

    SkaidrIīte
    17.02.2023 12:33

    vai ir atgadinajuma indikators [mirgo] par neatbildetiem zvaniem un iszinam

    Biteme
    17.02.2023 14:35
    Reply to  SkaidrIīte

    Tāds ir pat 100 eiro xiaomi

    Reklāma