Web Analytics
More
    Reklāma

    Google mātes uzņēmums Alphabet sasniedz 2 triljonu dolāru tirgus vērtību

    Jaunākie raksti

    Pēc trīs gadu darba, Google mātes uzņēmumam Alphabet atkal izdevies sasniegt 2 triljonu dolāru tirgus vērtību, pievienojoties Nvidia, Apple un Microsoft, kas gozējas godpilnajā pirmajā vietā.

    Pagājušais gads ir bijis īpaši izaicinošs, jo Google bija jāpielāgo savi pakalpojumi ģeneratīvā mākslīgā intelekta izmantošanai un tā bumam, kā arī jāveic izmaiņas, lai atbilstu dažādiem juridiskajiem regulējumiem. Tāpat tika atlaisti vairāki tūkstoši darbinieku, bet tas viss ir uzlabojusies finanšu situāciju un nākotnes attīstību, lai Alphabet akciju turētāji pirmo reizi vēsturē saņemtu dividendes.

    Reklāma

    Līdz ar to arī Alphabet tirgus vērtība pārsniegusi 2 triljonu dolāru slieksni šī gada 26. aprīlī, pēc Google veiksmīgo finanšu datu paziņošanas par šī gada pirmo ceturksni. Kaut arī Zakerbergs ir godīgi pateicis, ka no mākslīgā intelekta izmantošanas šobrīd ir grūti iegūt peļņu, tikmēr Google vadītājs ir spējis izlavierēt cauri šai informācijai, norādot kur jau tagad tas palīdz un ir finansiāli pamatojams reklāmu mērķauditoriju noteikšanā un sasniegšanā.

    Kopumā Google ir bijis ienesīgs gada sākums, jo finanšu rādītāji pret šo pašu periodu gadu iepriekš ir uzlabojušies gan YouTube reklāmu un abonentu jomā, gan arī auguši ieņēmumi no ierīču pārdošanas. Tāpat izdodas veiksmīgi konkurēt ar TikTok un Instagram Reels, pateicoties YouTube Shorts īsajiem video.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    30.04.2024 13:41

    Hašvaldi, cik tas ir bitos, lūdzu? Jauc te galvu ar saviem fiakriem, saproties…

    karlis
    30.04.2024 18:08

    tas tik liecina, ka cena pa lielu, vai arī nodokļi netiek iekasēti

    Profs
    30.04.2024 18:30
    Reply to  karlis

    tas tik liecina, ka ASV parāds ir tik liels, ka tā nomaksai izmanto naudas “drukājamo” iekārtu un jo vairāk USD, jo mazāka vērtība tai, tāpēc drīz jau lasīsim, ka maksā 10 triljonus USD :)

    Reklāma