Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” plāno iegādāties daļu no “OpenAI” un integrēt “ChatGPT” vēl citos savos servisos

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau esam rakstījuši par “Microsoft” interesi integrēt mākslīgā intelekta čatbotu “ChatGPT” meklētājā “Bing”, kas sniegtu aktuālāku un plašāku informāciju par konkrēto jautājumu. Taču šķiet, ka “Microsoft” ir vēl lielāki plāni attiecībā uz šo risinājumu. Uzņēmums plāno integrēt “ChatGPT” vēl citos savos servisos, kā arī pat iegādāties daļu no tā radītāja “OpenAI”.

    Ziņots, ka “Microsoft” ir eksperimentējis ar “ChatGPT” integrēšanu tādos savos servisos kā “Word”, “PowerPoint” un “Outlook”. Piemēram, “Word” šis risinājums izmantots, lai automātiski pabeigtu teikumus, kā arī pētīts, vai mākslīgais intelekts spētu ieteikt atbilstošas korekcijas tekstā, kas uzlabotu rakstītāja stilu. Savukārt “Outlook” eksperimenta nolūkos “ChatGPT” izmantots, lai uzlabotu meklēšanas rezultātus, kā arī pētīts, kā mākslīgais intelekts varētu palīdzēt atbildēt uz e-pastiem. Pagaidām nav skaidrs, vai šīs funkcijas ieraudzīs dienasgaismu.

    Reklāma

    “Microsoft” ir tik ļoti aizrāvies ar “ChatGPT”, ka arī nopietni apsver iegādāties daļu no tā izstrādātāja “OpenAI”. Uzņēmums ir izteicis piedāvājumu ieguldīt ap 10 miljardus dolāru “OpenAI”, kas tā 20 miljardus dolāru lielo vērtību paceltu līdz 29 miljardiem dolāru. Sarunas par šo darījumu notiek kopš pērnā gada beigām, taču šobrīd vēl nav īsti skaidrs tā statuss.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oxeed
    11.01.2023 12:11

    Un vēl vini plāno celt cenas uz O365 produktiem no aprīļa

    Kkā tā
    11.01.2023 12:55
    Reply to  oxeed

    Par ofisu vai tad jāmaksā kaut kas?

    Name*
    11.01.2023 16:31
    Reply to  Kkā tā

    Var pa brīvu izmatot, bet viņa tad ir nogriezta un var izmantot tikai caur interneta pārlūku.

    Kristaps K.
    11.01.2023 13:06

    Microsoft jau 2019. gadā ieguldīja OpenAI miljardu USD, tā ka viņiem jau tur kādām daļām vajadzētu būt. Jautājums droši vien par daļas palielināšanu.

    LAN
    12.01.2023 09:09

    “10 miljardus dolāru “OpenAI”, kas tā 20 miljardus dolāru lielo vērtību paceltu līdz 29” – Tā tās lietas nestrādā, tādēļ arī ir DarkPool lai lieli akciju darījumi būtiski neietekmētu kopējo uzņēmuma tirgus kapitalizāciju.

    Reklāma