Web Analytics
More
    Reklāma

    Bez darba palikuši arī 12 000 “Google” darbinieku

    Jaunākie raksti

    2023. gads smagi iesācies daudziem tehnoloģiju uzņēmumiem. Esam jau rakstījuši, ka, piemēram, “Microsoft” bija jāpieņem smags lēmums un jāatlaiž no darba 10 000 strādājošo jeb ap 5% darbaspēka. Līdzīga lēmuma priekšā atrodas arī “Google”, kas plāno atbrīvot ap 12 000 darbinieku jeb aptuveni 6% darbaspēka.

    “Google” vadītājs Sundars Pičai (Sundar Pichai) atklājis, ka viņam ir ļoti žēl par to, ka šāds lēmums bija jāpieņem un uzsvēris, ka nav bijis viegli nonākt pie pareizā risinājuma.

    Reklāma

    “Google” pēdējos gadis ir aktīvi pieņēmis darbā jaunus darbiniekus, kas īpaši bija novērojams Covid-19 pandēmijas sākumā. Tad bija vērojama izteikta uzņēmuma izaugsme, kas rezultējās ar dramatisku darbaspēka pieaugumu. Šobrīd gan ir pavisam cita ekonomiskā situācija, tāpēc uzņēmumiem, lai glābtu biznesu, jāsamazina strādājošo skaits. To pierāda, piemēram, “Meta”, “Amazon”, “Microsoft”, kas ekonomisko izaicinājumu dēļ arī īstenojuši masveida darbinieku atlaišanu.

    “Google” ir pēdējais no tehnoloģiju milžiem, kas īstenojis masveida atlaišanu. Līdz šim uzņēmumam visai veiksmīgi gājis, pateicoties jaudīgajai reklāmu un mākoņdatošanas nodaļai, taču no realitātes arī īsti neizbēgsi. Ņemot vērā globālo ekonomisko situāciju, “Google” peļņa 2022. gada 4. ceturksnī samazinājās par 27%, salīdzinot ar to pašu periodu gadu iepriekš. Tāpēc loģiski, ka uzņēmumam jāsamazina izdevumi, kā arī darbā pieņemšanas temps. Pagaidām nav skaidrs, vai šī bija “Google” vienīgā šāda mēroga darbinieku atlaišana šogad vai arī uzņēmums plāno vēl ko līdzīgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma