Web Analytics
More
    Reklāma

    Darbinieku atlaišana “Amazon” turpināsies arī nākamgad

    Jaunākie raksti

    Līdztekus citām lielajām kompānijām pagājušo nedēļu masveida atlaišanu uzsāka arī e-komercijas gigants “Amazon”. Uzņēmums tūlītēji nolēmis atlaist 10 000 darbinieku, kas, lai arī izskatās daudz, patiesībā ir tikai 1% no kopējā “Amazon” darbaspēka. Vienlaikus kompānijas izpilddirektors Endijs Džesijs (Andy Jassy) darbiniekiem adresētā vēstulē atklājis, ka atlaišana turpināsies arī 2023. gada sākumā.

    Džesijs šo lēmumu pamato ar to, ka pēdējo pāris gadu laikā uzņēmums ir strauji palielinājis darbinieku skaitu, taču šobrīd ekonomika atrodas izaicinājumu priekšā un draud pat recesija. Ņemot to vērā, nepieciešams ne tikai samazināt jaunu darbinieku pieņemšanas tempu, bet turpināt atlaist atsevišķās nodaļās strādājošos.

    Reklāma

    “Amazon” vadība pagaidām nav atklājusi, cik vēl darbiniekiem draud atlaišana, taču atzīmēja, ka tiks paretinātas strādājošo rindas “Amazon” veikalos un PXT (cilvēks, pieredze, tehnoloģijas) segmentā. Tāpat Džesijs mierina, ka uzņēmums laicīgi informēs tos, kurus plānots atlaist.

    Jāpiebilst, ka bez “Amazon” darbinieku masveida atlaišanu īsteno arī “Meta”, kas no amatiem atbrīvojusi vairāk nekā 11 000 strādājošo, “Twitter”, kas Īlona Maska vadībā atlaidis pusi darbinieku un vairākus tūkstošus līgumstrādnieku. Tāpat darbinieku rindas krietni paretina arī “Snap”, “Microsoft”, “Opel”, “Alibaba” un citas kompānijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma