Web Analytics
More
    Reklāma

    Google būtiski uzlabo savu Find My Device tīklu

    Jaunākie raksti

    No šīs nedēļas sākuma Google ASV un Kanādā palaiž savu uzlaboto Find My Device tīklu. Tas darbojas līdzīgi kā Apple veidotais Find My tīkls un var palīdzēt atrast dažādas ierīces – viedtālruņus, planšetdatorus vai saderīgus izsekošanas piekariņus. Informāciju par šo ierīču atrašanās vietu Find My Device tīklā nodrošina vairāk nekā miljards Android ierīču.

    Ja Find My Device tīkla iepriekšējā versijā meklējamajām ierīcēm bija jābūt pieslēgtām internetam, lai tās varētu atrast. Tagad tas vairs nav nepieciešams un ar šo risinājumu būs iespējams noskaidrot atrašanās vietu arī tad, ja nozaudētajām ierīcēm nav savienojuma ar internetu. Konkrētu Pixel 8 un Pixel 8 Pro viedtālruņu gadījumā šīs ierīces varēs atrast pat tad, kad tās būs izslēgtas vai pavisam izlādējušās.

    Reklāma


    Maijā šajā tīklā būs atrodami arī izsekošanas piekariņi no Chipolo un Pebblebee. Tāpat drīzumā ar jauno meklēšanas sistēmu saderīgus piekariņus plāno izlaist Motorola, Jio un Eufy. Google arī uzsver, ka šie piekariņi informēs par negodprātīgu to izmantošanu un lietotāji savās ierīcēs varēs redzēt, ka tuvumā atrodas kāda no šīm ierīcēm.

    Find My Device servisa darbības pamatā ir Bluetooth bezvadu savienojumi. Ierīces “redz” apkārt esošās citas ierīces un piefiksē to identifikatorus. Balstoties uz šo informāciju tad arī var noteikt aptuvenu meklējamās ierīces atrašanās vietu. Šī saziņa ir šifrēta un tikai ierīces īpašnieks varēs iegūt informāciju par savu mantu atrašanās vietu.

    Google arī piedāvā iespēju nepiedalīties šajā tīklā – proti, tavas mobilās ierīces nenosūtīs informāciju Find My Device tīklā un nepalīdzēs citiem atrast savas mantas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    09.04.2024 12:40

    Vai samsung smarttag arī paredzēts pieslēgt šim tīklam?

    Krotow
    09.04.2024 16:46

    Interesanti, ko privatuma aizstāvji par šo saka. Vnk sāk uzzīmeties plāns. Nopērc tādu piekariņu. Iemet otrai pusei vai bērnam somā un priecājies.

    Ivis
    10.04.2024 09:14
    Reply to  Krotow

    Cik saprotu, savu bērnu esi tiesīgs izsekot (līdz viņa pilngadībai), savukārt sievas k-dzes telefonā rādīsies ziņojums, ka braucot pie tumšādainā darījumu partnera somā iemaldījies vīra k-ga gadžets.

    EAe
    10.04.2024 10:05

    Noderīga informācija, Paldies!

    Last edited 20 days ago by EAe
    Reklāma