Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izlaiž Chrome pārlūka maksas versiju uzņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Google radītais Chrome pārlūks pat neskatoties uz to, ka ievāc un nosūta Google informāciju par katru tā lietotāja kustību tīmeklī, ir viens no populārākajiem tīmekļa pārlūkiem pasaulē. Es pats to jau sen neizmantoju un nevaru ieteikt Chrome izmantot arī jums, dārgie Kursora lasītāji.

    Chrome pārlūkam tagad ir sagatavota maksas versija – Chrome Enterprise Premium. Kā jau varam noprast pēc jaunā produkta nosaukuma, tas ir paredzēts biznesa lietotājiem un piedāvā uzlabotas pārvaldības iespējas, kā arī augstāku drošības līmeni. Lai varētu izmantot šo pārlūka versiju, uzņēmumiem būs jāmaksā 6 ASV dolāri mēnesī par katru tā lietotāju. Šīs uzlabotās Chrome pārlūka versijas visdrīzāk ir tieši veidotas Google Workspace pakalpojumu lietotājiem.

    Reklāma

    Eksistē arī Chrome Enterprise Core bezmaksas versija, kas arī paredzēta biznesa lietotājiem, taču piedāvā mazāku drošības līmeni salīdzinot ar Chrome Enterprise Premium versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    14.04.2024 15:15

    Ja uzņēmums lieto Windows kā os, tqd Edge ir lqbs risinājums +GPO jau ir iekļauts un centralizēta pārvaldība arī. Nav papildus jāmaksā.

    Putnis
    14.04.2024 15:34

    Un kuru pārlūku Kursors var ieteikt? Lietoju gan Edge, gan Chrome un jāatzīst, ka google ir labākas savietojamības opcijas. Kontēti domāju par Hubspot CRM (bezmaksas versiju), plus Google Workspase ir ar vairāk “fīčām” kā MS Outlook (ar maksas versija). Respektīvi esmu lietojis abus, un jāatzīst, ka Google darbojas labāk jo MS Outlook liekas pasmags un arhaiskāks. Pie kam viss tas tiek darbināts uz Macbook. (Safari nevar savienot ar Hubspot CRM).

    Last edited 15 days ago by Putnis
    Putnis
    14.04.2024 15:37

    Un ja ejam Ezotērikā?

    Krabs
    15.04.2024 12:05

    Opera sen ir mirusi.
    Tās vietā ir Vivaldi 😉

    trx450
    14.04.2024 17:12

    Tikko izdzēsu chrome , lietošu tikai firefox

    Romāns
    14.04.2024 19:35

    @Kristaps Skutelis un ko teiksiet par SRWare Iron? Tas joprojām nesūta nekādus datus? Principā tā pati Chrome, tikai bez informācijas ievākšanas.
    Prasās pašā rakstā arī kāds neliels skaidrojums, ar ko tā datu vākšana ir nevēlama. Un Edge un Firefox tiešām galīgi neko neievāc?

    Oskars
    14.04.2024 20:49

    Ir ari Thorium parluks, ir daudz un dazhadu atzaru Chrome parlukam.

    Intars
    14.04.2024 20:26

    Kuram interesē jūsu personīgais viedoklis? Neprofesioanāli ielikt to rakstā. Pilnīgi vienalga cik sen jūs to nelietojat, un ko neiesakāt. Nav ko uzbāzties ar savējo viedokli, un teikt to Kursors.lv vārdā. Katrs izvēlas pats ko lietot.

    Intars
    14.04.2024 21:01

    Es ienācu, lai uzzinātu jaunumus, nevis lai lasītu kāda redaktora personīgo viedokli par Google Chrome, kas ir negatīvs.

    Intars
    14.04.2024 21:26

    Nu vai tad tie nav jaunumi? Jūs esat ta pati “garlaicīgā” ziņu lapa. Kam kas interesē, to tas arī lasa. Bet mēs taču tagad neklausīsimies katras nenozīmīgas personas viedokli par Google Chrome. Nevajadzīgi.

    ezgg
    15.04.2024 08:19
    Reply to  Intars

    Nu nu. Man, piemēram, nav laika zināt visu par visādiem browseriem, tāpēc uzticos profesionāļu viedokļiem.

    Rambo5
    14.04.2024 23:40

    Man patīk kā cilvēki bēg no Chrome, paši pat nezin kāpēc)). Varētu padomāt ka visi dārknetā sēž un tirgo vai pērk koku caur Chrome. Pilnīgi nevienam dzīvot netraucē tas pārlūks. Varētu padomāt ka Android telefoni ar Google servisiem nevāc neko)). Un varētu padomāt ka Microsoft nedara to pašu ko Google)).

    ezgg
    15.04.2024 08:21
    Reply to  Rambo5

    Saka čalis, kas neslēdz iekšā incognito un pārmaksā par avio biļetēm un viesnīcām.

    Profs
    15.04.2024 10:11

    click bait raksts – publika uzķērās uz autora ieteikumu:) Pārlūki ir gaumes un ticības! jautājums. Par google stratēģiju grūti ko komentēt – peļņas tiem taču ļoti daudz un kāpēc jāievieš maksa nav skaidrs. Tomēr tas daļu publiku atgrūdīs… Jā – chrome ir galvas tiesu labāks par pārējiem pārlūkiem, bet nu ja būs jāmaksā, tad tas pats gļukainais MS edge arī nebūs sliktākā opcija. Pie tam mazliet pārsteidzoši ir tas, kā MS atkal pamanījās visu sačakarēt paņemot chromium.

    Chrome lielākai pluss ir tas, ka nav nekādu reklāmu – MS edge no tām nevar tikt vaļā – laikam tā ir tā starpība kā taisa naudu – google ievāc datus par lietotāja ieradumiem, kamēr MS spiež uz reklāmām. Man peroniski labāk tad patīk Google pieeja, jo tas pēc tam atvieglo darbu – ja vajag ko atrast, tad vieglāk ir izmantot google meklētāju nekā bing. Bet par privātumu 21 gs runāt ir bezjēdzīgi – datus apkopo datoru ražotāji, softa ražotāji, tīkla provaideri, drošībnieki, hakeri – viens vairāk vai mazāk – neredzu jēgu satraukumam. Tie, kas uztraucas par datiem atgādina mazliet unibomber domāšanu:)

    Profs
    15.04.2024 10:20

    bet es jau arī to saku, ka lielas starpības nav – chrome ir ātrāks, bet vairāk rij resursus. Ja normāls dators, tad resursu rijīgumu nepamana. MS edge esmu centies godīgi izmantot, bet nu gļuki atgrūda pie tam tās MS uzbāzīgās reklāmas, kuras nekādi nevar dabūt nost… MS pat start menu sačakarēja ar savām reklāmām – nezinu kā citiem, bet man dēļ tā tas start menu gļuko reizēm. Var jau atslēgt reklamas, bet ar nākamo update atkal atpakaļ.

    Reklāma