Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” šonedēļ plāno atlaist 10 000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka “Amazon” ir nākamais tehnoloģiju gigants, kas plāno masveida darbinieku atlaišanu. Saskaņā ar “The New York Times” jaunāko ziņojumu e-komercijas milzis jau šonedēļ varētu atbrīvot no darba pat 10 000 strādājošo. Lai arī izskatās daudz, tas ir tikai 1% no kopējā “Amazon” darbinieku skaita. Vienlaikus, ja skaitļi izrādīsies patiesi, “Amazon” pastāvēšanas laikā tā būs vērienīgākā darbinieku atlaišana.

    Norādīts, ka šis “Amazon” solis visvairāk varētu ietekmēt tos, kuri strādā uzņēmuma ierīču biznesā, konkrētāk, attīsta ar balss asistentu Alexa darbināmus produktus. Tāpat būtiski tiks ietekmētas cilvēkresursu un mazumtirdzniecības nodaļas. Šajā ziņā kompānijas pārstāvis Breds Gleisers piebildis, ka “Amazon” aizvien ir optimistisks par Alexa nākotni un tā joprojām ir svarīga biznesa un investīciju joma.

    Reklāma

    Paredzamā ASV ekonomikas lejupslīde likusi tehnoloģiju gigantiem un citām lielajām kompānijām palēnināt darbā pieņemšanas tempus, apturēt to pavisam vai pat ķerties pie plaša mēroga darbinieku atlaišanas, kā to izdarīja, piemēram, “Twitter” un “Meta“. Ekonomiskajai situācijai turpinot pasliktināties, paredzams, ka vēl vairākas vadošās kompānijas varētu ievērojami samazināt darbaspēku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    16.11.2022 10:27

    Redzot, kāda miskaste ir Amazones veikals, es atlaistu vismaz pusi no darbiniekiem. Ne tur kaut ko atrast, ne saprast. Rāda pilnu ar produktiem, kas nemaz nav nopērkami, un tāpat pilns ar produktiem, kurus var nopirkt aliexpress, tikai 2X lētāk.

    Reklāma