Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” gatavojas atlaist vairāk nekā 11 000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Nedēļas sākumā jau ziņojām, ka Marka Zakerberga vadītā kompānija “Meta” plāno masveida atlaišanu. Uzņēmums otrdien nāca klajā ar skarbo patiesību, ka samazinās darbinieku skaitu par 13%, kopumā atbrīvojot no darba vairāk nekā 11 000 strādājošo. Tā ir pirmā šāda mēroga darbinieku atlaišana uzņēmuma vēsturē.

    Norādīts, ka šis “Meta” lēmums visvairāk varētu ietekmēt personālatlases un biznesa komandas. Jāpiezīmē, ka Zakerbergs jau kādu laiku devis mājienus par plāniem atlaist darbiniekus. Nesen viņš norādīja, ka “Meta” līdz 2023. gada beigām varētu kļūt par “nedaudz mazāku kompāniju”.

    Reklāma

    Paralēli darbinieku atlaišanai uzņēmums līdz 2023. gada 1. ceturksnim apturējis darbā pieņemšanu, kā arī iesaldējis dažus “Reality Labs” projektus. Esam jau rakstījuši, ka tieši “Reality Labs” nodaļa, kas darbojas pie metaversa izveides un pārējiem virtuālās un papildinātās realitātes projektiem, citusi lielus zaudējumus, kas pērn sasniedza 10 miljardus ASV dolāru. Savukārt šogad un nākamgad “Meta” rēķinās ar vēl lielākiem zaudējumiem šajā jomā. Tāpat būtisku negatīvu ietekmi uz uzņēmuma finansēm atstājis fakts, ka krietni samazinājušies ieņēmumi no reklāmām.

    Tiesa, “Meta” nebūt nav vienīgais uzņēmums, kas atlaiž lielu skaitu darbinieku. “Twitter” Īlona Maska vadībā nupat atlaida apmēram pusi uzņēmumā strādājošo. “Snap” vasarā no darba atbrīvoja ap 20% darbinieku, un ir vēl vesela virkne kompāniju, kas pašreiz ne tikai apturējušas jaunu darbinieku pieņemšanu, bet gatavojas arī esošo atlaišanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    stm
    10.11.2022 09:30

    Nekas pasaulē nemainītos, ja viņi atlaistu vismaz pusi . Nedaudz sliktāks moments ir, ka jau vieni no lielākiem Asv nekustamo īpašumu būvniekiem masveidā atlaiž strādniekus. Un tur jau būs palielas ķēdes reakcijas uz visu pārējo.

    Reklāma