Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai trenētu savu MI modeli, Adobe maksā līdz pat 3 dolāriem par minūti garu video

    Jaunākie raksti

    Laikam tagad patiešām esam nonākuši situācijā, ka visus pasaulē pieejamos datus var salīdzināt ar naftas ieguvi. Lai trenētu dažādus mākslīgā intelekta modeļus, tiem ir nepieciešama informācija, kura arīdzan kaut ko maksā.

    Piemēram, Adobe, lai noķertu konkurentus video veidošanā ar mākslīgā intelekta palīdzību, iegādājas video, kuros redzami cilvēki ikdienas gaitās. Tās ir pastaigas, skriešana, runāšana pa telefonu, kā arī sportošana. Kā arī daļa video koncentrējas tieši uz dažādām cilvēku emocijām. Papildu tam Adobe iegādājas video, kuros ir redzamas atsevišķas cilvēka ķermeņa daļas.

    Reklāma

    Pēc pieejamās informācijas, Adobe par šādiem 40 līdz 45 minūšu video gariem maksā 120 USD. Līdz ar to viena minūte izmaksā aptuveni 3 USD. Līdz ar to paceļas jautājums, cik gan adekvāta ir šī summa, un vai tā nav diezgan zema, jo paša satura radītāji, visticamāk, neko nesaņems no šīs summas. Skatoties plašāk nozarē, tad šī summa nav pati zemākā, jo tādi giganti, kā Google, Meta un Amazon par 1 stundu gariem video maksā sākot no 100 līdz 300 USD.

    Tikmēr Adobe maksa par vienu bildi mākslīgā intelekta trenēšanu ir no 6 līdz 16 centiem, bet nozarē tie var sasniegt arī 2 USD.

    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mākslinieciskais intelekts
    16.04.2024 06:56

    Kur var iesniegt video?

    Zini
    16.04.2024 12:00

    Nekur, tas pieejams tikai ASV.

    Reklāma