Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Pixel 7 apskats – gandrīz vidējās klases karalis

    Ja gadās Pixel 7 atrast vidējā klasē (zem 599 eiro), ķer to ciet, kā karstu pīrādziņu! Ja par Pixel 7 prasa virs 599 naudiņām, tad vērts skatīties konkurentu virzienā.

    Jaunākie raksti

    Nav noslēpums, ka Latvijas tirgus ir ļoti mazs, tādēļ daži lielie ražotāji nemaz neskatās mūsu virzienā. Tas ir iemesls, kādēļ mums iet secen lieliski produkti no Oppo, Vivo un atsevišķi interesanti Xiaomi viedtālruņi, kas nepamet milzīgo Āzijas tirgu. Lai cik interesanti arī iepriekš minētie nebūtu, man visvairāk žēl bijis, ka pie mums oficiāli netirgo Google Pixel līniju. Ja tā padomā, kāpēc, lai Google iespringtu pielāgot visas savas unikālās fīčas nieka 1.8 miljonu tirgum? Un tomēr, ir apsviedīgi cilvēki, kas pamanās Pixel produktus nogādāt pie mums, pat ja visas funkcijas te nestrādās korekti. Tas liek domāt, ka pieprasījums pēc tiem ir. Patiešām, kāpēc lai cilvēki negribētu ierīces, kas slavenas ar laicīgiem atjauninājumiem daudzu gadu garumā, izslavētu kameru sniegumu, tīru saskarni un plūstošu ikdienas darbību? Beidzot, piecus mēnešus pēc debijas pie mums atceļojis Google Pixel 7.

    Reklāma


    Ko Pixel 7 piedāvā? Dažas kvalitātes jau uzskaitīju augšējā rindkopā, tām vēl jāpieskaita premium materiālu dizains, jaunais Tensor G2 procesors un ļoti interesanta cena. Piemēram, Amazon Pixel 7 piedāvā no 550 eiro, RD Electronics par 679 eiro, bet interneta bodēs cena svārstās no 450 – 700 eiro. Ļoti plašs spektrs. Tātad, vidēji ap 590 naudiņām, kas Google Pixel 7 padara par vienu no labākajiem cenas/iespēju attiecības piedāvājumiem vidējā klasē. Šī testa laikā centīšos noskaidrot, vai Google Pixel 7 kronēsim par šī gada vidējās klases karali?

    Google Pixel 7 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13
    • Ekrāns: 6.3 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 ekrāna malu attiecība, ap 416 ppi, 90Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1400 nitu maksimālais spilgtums,  96.7 cm2, ap 84.9% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls
    • Procesors: Google Tensor G2 (5 nm), astoņi kodoli: 2×2.85 GHz Cortex-X1 & 2×2.35 GHz Cortex-A78 & 4×1.80 GHz Cortex-A55, Mali-G710 MP7 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, aptX HD), USB Type-C 3.2, NFC, eSIM, 2G/3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1+L5), GLONASS (G1), BDS (B1I+B1c+B2a), GALILEO (E1+E5a), QZSS (L1+L5)
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, IP68 putekļu un ūdens aizsardzība, stereo skaļruņi, žiroskops, barometrs, kompass
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.9, 25mm, 1/1.31″, 1.2µm, daudz virzienu PDAF, lāzera AF, OIS galvenā kamera; 12 MP, f/2.2, 114˚, 1/2.9″, 1.25µm ultra platleņķa kamera; Pixel Shift; Auto-HDR; 2x LED zibspuldze; 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS, 10-bit HDR video. Priekšā – 10.8 MP, f/2.2, 21mm, 1/3.1″, 1.22µm, Auto-HDR, 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps video pašiņu kamera
    • Izmēri un svars: 155.6 x 73.2 x 8.7 mm, 197 g
    • Akumulators: Li-Ion 4355 mAh, 20W, PD3.0 ātrā vada uzlāde, 20W ātrā bezvadu uzlāde, reversā bezvadu uzlāde
    • Cena: 450 – 700 eiro

    *testa ierīcei

    Ļoti patīkams premium dizains

    Ko nozīmē “premium” dizains? Gīku pasaulē ar šo vārdu tiek apzīmēti augstvērtīgāki korpusa materiāli par plastmasu. Google Pixel 7 veidots no alumīnija un Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikliem abās pusēs. Šādus uzbūves materiālus neatradīsi vidējā klasē un pat flagmaņu klases apakšgalā. Turklāt, IP68 sertifikāts nodrošina pilnvērtīgu putekļu un ūdens aizsardzību, kas arī ir retums vidējā klasē. Tātad par uzbūves kvalitāti šaubu nav. Internetā gan klejo šausmu stāsti par ārā krītošām pogām un plīstošiem kameru stikliņiem. Testa ierīces taustiņi ir tik stingri, ka nesaprotu, kā tas iespējams, un stikliņi laikam ir laimes spēle, kas jāreizina ar tizlības koeficientu. Zinu, ka komentāros būs burkšķētāji, kas teiks: “Kāda jēga no premium materiāliem, ja tā pat uzmauc maciņu virsū?”. Jā, daļēji piekrītu, mēs tomēr esam maciņu nācija. Tomēr, tā kā Google piedāvā visai skopu komplektāciju bez aizsargmaciņa, vismaz testa laikā, izbaudīšu ādas pieskārienu vēsajam alumīnijam un slidenajam stiklam. Turklāt, dažādi fiziskie testi pierāda, ka alumīnija rāmis padara tālruni krietni izturīgāku, ja salīdzina ar plastmasas rāmjiem. Katrā gadījumā, lieliska pieredze, ko reti nākas sastapt vidējā klasē.

    Google Pixel sērijas dizaina valodu vislabāk raksturo tā aizmugure, kas nedaudz mainījusies no Pixel 6 sērijas. Vairs nav trīs toņu krāsojums, tā vietā stikla daļām ir viens tonis, bet izceltā kameru josla šoreiz veidota no alumīnija un ir citā tonī. Toņus par spilgtiem gan nenosauksi. Testa ierīces citronzāles krāsa ir kaut kas starp dzeltenu un zaļu, krietni atjauktu ar pienu. Alumīnijā tērptā kameru sala ir Pixel līnijas dizaina valoda, kas man šķiet gan eleganta, gan funkcionāla. Proti, Pixel 7 ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas uz galda negāzelējas un kameru sala estētiski nav tik samocīta, kā ābola trīsstūrī izvietotie riņķi uz kvadrāta. Tiesa gan, tas ir gaumes jautājums. No citiem par Pixel 7 esmu dzirdējis arī šādas replikas: “Kas tas pa kalkulatoru?”. Katrā gadījumā, man patīk. Aizmugurei ir tikai daži trūkumi. Ap kameru salas kantēm krājas grūti iztīrāmi putekļi; aizmugure ir glancēta, tā krāj pirkstu nospiedumus un uz atsevišķām virsmām ir slidena; jā, piekrītu, ka krāsu toņi varēja būt izteiksmīgāki. Citādi, viss kārtībā.

    Vēl viens Pixel 7 pluss ir tā gandrīz kompaktais izmērs. 6.3 collu ekrāns atrodas uz robežas, lai to nosauktu par gandrīz kompaktu. Ekrāna izmērs ir pietiekams, lai saturs nešķistu pārāk mazs, bet tas nav tik liels, lai būtu neērti lietot vienā rokā. Salīdzinājumam, Nothing Phone (1) ir par 4 mm, bet POCO X5 Pro ir jau par 8 mm garāks par Pixel 7. Katrā ziņā, Pixel 7 var mierīgi lietot ar vienu roku un arī tas ir retums uz pārējo lāpstu fona. Rāmja labajā pusē atrodas stingri taustiņi. To vienīgā īpatnība ir izvietojums – bloķēšanas taustiņš ir virs skaļuma taustiņiem, tādēļ pēc tiem jāsniedzas zemāk, kā muskuļu atmiņai šķistu ergonomiski. Rāmja kreisajā pusē ir SIM atvilktne, bet apakšā ap USB ligzdu ir viens no skaļruņiem un restē paslēpts mikrofons. Man patīk, ka rāmis un kameru sala ir matēts vienlaidus materiāls. Turklāt, matētais pārklājums šķiet funkcionālāks par slideni glancēto Pixel 7 Pro rāmi. Kopumā, dizains ir augstvērtīgs, funkcionāls un estētiski pievilcīgs. Pārējais jau ir jautājums par māti, meitu, kleitu vai alumīnija kameru salu.

    Ļoti patīkams ekrāns

    Kad apskatīju Google Pixel 6a, tā ekrānu atzinu par labu esam, tomēr konkurenti bija priekšā spilgtumā un ātrajā atsvaidzē. Ar Pixel 7 ir līdzīgs stāsts, tomēr no Pixel 6a uzlabojumi ir krietni jūtami. AMOLED matrica ir lieliska, lai attēlotu ļoti kontrastainu attēlu, lieliski kalibrētas krāsas un attīstītu ļoti pieklājīgu spilgtumu. Ar to visu Pixel 7 ļoti labi tiek galā. Ekrāns piedāvā HDR10+, kas pie attiecīga satura YouTube vai Netflix spēj attīstīt solītos 1400 nitus nelielai ekrāna daļai. Tieši spilgtums ir krietni audzis no iepriekš apskatītā Pixel 6a. Tas nozīmē, ka saturu bez problēmām var saskatīt arī tajās pāris netipiski pavasarīgajās februāra dienās, kad pie debesīm ir spilgta saule.

    Pixel 7 saņēmis 90Hz ātro atsvaidzi. Tas ir maz, ja salīdzina ar citiem vidējās un pat budžeta klases konkurentiem. Atsvaidze primitīvi pielāgojas saturam – kad pirksts ir pie ekrāna, tiek ieslēgti 90Hz, kad pirksts nav, paliek 60Hz. Atsvaidze gan ir atkarīga arī no lietotnēm, ne visas prot izmantot 90Hz. Tomēr gribu nedaudz attaisnot Pixel 7. Proti, atsvaidze ir jūtami plūstošāka no Pixel 6a, bet tā ir arī zelta vidusceļš, lai plūdenums būtu jūtams, bet akumulators ciestu mazāk. Programmatūra nav pārāk dāsna ar iestatījumiem, tomēr pamatlietas var mainīt. Kopumā ekrāns ir atsaucīgs, spilgts un kvalitatīvs. Vienīgais punkts, kas to šķir no izcilības ir atsvaidze, kas konkurentiem būs ātrāka.

    Beidzot divi biometriski atbloķēšanas veidi

    Kopš Pixel 4 laikiem atbloķēšana tika uzticēta tikai pirkstu nospiedumu lasītājam (PIN kodi, paroles un rakstiņi neskaitās). Beidzot ir atgriezusies arī atbloķēšana ar seju. Google Pixel 7 to uzticējis pašiņu kamerai. Tas nozīmē, ka tā nebūs pavisam droša metode un būs atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Uzreiz jāteic, ka tā ir nedaudz lēnīgāka un cimperlīgāka par reaktīvajām Xiaomi, Nothing, Honor vai OnePlus atbloķēšanām ar seju. Ja drošība ir prioritāte, iesaku tomēr uzticēties pirkstu nospiedumu lasītājam. Tas novietots zem ekrāna, ērtā pozīcijā, kas vienlīdz būs pieejama, kā labročiem, tā kreiļiem. Lasītājs ir ātrs un uzticams, atpazīstot pirkstu 9 reizes no 10. Vienīgi tas ir nedaudz lēnīgāks par konkurentiem, bet tas sajūsmu nemazina.

    Lieliski skaļruņi un vibrācija

    Google savos Pixel viedtālruņos jau sen izmanto kvalitatīvus stereo skaļruņus, Pixel 7 nav izņēmums. Viens skaļrunis novietots rāmja apakšā, otrs ir auss skaļrunis, kam izeja izvietota virs ekrāna, ļoti grūti pamanāmā josliņā. Taisni vai neticas, ka no tās var dabūt ārā skaņu, bet tas arī nozīmē, ka auss skaļruņa izdvestā skaņa būs jūtami klusāka par apakšējo skaļruni. Šie noteikti nav skaļākie skaļruņi, kādi vidējā klasē klausīti, bet ar kvalitāti tiem viss ir kārtībā. Ir pat sadzirdami basi, vokāls ir dzidrs un kvalitāte daudz nekrītas arī pie augšējiem skaļuma līmeņiem. Jāslavē arī vibrācijas motors. Saskarne ir pilna ar smalki kalibrētiem vibrācijas klikšķiem, tomēr motors ir arī pietiekami stiprs, lai vibrāciju sajustu arī kabatā. Šajā departamentā viss kārtībā.

    Kā uzvedas Tensor G2 procesors?

    Jau otro gadu pēc kārtas Google sadarbībā ar Samsung veido speciāli Pixel viedtālruņiem izstrādātu procesoru. Tas nozīmē, ka čipkopai nav vēlme pašmērķīgi uzstādīt veiktspējas rekordus, bet pielāgoties tām īpašajām funkcijām, ko prot Pixel 7. Tensor G2 mācīts atbildēt par mašīnmācīšanos, niansētu runas atpazīšanu, kameru darbību, Now Playing, kas netērē daudz enerģiju fonā, visu, kas saistīts ar AI un citām funkcijām. Jā, tas nozīmē, ka sintētiskajos veiktspējas testos tas nebūs augšgalā, bet tas arī nav Pixel stāsts. Līdz šim domāju, ka Android ir tik ēdelīga platforma, ka ikgadējais procesoru jaudas pieaugums ir loģisks solis. Tensor G2 apgāž šo manu aizspriedumu. Proti, speciāli pielāgots procesors nodrošina plūstošu ikdienas darbību pat bez jaudas rekordiem.

    Veiktspējas testos procesors neizskatās pārāk labi, īpaši, ja ņem vērā, ka šobrīd jau pieejamas Snapdragon 8 Gen 2 procesora darbinātas ierīces, kādas vēl nebija Pixel 7 iznākšanas brīdī. Tas pierāda veiktspējas testu subjektivitāti, tādēļ svarīgāka ir ikdienas darbība. Google savu mājas darbu ir izdarījusi uz 10, viss ir lieliski salāgots un strādā plūdeni, lietotnes atveras ātri un aiztures gandrīz nejūt. Tomēr ir kāda dīvainība. Testa ierīce ļoti izteikti karst. Un šoreiz ir runa par patiešām jūtamu karšanu, nevis nelielu silšanu, kas ievērojami samazina veiktspēju. Labā ziņa, ka citi apskatnieki norāda, ka tieši ar termoregulāciju Tensor G2 ir ticis galā, kas liek domāt, ka tā varētu būt tikai testa ierīces specifika, kas vēl nav pielāgota mūsu platuma grādiem. Cerams, ka tad, kad Pixel 7 būs nopērkams, šī problēma tiks atrisināta. Tikmēr, karšanas lēkmes ir stihiskas pat pie ikdienišķas noslodzes. Tas nozīmē, ka pagaidām spēles visai ātri sāks zaudēt kadrus un rīstīties.

    Ar pārējo veiktspēju viss, kā nākas. Testa ierīci saņēmu ar 128 GB atmiņu, tādēļ iesaku neskopoties, izvēlēties 256 GB versiju un neaprobežoties ar budžeta klases ietilpību. RAM gan pieejams tikai 8 GB variantā, bet te jāuzteic RAM menedžments, kas lieliski tiek galā ar uzdevumu un lietotnes nebūs pārāk bieži jāielādē no jauna. Ar savienojumu noturību viss kārtībā. Vienīgi, jau atkal jārēķinās, ka Pixel pie mums nav oficiāli nopērkams. Tas nozīmē, ka pie 5G nevarēs tikt. Godīgi sakot, kamēr 4G tīkls ir gana attīstīts, mani tas nekrata, varu dzīvot arī bez, bet ar to jārēķinās. Atstāj komentāros, vai vari dzīvot bez 5G? GPS arī strādā godam.

    Ar akumulatoru gan ir ziepes

    Arī šajā departamentā varētu nostrādāt testa ierīces faktors, tomēr nav saprotams, kāpēc Google par 259 mAh samazinājusi akumulatoru no Google Pixel 6. Google Pixel 7 saņēmis Li-Ion 4355 mAh akumulatoru. Akumulatora ietilpība jau uz papīra ir maza. Salīdzinājumam, Nothing Phone (1) – 4500 mAh, Xiaomi 12T – 5000 mAh, POCO X5 Pro – 5000 mAh. Es zinu, ko teiksiet – iPhone ir mazākas ietilpības akumulatori, bet performē labāk, gan jau Google arī ar sevis veidotu procesoru te visu ir lieliski salāgojuši. Kaut tā būtu, bet nav. Mana ikrīta rutīna, kas konkurentiem noēd 6%, Pixel 7 noēd 12%. Turklāt, procenti kūst katru reizi, paņemot Pixel 7 rokā. Necerēti, gauži bēdīgs sniegums. Jā, zinu, ka testa ierīces izmantoju pastiprināti, lai iekļautos termiņos, bet vienalga, akumulatora sniegums nav pieņemams. Ne dienu neiztiku bez uzlādes vakarā vai pat pēcpusdienā. Pie mazākas noslodzes iespējams dienu varēs izvilkt, bet tikai iespējams.

    Līdzīgs stāsts ar uzlādi. Pixel 7 nodrošina 20W vada uzlādi. Tas ir tipisks budžeta klases rādītājs. Te atstāšu pāris lētākus piemērus, kas lādē ātrāk un iekļauj lādētāju komplektā: Honor 70 – 66W, POCO X5 Pro – 67W, Xiaomi 12T – 120W. Ar to gribēju teikt, ka jauki, ka bezvadu uzlādes ātrumi sasnieguši vada uzlādi, bet šobrīd nedz vidējā, nedz flagmaņu klases apakšgalā tā rīkoties ar vada uzlādi vairs nav glīši. Labā ziņa, ka pieejama gan bezvadu, gan reversā bezvadu uzlāde, ko vidējā klasē šobrīd piedāvā vien Nothing Phone (1).

    Android zelta standarts

    Viena no lietām, kāpēc apskatnieki visā pasaulē jūsmo par pikseļiem ir saskarne. Tīra, bez liekprogrammām (Google veidotās šoreiz neskaitās), bez bieza uzslāņojuma, kā MIUI, Color OS vai One UI. Tas gan nenozīmē, ka Pixel nepiedāvā neko unikālu. Gluži otrādi, ir diezgan daudz funkciju, ko spēj tikai Pixel, vienīgi jāatceras, ka daļa no tām mūsu platuma grādos nestrādās.

    Uzreiz jau pieejams Android 13. Tam ir ļoti niansētas animācijas, piemēram, vienmēr ieslēgtais ekrāns, bloķēšanas ekrāns un mājas ekrāns pārplūst viens otrā teju maģiski līgani. Klāt nākuši daži noderīgi logrīki, piemēram, tāds, kurā var redzēt visu savienoto ierīču uzlādi. Citādi, vizuālu izmaiņu nav daudz, tomēr viss kļuvis daudz plūstošāks un pārdomātāks. Tīrs Android nekad nav piedāvājis tik daudz pielāgošanas veidus, kā biezākas saskarnes. Ar Android 13 tas ir mainījies. Vismaz vizuāli ir iespējams ērti pielāgot gan tēmas, gan ikonas.

    Šogad klāt nākusi teksta un attēlu atpazīšana dažādās lietotnēs. Tā pieejama atvērto lietotņu ekrānā, tur iespējams ātrāk nokopēt vajadzīgo. Ja starpliktuve saprot, ka nokopēts sensitīvs saturs, piemēram, paroles, tā pati sevi iztīra pēc kāda laiciņa.

    Lieliski strādā arī iespēja vienmēr atpazīt fonā skanošo mūziku. Jā, tas nozīmē, ka Pixel 7 mūs visu laiku noklausās. Ja atmet konspirāciju, tad šī ir viena no iespējām, ko var darbināt, īpaši maz tērējot akumulatoru, pateicoties jaunajam Tensor G2. Procesors ļauj arī visai precīzi operēt ar balss ievadi. Vienīgi jāatceras, ka runa ir par angļu valodu. Un tādas iespējas, kā asistenta palīdzība, kas tavā vietā gaidīs rindu automātiskajos zvanos, pie mums nav pieejama. Toties pie mums gana labi strādā balss ierakstītājs, kas spēj veidot precīzu transkripciju sarunai angļu valodā.

    Kopumā, saskarne sniedz tieši to, ko no tīra Android var gaidīt. Jā, ir arī unikālās iespējas, kas lielākoties pie mums nestrādās. Pārējās iespējas citas saskarnes jau sākušas kopēt.

    Arī šoreiz Pixel kameras neliek vilties

    Google Pixel sērija jau labu laiku izslavēta ar savu kameru sniegumu. Nav noslēpums, ka valūta, ar ko Google operē, ir lietotāju dati. Tā nu arī kameru departamentā Google izmanto gadu garumā ievāktos datus. Tas ļauj tikt pie tādas pēcapstrādes, kas relatīvi vienkāršākiem dzelžiem ļauj performēt, kā krietni jaunākiem, modernākiem. Google Pixel 7 gadījumā jāuzteic, ka kameras tikušas pie mūsdienīgākiem dzelžiem. Vismaz galvenā kamera. Tas nozīmē, ka šoreiz izmantota pikseļu saspiešana, kas ļauj apstrādāt vairāk gaismas, palīdz vājā apgaismojumā un lielāka izšķirtspēja, kas palīdz tikt pie asāka digitālā tuvinājuma. Tiesa gan uz šī lēciena fona, piemēram, ultra platleņķa kamera sāk krietni iepalikt. Toties jāuzteic, ka Google neizmanto nekādus kameru apendicītus, ja reiz visu var paveikt programmatūra.

    Google Pixel 7 ticis pie:

    • 50 MP, f/1.9, 25mm, 1/1.31″, 1.2µm, daudz virzienu PDAF, lāzera AF, OIS galvenās kameras
    • 12 MP, f/2.2, 114˚, 1/2.9″, 1.25µm ultra platleņķa kameras
    • 10.8 MP, f/2.2, 21mm, 1/3.1″, 1.22µm pašiņu kameras

    Kameras lietotne ir gauži vienkārša un ātra. Tas nozīmē, ka nebūs pieejami tik daudz dažādi jautrie režīmi, kā citās saskarnēs. Toties ar katru gadu, kaut kas nāk klāt. Piemēram, Kustības režīms, kas ļauj paspēlēties ar AI izkalkulētu garo ekspozīciju vai Kinematogrāfiskais režīms, kas izpludina fonu video ierakstiem. Vienīgi jārēķinās, ka nav pieejams Pro režīms, bet tā nu ir Pixel filosofija, kas liek paļauties uz Google pēcapstrādi. Pro režīma neesamība arī norāda, ka pie pilniem 50 MP nevarēs tikt. Ja vien neaizraujies ar lielformāta druku, šim arī nevajadzētu būt pārāk svarīgi.

    Google Pixel 7 nepiedāvā ļoti plašu tuvināšanas spektru, tā sevi diferencējot no Pro versijas. Ultra platleņķa kamera piedāvā 0.7x, jeb 114˚ skata leņķi. Diemžēl, tas ir viens no šaurākajiem leņķiem, kāds redzēts, īpaši ja salīdzina ar 82˚ galvenās kameras skata leņķi. Digitālais palielinājums sasniedz 8x, kas arī uz konkurentu fona ir pamaz. Toties arī šeit Google pēcapstrāde un uzlabotā galvenā kamera palīdz iegūt asāku attēlu, kā konkurentiem. Tātad digitālais palielinājums ir tuvāks, bet kvalitatīvāks, kā konkurentiem. Tiesa gan, viss atkarīgs no apkārtējā apgaismojuma. Saulainā dienā digitālais palielinājums izskatās gana asi, liekot domāt, ka veidots ar kādu optisku risinājumu, tomēr tos neiesaku tuvināt. Lai neviltos iesaku paļauties uz 0.7x, 1x un 2x.

    Attēliem ir sulīgas, bet nepārspīlētas krāsas, kas, ja salīdzina ar Samsung Galaxy pēcapstrādi, pat šķiet simpātiski dabiskas. Pēcapstrāde rūpējas, lai detaļas tiktu atgūtas teju visur. Lielākoties tas sanāk lieliski. Vien retos gadījumos zālājā vai smalkās dabas detaļās var redzēt digitālu saasināšanu. Reizēm gan ēnas tiek interpretētas tumšāk, kā citiem, bet tas nemaitā kopējo iznākumu. Dinamiskais diapazons ir patiešām līmenī. Tas ļauj atgūt detaļas pat apmākušos laikapstākļos.

    Saulainā dienā pēcapstrāde diži neatšķiras galvenajai kamerai no ultra platleņķa kameras. Protams, detaļu būs nedaudz mazāk, bet dinamiskais diapazons strādā tik pat labi. Attēls nekļūst neass arī bilžu malās. Tomēr skata leņķis šķiet pārāk šaurs. Žēl, ka nav izmantots arī auto fokuss, kas ļautu iegūt labus makro attēlus. Ultra platleņķa kamera nav saņēmusi arī pikseļu saspiešanu, tādēļ tās sniegums sliktā gaismā ir gauži švaks. Gribu atgādināt, ka lētākie Nothing Phone (1) un Honor 70 ir saņēmušas abus zemākā cenā. Ultra platleņķa kamera sāk jūtami iepalikt galvenajai kamerai un konkurentiem.

    Galvenās kameras uzlabojumi ļāvuši uzlabot kameru sniegumu sliktā gaismā. Nakts režīms tiek piemērots automātiski, bet to ir iespējams arī atslēgt. Kad Pixel 7 sapratis, ka ir uz stabilas virsmas vai statīvā, automātiski tiek piemērots astro režīms, kas izmanto ilgāku ekspozīciju, lai iemūžinātu zvaigznes bez graudainības. Uzreiz varu teikt, ka ar to Pixel tiek galā labāk par Samsung Galaxy S23 Ultra nesen prezentēto režīmu. Nakts režīms ar uzdevumu tiek lieliski galā un ir izcils glābšanas riņķis ultra platleņķa kamerai, kas skopā gaismā kļūst gandrīz neizmantojama. Nakts režīms atgūst ļoti daudz detaļu, pārlieku nesamākslojot attēlu. Lielisks rezultāts.

    Šogad jaunums ir Kustības režīms, kas simulē garo ekspozīciju. Kāpēc simulē? Tāpēc, ka to padara Google pēcapstrāde, kam nav sakara ar fizisku ekspozīciju. Tātad visai ātri var iegūt kadrus, kur ir pastiepti kustīgi gaismas objekti, bet pārējās attēla daļas atstātas asumā. Režīma laikā tiek saglabāti divi attēli – viens ar izpludinājumu, otrs tā, kā kameras to piefiksējušas. Rezultāts gan ir ar dalītām sekmēm. Var paveikties tikt pie tiešām forša attēla, un var arī nepaveikties. Šī iespēja pagaidām pieejama vien Beta versijā.

    Pieejams arī prasmīgs Portreta režīms, kas veiksmīgi aprēķina objektu. Reizēm gan kāda detaļa netiek izgriezta, tomēr uzlabojumi no Pixel 6a ir jūtami. Režīms pat spēja izrēķināt manu kaķi, nogriežot vien dažas ūsas, kas ir labs rādītājs. Portreta režīmā pieejami 1x un 2x lielumi, kas ir tuvinājums no galvenās kameras, tādēļ drīzāk uzskatāms aptuveni par 1.6x un 3x palielinājumu, ja rēķina no galvenās kameras. Ar citiem objektiem iesaku izmantot pietiekami lielā sensora priekšrocību – vienkārši piebīdot kameru, var iegūt dabiski izpludinātu fonu. Lai gan Samsung un Xiaomi uzreiz piedāvā dažādākus portreta efektus, paķimerējoties Google fotoattēlos, pie tiem var arī tikt, vienkārši sanāks pavadīt nedaudz vairāk laika.

    Pašiņu kamera vislabāk strādā saulainā dienā, ārā. Citos scenārijos rezultāts var reizēm sanākt neass. Te pilnai laimei būtu gribējies redzēt auto fokusu. Ja izvēlēsieties spilgtu fona gaismu, sejai būs samērā maz detaļu. Toties portreta režīms strādā pieklājīgi. Iznākums ir OK, bet šī noteikti nav labākā pašiņu kamera, kāda vidējā klasē redzēta.

    Mākslīgā intelekta darbs nebeidzas arī pēc attēla uzņemšanas. Fotoattēlu lietotne pati piedāvā, kad aizmiglot fonu, kad izdzēst, kādu lieko, kas pabojājis peizāžu. Pēdējais paņēmiens šķiet visnoderīgākais, jo aizmiglojuma noņemšana dažreiz strādā, bet dažreiz nē. Tomēr rediģēšanai pieejamie rīki tiešām ir labi un lielākoties savu darbu padara godam.

    Kopumā, Google Pixel 7 sniegums nepieviļ. Tas ir viens no konstantākajiem vidējā klasē. Tomēr nevajadzētu gulēt uz lauriem, jo konkurenti nesnauž. Tie jau piedāvā labākas ultra platleņķa un pašiņu kameru pieredzes. Citādi, ar Pixel 7 gribas bildēt vēl un vēl un tas jau ir labi.

    Konkurence

    • Google Pixel 6a – ja Google Pixel sērija uzrunā, tad pie tās labumiem ir iespējams tikt par pievilcīgāku cenu. Pixel 7 piedāvā pārāku uzbūvi, spilgtāku ātrākas atsvaidzes ekrānu, uzlabotu galveno kameru un bezvadu uzlādi. Tomēr ikdienas lietošanā atšķirības būs salīdzinoši maz jūtamas.
    • Nothing Phone (1) – piedāvā krietni stilīgāku dizainu, ātrākas atsvaidzes ekrānu, labāku ultra platleņķa kameru, ietilpīgāku akumulatoru un ātrāku vada uzlādi par zemāku cenu. Pixel 7 atspēlējas ar augstvērtīgāku uzbūvi, pilnvērtīgu ūdens aizsardzību un ilgstošāku programmatūras atbalstu ar krietni laicīgākiem atjauninājumiem.
    • Xiaomi 12T – ticis pie iespaidīgāka ekrāna, tomēr 12T lielākā priekšrocība ir 5000 mAh akumulators un 120W ātrā vada uzlāde, kas samaļ Pixel 7 putekļos. Tikmēr Google Pixel 7 atspēlējas ar premium materiālu, ūdens izturīgu korpusu, tīkamāku saskarni, pārāku veiktspēju un bezvadu uzlādi

    Nobeigumā – gandrīz vidējās klases karalis

    Google Pixel 7 ir viens interesants viedtālrunis, ko gandrīz esmu gatavs kronēt par vidējās klases karali. Kāpēc gandrīz? Tāpēc, ka cena variē no vidējās klases augšas līdz flagmaņu klases apakšai. Un mans ieteikums ir šāds – ja gadās Pixel 7 atrast vidējā klasē (zem 599 eiro), ķer to ciet, kā karstu pīrādziņu! Ja par Pixel 7 prasa virs 599 naudiņām, tad vērts skatīties konkurentu virzienā. Google Pixel 7 piedāvā lielisku premium dizainu, kas gandrīz ietilpst kompakto viedtālruņu segmentā un ticis pie pilnvērtīgas IP68 aizsardzības, kas ir vidējā klasē neredzēts komplekts. Ekrāns ir spilgts, bet konkurenti piedāvā ātrāku atsvaidzi. Veiktspēja ir atbilstoša, lai darbinātu visu, ko Pixel sola, viena no labākajām vidējā klasē, tomēr testa ierīces karšanas problēma liek to uztvert nedaudz ar skepsi. Vislielākais trūkums ir neiepriecinošais akumulators, gausā uzlāde un fakts, ka diezgan daudz funkciju (pat 5G) mūsu platuma grādos nestrādās.

    Iepriecināja

    • Premium materiālu, IP68 drošs, gandrīz kompakts korpuss
    • Spilgts ekrāns
    • Patīkami stereo skaļruņi, lieliski kalibrēts vibrācijas motors
    • Saskarne uzvedas Android zelta standartam atbilstoši
    • Kopumā, lielisks kameru sniegums
    • Ir bezvadu un reversā bezvadu uzlāde

    Neiepriecināja

    • Konkurenti tikuši pie ātrākas atsvaidzes ekrāniem
    • Daudz funkciju (pat 5G) nav pieejamu pie mums
    • Akumulatora darbība neiepriecina, vada uzlādes ātrums atbilst budžeta klasei
    • Procesora karšana
    • Ultra platleņķa un pašiņu kameras iepaliek galvenajai kamerai
    Ja gadās Pixel 7 atrast vidējā klasē (zem 599 eiro), ķer to ciet, kā karstu pīrādziņu! Ja par Pixel 7 prasa virs 599 naudiņām, tad vērts skatīties konkurentu virzienā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    5
    Kameras
    9
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vita
    01.03.2023 13:15

    Sveiks!

    Liels paldies par daudzpusīgo un detalizēto pārskatu. Ļoti noderīga informācija tiek atspoguļota.

    Rakstā vairākas reizes tiek uzsvērts, ka apskats ir veikts, balstoties uz “testa ierīces” darbību. “Testa ierīce ļoti izteikti karst. utt.” Vai ir kāds parametrs, kuram būtu jāpievērš uzmanība, lai Latvijas interneta veikalā neigrābtos uz līdzīga tipa “testa ierīcēm”? Jeb tās iekārtas, kas ir nonākušas līdz mūsu platuma grādiem jau būs bez šīm problēmām?

    Paldies jau iepriekš!

    Pēča
    01.03.2023 15:49

    Pixel 7 iegādajos Decembra vidū(RD Electronics pa 620€), tatad šomēnes būs apaļi 4 menešī kopš lietoju ikdienā. Pieminēšu savu mazo novērojumu- * 90hz atsvaidzi es izslēdzu jo realu ieguvumu dzīvē neredzēju uz tik maza ekrāna, kā tikai jūtami- es teiktu pa aptuveni 3h mazāka baterija vienā uzlades ciklā. Turklāt vairakām spelītēm ko šad tad sabiedriskajā uzkapāju, bija kaut kāds atsvaidzes lagainums.. Kā nomainīju uz standarta 60hz tā tas pazuda. * Kameras ir labas(es pat teiktu ka pat labākas par sievas iphone 12) īpasi nakts foto režīmos, bet protams ir vēl kur augt. * 5G nepieejamībā jāraud ir pie operatoriem, man LMT Decembra beigās teica ka viņi nevarot pixeli dabūt lai varētu iekšēji testēt un tad palaist publisko atbalstu(diez kā tad visi parejie veikali tos var dabūt) Jo neviens Google pixeļus vairs privāti somās neved pari robežai tad tos piedavājot mistiskajos iveikalos- lielākie izplatītaji izplata pie mums, kur tie ir pieejami daudzos lielākajos un populārakajos veikalos un iveikalos… Tapēc es domaju, ka šī ir vienkarsi atrakstīšanās, jo LMT negrib ķepāties ar jaunu tirgu- pixeli. Šamējie komfortabli pelna uz pārcenoto apple produkciju un android pusei ir samsung. (Jo man pat atnāca autom. sms no lmt, ka 5G manā ierīcē ir pieejams, bet… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Au Sainis
    01.03.2023 17:45
    Reply to  Pēča

    Vibrācija klaviatūrai- iestatījumos klaviatūras preferences – vibrācijas stiprums pēc noklusējuma ir 0 .

    Screenshot_20230301-173023~2.png
    Pēča
    02.03.2023 08:14
    Reply to  Au Sainis

    Zinu zinu. Uzliekot pat uz 100, nekas nemainās. Nedz standarta google klaviatūrai nedz novilktajam swift keys kalvierei.

    Pēča
    02.03.2023 09:23
    Reply to  Pēča

    Updeits: Paspaidījos vēlreiz vakar un šodien par šo un izrādās ka ir vēl papildus opcija: Settings -> sound and vibration -> vibration and haptics( izrādas tas ka rāda ‘on’ tas neko nenozīmē) jo uzspiežot tur zemāk ir papildopcijas un tur ir tāds ‘touch feedback’

    Tur arī pēc noklusejuma ir izslēgts jeb 0% un kamēr šo ‘slīdni’ nepabīdīsi tikmēr nebūs nekā, nekur. Šis laikam darbojas, kā kāds galvenais slīdnis.
    Pabīdot, tad pēctam Gboard opcijās šo vibrācijas stiprumu mainot, mainās un beidzot ir!!
    Vienīgi atkal mazliet tizli jo viņam mazākais ko var iestatīt ir kādi 35% jo var tikai 3 stadijās ielikt slīdni(tad nesaprotu priekškam ir tāds slīdnis, tad jau vajadzēja būt vienkārši opcijai off, low, med, high)
    Bet rakstot- uz klaviatūras ir ok jo gboard tur savs stipruma slīdnis, tur uzlikts 10% lai mazdrusciņ sajūtu rakstot ka esmu uzspiedis, bet visur citur androidā kur uzspiežu ir izteikti liela vibrācija.

    Dīvaini, jo visiem iepriekšejiem telefoniem man pats android touch feedback bija off un varēju izdzīvot lai nevibrē kad uzspiedu apakšejo navigācijas sadaļas pogas utml, bet visiem klavieres feedback strādāja. Pixelim acīmredzot tas ir kāds main switch.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Au Sainis
    02.03.2023 19:10
    Reply to  Pēča

    Pixel 6a vibrācija darbojas . Pirksta nospiedums arī normāli ja piestrādā pie reģistrācijas . Bet nav sejas atbloķēšana .

    Last edited 1 year ago by Au Sainis
    wils
    01.03.2023 16:04

    Telefons pa 600 eur tagad skaitās vidējā klase?! Really..

    Krotow
    01.03.2023 20:49

    Interesanti ka vēl atrodas kas par tādu ciparu pērk :)

    Juris
    01.03.2023 21:19

    Jā, šis te bija telefons ko gribējās, bet pēc atsauksmēm no cilvēkiem (amazon piemēram), padomāju, ka tomēr palikšu vismaz šobrīd pie esošā samsunga. Diezgan padaudz bija ka telefons karst (parasti jau bļauj tie, kam kaut kas nav labi, bet nu negribējās ignorēt), kaut kad parādījas ziņa, ka kameras stikli paši saplīst. Īsumā, kamēr esošais darbojas, nav ko galvu lauzīt

    Juris
    01.03.2023 22:24

    S20+

    Last edited 1 year ago by Juris
    Staa
    01.03.2023 21:57

    Vispār jau tet un bite diezgan sen jau tirgo, ja nemaldos no 5. sērijas, nav gluži pelēkās e-bodēs jāpērk

    esunes
    02.03.2023 11:36

    Kurā veikalā izdevās atrast ar cenu 450EUR? Man nesanāk tādu piedāvājumu ieraudzīt.

    Pēča
    02.03.2023 13:59
    Reply to  esunes

    Kaut kādas lietotās-atgrieztās ir pa 495€ shady ‘wintek’ iveikalā. Kāda varētu arī būt ‘testa’ ierīce kas ceļo no rokas uz roku starp testētajiem, līdz nonāk lietoto tehniku uzpirceju rokās kas novērtē un tad pārdod tā lai kaut ko nopelnītu bez kastītes un ražotaju garantijas. :) Bet lētāk….

    Pēča
    02.03.2023 15:23

    Interesanti, vai uz kastītes bija kāds ražotāja brendojums vai kada uzlīme, ka ierīce ir ‘testa’ kas tu tā aktīvi to reklamē un uzver? :) Piemēram kā tas ir apskatniekiem kuri dabūn ‘pirms izlaides’ ierīces(kuras var mazliet atsķirties) un zem NDA tu nedrīksti publiski izlaist šo testu/apskatu līdz konkrētajam datumam…

    Ja nē tad jau tā ir parasta(pilvērtīga) ierīce, par kuru uztaisīji apskatu.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Kursors.lv
    02.03.2023 15:35
    Reply to  Pēča

    Šī ir retail ierīce, kādu ikviens no mums var nopirkt jebkurā veikalā, kas tirgo Pixel telefonus.

    esunes
    02.03.2023 14:38
    Reply to  Pēča

    Bet 450? Nav pat lietotās

    kkk
    02.03.2023 12:31

    Paldies Jurģim, labs apskats. Gaidam Pro :)

    Oskars
    02.03.2023 23:05

    Paldies par apskatu. Patikami lasit. Bet velos piebilst, ka tu raksti “testa iericei”, man par laimi nekarst un revis aprakstitas problemas nav ari ar bateriju. Diemzhel diezgan neforsi no Google puses apdalit regionus, valstis kuras oficiali tirgot un kuros ne. Lietoju Pixel 7 Pro un Pixel iespejas Screen Call, Google VPN, transcribe u.c. ir ta verts delj ka es izvelos par labu Google Pixel nevis tikai ka tiirs android.

    ibiorio
    14.12.2023 09:55

    Šodien pēc Pixel 7 Pro atjauninājuma automātiski parādījās 5G (VoLTE) LMT tīklā.

    Pēča
    14.12.2023 12:12
    Reply to  ibiorio

    Jep uz jaunako Decembra versiju atjaunināju otrdien(12.12) interesanti, ka uzreiz nebija, jo tieši nodomaju ka tad tagad ir 5G jomā.. un visu vēl rādija LTE, kaut dzīvoju kur ir ‘izcila’ LMT 5G zona, bet vakar vakarā ejot uz vilcienu ieraudzīju 5G ikoniņu un nobrīnījos.

    Ātrums Rīgā-torņakalns down ~150Mb/s up 40Mb/s, Aizbraucot uz Jūrmalu 5G zonā, tā pat 3x iztestējot ātrums bija ap 230Mb/s, up 80Mb/s

    Interesanti, ka iepriekš rakstoties ar LMT, vini uzsvēra ka ‘operartor settings version’ neesot LMT kontrolē, jo tad datums šim bija 2022-09-23 un minēju ka varbūt kaut kas tur nav jo pēc datuma vairāk kā gadu veca versija…. Tagad šī versija rāda 2023-12-06 turklāt vel ir ‘LV’ iekļauts.

    [imgcomment image[/img]

    p.s. Parastajam 7 pikselim VoLTE sadaļa Interneta settingos, gan man nav.
    https://devicehelp.optus.com.au/google/pixel-7-pro-android-13/calls-and-contacts/turn-volte-on-or-off/

    Last edited 4 months ago by Pēča
    Biteme
    14.12.2023 12:13
    Reply to  ibiorio

    Ar 5G būtu jābūt VoNR or ‘Voice over New Radio’ (also referred to as Voice over 5G or Vo5G)

    Reklāma
    Ja gadās Pixel 7 atrast vidējā klasē (zem 599 eiro), ķer to ciet, kā karstu pīrādziņu! Ja par Pixel 7 prasa virs 599 naudiņām, tad vērts skatīties konkurentu virzienā.Google Pixel 7 apskats - gandrīz vidējās klases karalis