Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” plāno atlaist vēl 18 000 darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Ņemot vērā gaidāmos ekonomikas izaicinājumus, pērnā gada nogalē bija vērojams, ka lielie tehnoloģiju uzņēmumi viens pēc otra uzsāka masveida darbinieku atlaišanu. Starp tiem atrodama arī kompānija “Amazon”, kas tūlītēji plānoja atlaist 10 000 strādājošo. Vienlaikus uzņēmuma izpilddirektors Endijs Džesijs atklāja, ka darbinieku atlaišanu turpinās arī 2023. gadā. Taču, ņemot vērā jaunāko “Amazon” paziņojumu, gads ne visai veiksmīgi iesāksies negaidīti lielai darbinieku daļai, uzņēmumam atlaižot vēl vairākus tūkstošus strādājošo.

    “Amazon” paziņojis, ka likvidēs kopumā vairāk nekā 18 000 darbavietu, kas ir vairāk nekā iepriekš plānots, un tā vienlaikus ir lielākā atlaišanas kampaņa uzņēmuma vēsturē. Šo skaitu sastāda gan pērnā gada nogalē atlaistie darbinieki, gan tie, kurus vēl tikai plānots atlaist. Džesijs informējis, ka gaidāmā atlaišana visvairāk skars uzņēmuma mazumtirdzniecības un personāla atlases nodaļas. Sagaidāms, ka nākamais “Amazon” darbinieku atlaišanas vilnis sāksies tuvāko nedēļu laikā.

    Reklāma

    Kā jau daudzi e-komercijas uzņēmumi arī “Amazon” pandēmijas laikā guva iepriekš necerētu peļņu, jo cilvēki ierobežojumu dēļ krietni biežāk sāka iepirkties internetā. Tas mudināja arī būtiski palielināt darbaspēku. Lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc tiešsaistes produktiem, “Amazon” tajā laikā darbā pieņēma simtiem tūkstošu darbinieku. Taču, globālajai situācijai ar saslimšanu normalizējoties un ekonomikai palēninoties, uzņēmums mazāk peļņas nesošās nodaļās uzsāka izmaksu samazinājumu, pēc tam sabremzēja darbā pieņemšanas tempu un nu jau masveidā atlaiž darbiniekus. Ar līdzīgu scenāriju saskaras arī, piemēram, “Meta”, “Salesforce” un citas kompānijas, kas koncentrējas uz online biznesu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma