Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Microsoft” gatavojas atlaist ievērojamu daļu darbinieku

    Jaunākie raksti

    Darbinieku masveida atlaišanu lielie tehnoloģiju uzņēmumi turpina arī šogad. Nākamais rindā ir “Microsoft“, kas paziņojis, ka plāno atbrīvot no darba tūkstošiem darbinieku.

    Par tehnoloģiju giganta plāniem vispirms ziņojis medijs “Sky New”, informējot, ka “Microsoft” tuvāko dienu laikā varētu paziņot par plašiem darbinieku atlaišanas plāniem. Prognozēts, ka uzņēmums no darba varētu atbrīvot 5% strādājošo. Tā kā “Microsoft” strādā vairāk nekā 220 000 darbinieku, tad masveida atlaišana varētu skart ap 10 000 strādājošo un lielākoties no inženiertehniskajām nodaļām. Ņemot vērā apmērus, šī būs pēdējos gados vērienīgākā darbaspēka atlaišana, ko “Microsoft” īsteno.

    Reklāma

    Iemesls šādam solim nav unikāls – ekonomikas sabremzēšanās un bažas par krīzi, ko jau norādījuši citi tehnoloģiju uzņēmumi, kuri lēmuši par labu masveida darbinieku atlaišanai. Paziņojums par “Microsoft” plānoto darbaspēka samazināšanu izskanējis divas nedēļas pēc tam, kad uzņēmuma vadītājs Satja Nadella brīdināja par gaidāmajiem izaicinājumiem tehnoloģiju nozarē, kas var ilgt divus gadus. Intervijā viņš arī atzinis, ka “Microsoft” nav “imūns pret globālajām pārmaiņām” un norādīja, ka šobrīd tehnoloģiju uzņēmumiem vajag strādāt īpaši efektīvi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    19.01.2023 13:52

    Būtu M$ Windows kaut kāda jēdzīga alternatīva, vārētu šo kara atbalstītāju boikotēt. Tagad sanāk, ka negribot, atbalstam kara atbalstītāju.

    Krotow
    20.01.2023 09:20
    Reply to  Guntars K

    Kādu vēl kara atbalstītāju?

    Reklāma