Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps varētu izmantot satelītu savienojumu, kad nebūs piekļuves mobilajiem sakariem

    Jaunākie raksti

    Šobrīd satelītu komunikācijas iespējas tiek izmantotas, lai krīzes gadījumos nosūtītu SMS ziņu par savu atrašanās vietu un notikušo nelaimi. Izskatās, ka Google gatavojas iet soli tālāk, un ar šo risinājumu ļaut paziņot par savu atrašanās vietu Google Maps servisā.

    Satelītu savienojumu izmantošana šobrīd ir karstais kartupelis Android ekosistēmā, jo sāk parādīties informācija, ka Google to pievienos Android operētājsistēmai. Līdz šim par to runāja tikai Samsung atsevišķi, tomēr izskatījās, ka viņiem ar šo risinājumu īsti nesokas. Tikmēr Google gatavojas piedāvāt papildu iespējas.

    Reklāma


    Lietotnes Google Maps kodā atrasta funkcionalitāte, kura spēj pieslēgties satelītu savienojumam tad, kad nav pieejams mobilais pārklājums, lai fiksētu atrašanās vietu un ziņotu par to noteiktiem kontaktiem. Tiesa, šī iespēja būs ierobežota līdz pieciem pieprasījumiem dienas laikā, starp kuriem būs jābūt vismaz 15 minūšu pauzei.

    Papildu funkcionalitāte tiks automātiski parādīta lietotnē, kad vairs nebūs pieejams mobilā interneta pārklājums. Tādējādi to ērtāk izsaucot. Protams, šāda risinājuma mērķis ir ziņot par savu lokāciju kādā bīstamā situācijā tuviniekiem vai noteiktām personām, bet nav paredzēts izmantot ikdienais lietošanai.

    Skaita ierobežojums saistīts ar to, ka šī satelītu komunikācija ir ļoti dārga un katrs pieslēgums kaut ko izmaksā pašam Google. Sagaidāms, ka tieši Pixel 9 viedtālrunis būs spējīgs izmantot visas satelītu savienojumu iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pazudis
    24.04.2024 07:40

    Hmm, GPS un pieminētā satelītu komunikācija nav viens un tas pats? GPS nav satelīti? Jo GPS tak tiek izmanoti katru dienu, kaut lai paņemtu īres skūteri vai reģistrētu sporta nodarbi Strava…

    Reklāma