Web Analytics
More
    Reklāma

    Instalējot Windows 11 no Windows 7, tas būs jādara “pa tīro”

    Jaunākie raksti

    Kā zināms, tad arī tiem, kuri ikdienā vēl lieto gan Windows 7, gan Windows 8/8.1 operētājsistēmas, būs iespējams oficiāli un bez maksas pāriet uz jauno Windows 11 versiju, tomēr tādā gadījumā visa saglabātā informācija un iestatījumi tiks pazaudēti, ja vien lietotājs pats neveiks datu kopēšanu.

    Šādu pāreju uz Windows 11 palaišanu var nosaukt par instalāciju pilnībā no jauna (angliski clean install), kas nozīmē, ka nebūs kāda ērta pāreja starp Windows operētājsistēmas versijām, saglabājot gan datorā visu pieejamo informāciju, gan dažādus uzstādījumus. Viss tiks izdzēsts, un Windows 11 šajā gadījumā tiks palaista pilnībā no jauna. Salīdzinājumam ar Windows 10, tad no šīs versijas pāreja būs krietni plūstošāka, izmantojot Windows Update funkcionalitāti un neizraisot bailes par informācijas pazušanu gala lietotājam.

    Reklāma

    Kā norāda pieejamā informācija, tad jau šobrīd Windows 7 un Windows 8 lietotāji var tikt pie Windows 11 Beta versijas bez maksas. Patīkams ir fakts, ka arī vecāku versiju lietotāji netiks apdalīti, sniedzot viņiem šo iespēju, izmantot jaunāko Microsoft radīto operētājsistēmu. Taču jāpatur prātā, ka jau aktīvi klejo informācija par to, ka Windows 11 būs salīdzinoši prasīgāks no tehniskās puses. Īpaši izceļot prasību par TPM 2.0 versijas drošības modeli, kas ir pieejams pietiekami jaunos datoros, tomēr citos avotos atkal pavīd informācija par TPM 1.2 versijas nepieciešamību. Šo jautājumu laikam atrisinās tikai oficiālais Windows 11 palaišanas brīdis, kas varētu būt ap Ziemassvētku laiku.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Losis
    12.07.2021 21:46

    Ir kāds apraksts par to, kas jauns šajā win un kas mainījies?

    Kursors.lv
    12.07.2021 22:01
    Reply to  Losis

    Es Windows 11 Insider Preview versiju uzstādīju uz pieciem datoriem uzreiz līdzko tā bija pieejama. Jo spējīgāki dzelži, jo pāreja bija ātrāka un labākajā gadījumā man nācās pārtraukt savus darbus uz kādām max 15min. Uz lēnākiem dzelžiem tā bija kāda pusstunda. Dati palika, kur bijuši un varēju turpināt lietot visas manas programmas tāpat kā iepriekš. Principā ir sajūta, ka tas ir tas pats vecais labais Windows 10, bet ar glītāku “ādiņu” un šādiem tādiem jaunumiem no kuriem visi vēl nav gatavi un pieejami. Interesanti, ka dažādiem datoriem lien laukā dažādi sīki gļuki. Trakākā problēma bija ar manu galldatoru, kas vairs nespēja normāli pabeigt ielogoties lietotāja kontā – melns ekrāns un mirgojošs taskbar. Cik paguglēju, tad tāda problēma esot novērota arī Windows 10. Ātrumā nesanāca atrisināt un vienkārši izveidoju jaunu lietotāja kontu. Jāgaida pilnā versija.

    PCMag ir mazliet plašāks jaunumu apskats: https://www.pcmag.com/reviews/microsoft-windows-11
    Arī mēs paši pie Windows 11 izziņošanas latviski apkopojām visu, mūsuprāt, svarīgo: https://kursors.lv/2021/06/25/microsoft-izzino-windows-11/

    Reklāma