Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izziņo Windows 11

    Jaunākie raksti

    Kamēr liela daļa no mums kaut kur ēnā izgulēja nacionāla mēroga šašlika paģiras, Microsoft izziņoja Windows 11 operētājsistēmas versiju. Pirms jaunuma izziņošanas Windows Report tehnoloģiju blogs veica pamatīgu savu lasītāju aptauju, kuras gaitā vairāk nekā 6000 cilvēki no 152 valstīm pauda savu viedokli par Windows operētājsistēmām un savām ekspektācijām pret Windows 11. Tās rezultāti parādīja, ka vairāk nekā puse (65%) aptaujāto vēlēsies no Windows 7 pāriet uz Windows 11. Tādējādi varam secināt, ka Windows 7, līdzīgi kā Windows XP savulaik, ir viena no tām stabilajām Windows versijām, ko cilvēki lieto ļoti ilgu laiku. Tāpat aptuveni puse aptaujas dalībnieku sagaida ātru un vizuāli pārstrādātu grafisko lietotāja saskarni, savukārt, 9% baida iespējama datu pazaudēšana migrācijas procesā. 8% aptaujāto plāno iegādāties jaunu datoru uz kura jau būs uzstādīta Windows 11.

    Reklāma

    Galvenie Windows 11 jaunumi

    Microsoft Windows operētājsistēmas pirmā versija tika izlaista pirms 35 gadiem un lielai daļai pasaules tā ir pirmā un nereti arī vienīgā sistēma, kas darbina viņu datorus. Tādējādi katra jauna Windows versija ir liels notikums un ir laiks paraudzīties uz galvenajiem Windows 11 jaunieviesumiem. Kopumā gan var teikt, ka Windows 11 ir paliels Windows 10 uzlabojums nevis kardināli jauna un iepriekš neredzēta operētājsistēmas versija.

    Lietotāja saskarnes izmaiņas

    Windows 11 ir ieguvis pārstrādātu lietotāja saskarni, jeb interfeisu. Ir pārstrādāta Start izvēlne un Start poga kopā ar atvērto programmu ikonām iecentrēta ekrāna vidū. To gan varēs pārnest atpakaļ uz ierasti kreiso stūri, ja būs tāda vēlme. Tagad Start izvēlnē rādās pēdējie atvērtie Microsoft dokumenti neatkarīgi no ierīcēm uz kurām tie ir pēdējo reizi atvērti. Vēstures mēslainē aizsūtītas Live Tiles, jeb programmu flīzes, kuras iepazinām Windows 8 laikos. Nezinu kā jūs, bet es tās nespēju iemīlēt līdz pat šai dienai. Līdz ar Windows 11 pie mums atgriezīsies caurspīdīgie logi un Starta izvēlne, ko uz īsu brīdi piedzīvojām Windows Vista laikos.

    Microsoft turpina Windows pilnveidot arī no produktivitātes aspekta un Windows 11 ir uzlabots vairāklogu darbības režīms. Tagad varēsim vēl ērtāk organizēt programmu logus gan uz viena, gan vairākiem monitoriem. Windows 11 spēs “atcerēties” programmu logu izkārtojumu uz ārēji pieslēgta monitora un automātiski mums ierastā veidā sakārtos uz tā logus, kad to atkārtoti pieslēgsim. Tā kā pēdējos gados visdrīzāk esam tikuši pie lielākiem augstākas izšķirtspējas monitoriem, tad aktuāla ir vairāku programmu logu sakārtošana. Ja iepriekš varējām ērti blakus vienu otram novietot divus logus, tad tagad ar Snap Groups funkciju varēsim vienkārši ar programmu logiem aizpildīt jaunos veidos.

    Vienkāršāka skārienjūtīgo ierīču lietošana

    Lai arī Microsoft gan pats, gan kopā ar partneriem jau gadiem veido lieliskas ar skārienjūtīgiem displejiem aprīkotas mobilās ierīces, pats Windows ne visos aspektos uz šādām ierīcēm ir vienkārši lietojams.

    Tagad ar Windows 11 Microsoft sola ērtāku šādu ierīču lietošanu, jo virtuālā tastatūra būs mazāka, ko varēs ērti nostumt ekrāna stūrī. Tāpat uzlabota darbība ar irbuli, jo Windows 11 šim ievades veidam ir iespējojis haptic feedback funkciju.

    Integrēts Microsoft Teams

    Tagad Microsoft Teams čats jau ir integrēts Windows uzdevumjoslā (taskbar). Tas ļaus ātrāk un ērtāk sazināties ar draugiem un paziņām.

    Logrīku atgriešanās

    Microsoft jau kopš seniem laikiem mēģina Windows iedzīvināt logrīkus, jeb vidžetus, taču tas līdz šim tā arī nav sanācis patiešām veiksmīgi. Tas gan nav liedzis mēģināt vēlreiz un Windows 11 atgriežas logrīki, kas izskatās un darbojas līdzīgi tam, ko esam redzējuši, piemēram, Apple macOS operētājsistēmā. Tie ļaus ātrāk un ērtāk iepazīties ar laika prognozi, izlasīt ziņas, apskatīt kalendāra atgādinājumus vai noskaidrot satiksmes informāciju. Izstrādātāji varēs veidot arī paši savus logrīkus un jācer, ka tas šo funkciju padarīs krietni noderīgāku.

    Uzlabojumi geimeriem

    Tā kā Microsoft produktus izmanto lielākā daļa pasaules videospēļu cienītāju, tad ir tikai sagaidāms, ka Windows 11 kaut ko jaunu un noderīgu piedāvās arī šajā jomā. Līdz ar Windows 11 tiekam pie DirectStorage API, kas ļaus videospēļu izstrādātājiem savu spēļu datus ielādēt videokaršu atmiņā un tādējādi būtiski uzlabot spēļu ielādes laikus. Otrs no Xbox pasaules pārnestais jaunums ir Auto HDR funkcija, kas ļaus uzlabot svaigu videospēļu krāsu attēlojumu.

    Windows 11 būs iebūvēta Xbox programma. Tajā varēsim piekļūt Xbox veikalā pirktām spēlēm, tostarp spēlēm, ko esam ieguvuši ar Game Pass abonementa starpniecību. Šī programma arī ļaus Game Pass abonentiem straumēt spēles no Microsoft serveriem un tādējādi tās spēlēt uz knapākiem datoriem. Idejiski tas ir tas pats, ko Google dara ar savu Stadia servisu.

    Microsoft Store tagad būs pieejamas arī Android programmas

    Nevarētu teikt, ka Microsoft oficiālais lietotņu veikals ir ļoti populārs. Pamatā tas gan ir saistīts ar to, ka šai platformai esam raduši programmas iegūt pa taisno no to izstrādātājiem. Tāpat arī šajā veikalā nebija pieejams pārāk liels programmu klāsts, kas to padarīja vēl mazāk noderīgu. Tas var mainīties, jo beidzot šajā veikalā visu programmu izstrādātāji varēs pievienot savu programmu Win32 nevis UWP versijas, kas nodrošina darbību uzreiz uz dažādam Windows ierīcēm. Iepriekš tas bija iespējams tikai spēļu izstrādātājiem un daudzi programmu izstrādātāji nebija gatavi pārstrādāt savus darbu UWP formā, lai tikai varētu publicēties Microsoft programmu veikalā. Tāpat programmatūras izstrādātājiem vairs nebūs jāizmanto Microsoft maksājumu sistēma par programmu lietošanu un jādalās par programmas ieņēmumiem 12-15% apmērā ar Microsoft.

    Visbeidzot, Microsoft oficiāli uz Windows ļaus darbināt Android programmas. Tiesa, te ir savāds izpildījums, jo Android programmas varēs meklēt Microsoft Store, taču iegūt tās varēs tikai izmantojot Amazon programmu veikalu. Tādējādi programma tiks piesaistīta lietotāja Amazon nevis Google kontam.

    Kādas funkcijas ir aizvāktas no Windows 11?

    Skaidrs, ka Microsoft ne grib, ne var pārnest uz jauno operētājsistēmas versiju absolūti visas iepriekšējo Windows versiju funkcijas un no dažām nāksies šķirties:

    • Cortana vairs nebūs iekļauta sākotnējās iestatīšanas vednī un tās ikona nebūs pievienota uzdevumjoslai.
    • Internet Explorer pārlūks būs atslēgts un rekomendējamais pārlūks būs Microsoft Edge, kurā ir iebūvēts IE Mode režīms savietojamībai.
    • S Mode režīms būs pieejams tikai Windows 11 Home versijai.
    • Live Tiles funkcija likvidēta.
    • Timeline funkcija ir likvidēta.
    • Citas izmaiņas

    Uz kādiem datoriem varēs darbināt Windows 11?

    Windows 11 minimālās sistēmas prasības ir vismaz 1 GHz procesors ar 2 vai vairāk kodoliem, 4 GB operatīvā atmiņa un 64 GB pamatatmiņas ierīce. Šī ir pirmā Windows operētājsistēmas versija, ko varēs uzstādīt tikai uz 64 bitu ierīcēm. Piezīmēšu, ka 32 bitu programmas varēsim darbināt uz Windows 11 bez problēmām.

    Avots: Liliputing.com

    Ja vēlēsimies uzstādīt Windows 11 Home versiju, būs nepieciešams Microsoft konts un interneta pieslēgums. Microsoft ir sagatavojis PC Health Check programmu ar kuru varam pārbaudīt sava datora saderību ar jauno Windows 11.

    Kad būs pieejams Windows 11 un cik tas maksās?

    Windows 11 būs pieejams kā bezmaksas atjauninājums visiem Windows 10 lietotājiem jau šajā gada nogalē. Kā ierasts, pie jaunās Windows versijas ātrāk (jau no nākamās nedēļas) tiks Windows Insiders programmas dalībnieki. Šeit vari pievienoties Windows Insider programmai.

    Microsoft maina jauno versiju izlaišanas tempu un turpmāk Microsoft izlaidīs tikai vienu Windows 11 jauno funkciju atjauninājumu (feature update) reizi gadā, gada otrajā pusē. Windows 11 ierīces gan saņems regulārus ikmēneša drošības un programmatūras kļūdu labojumus.

    Windows 11 versiju atbalsts:

    • Windows 11 Home, Pro, Pro for Workstations un Pro for Education versijas saņems 24 mēnešu atbalstu kopš masveida pieejamības datuma.
    • Windows 11 Enterprise un Education versijas tiks atbalstītas 36 mēnešus no izlaišanas datuma.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    69 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    25.06.2021 14:18

    > varējām ērti blakus vienu otram novietot divus logus

    nepareizi, win10 velkot uz ekrāna stūriem var logus iekārtot uz ceturtdaļekrānu.

    ps. kas ir caurspīdīgie logi?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    digitalk
    25.06.2021 20:00

    kā ta nerunāji, ja rakstīji par 4 zonām :) win10 bez palīdzības neprot tikai 3 vertikālas zonas.

    Aero Glass drīzāk bija translucent, bet nu tās ir m$ terminoloģijas problēmas.

    mikrosuudzlogaa
    25.06.2021 14:27

    Tā arī šajā garajā tekstā nekas netika pateikts. Kāpēc man kā parastam lietotājam vajag windows 11? Kāpēc man kā izstrādātājam vajag windows 11? Kāds ieguvums iekārtām, kuras darbina softs 24/7 (elektrības patēriņš, savienojuma stabilitāte). Bloatware, telemetry daudzums? End-user agreement punktu izvākšana, kas ir pretrunā GPDR? Veco dzelžu atbalsts, jo windows 11 vēl nav amputēts x86. Kāpēc netiek atbalstīts 8bitu un 16bitu izpildprogrammas? Ja windows 11, tad kur ir 256 bitu arhitektūras atbalsts, atmiņas adresācija. Kur ir ARM integrācija? Kur ir vienkāršota tīkla, policies pārlūkošana? Kāpēc sistēmas instalācija ir 64G, ja windows pietiek ar 800MB bare minimum? Kur ir multiOS palaišanas atbalsts? Kāpēc nav savākta miskaste ar mapēm appdata, userdata, program files, system, kur ir unifikācija? Kā var tirgot nepabeigtu produktu ar neparedzamu svešinieku iejaukšanos no malas manā privātīpašumā, kuru ir apgrūtinoši nosargāt?

    xwe312daq
    25.06.2021 15:58

    Kā naglai pa galvu. Grūti nepiekrist.. Vairāk priecē pat nevis jaunais UI, ko ir tik ļoti aktuāli pičkāt iekšā un rullēt ārā kā absolūti jaunu produktu, bet gan aizvāktās lietas, kas bija morāli novecojušas. Vismaz nebūs jātvīko un jāgriež ārā pašrocīgi visādas Cortanas un bezjēgas idle procesi daži.

    Last edited 2 years ago by xwe312daq
    Boo
    25.06.2021 17:40

    ar varu neviens nespiež pirkt. Nepatīk? Ir pretenzijas? – taisi savu OS, lieto alternatīvu, vai ej bekot.

    REALAIS
    26.06.2021 01:32
    Reply to  Boo

    Win 11 ir pa brīvu ar oriģinālu Win 10

    digitalk
    26.06.2021 05:02
    Reply to  REALAIS

    apgreidot arī neviens nespiež, īpaši ar obligātā m$ konta ieviešanu — sagreidosi savu laptopu un sēdi, kā idiots, ar nestrādājošu lokālo kontu.

    ps. gan jau win11 būs par brīvu arī ar falšo win10, m$ nav iespēju atšķirt pašu izsniegtos digitālos sertifikātus ;->

    Romāns
    26.06.2021 22:16

    Ja plānojat drīzumā izmēģināt Windows 11, tad arī no manas puses ir dažas lietas, ko noskaidrot. Vispār jau labu laiku nesaprotu, kāpēc Windows tiek veikti ne tik svarīgi un bieži gandrīz nevienam nevajadzīgi “uzlabojumi”, taču netiek beidzot salabotas tādas lietas, kuras patiešām cilvēkus kaitina jau gadiem, un kur nav ne mazāko iemeslu atstāt visu, kā ir. 1) Līdz šim visām Windows versijām (arī Win 10) man pēc katra svarīgāka upgrade (SP1, SP2 vai Win 10 gadījumā H1 / H2 upgreidi divreiz gadā) resetojas visi iestatījumi, it kā tiktu formatēts cietais disks un uzlikts pilnīgi jauns Windows, tiesa gan, paturot neskartus privātos failus. Visvairāk kaitina, ka pēc tiem upgreidiem no jauna jākalibrē monitors un jāiziet caur skaņas iestatījumiem, lai atrestaurētu, kā bija. Savulaik pat uztaisīju sev screenshotus, lai no tiem varu ātrāk visu sakārtot. 2) Dažādi UI stulbumi, kurus es uzskatu par 100% bagiem. Kaut vai, piemēram, taskbarā uzspied uz cita loga, pēc tam kaut kad nospied vēlreiz uz tā paša loga, un atveras tas, kas bija redzams iepriekš, nevis tas, uz kura nospiedu. Nekur citur (kaut vai Chrome tabiem) neko tamlīdzīgu neesmu redzējis. Ļoti ne-intuitīva uzvedība. Chrome es varu uz pašreizējā taba uzspiest atkārtoti un man neatvērs citu tabu, ko… Read more »

    digitalk
    26.06.2021 23:50
    Reply to  Romāns

    > Man visiem Windows gana bieži ir metušies blue screeni

    dodu 90%, ka tev ir problēmas ne ar pašu windows — tieši gļukaini dzelži, draiveri un programmas izsauc BSOD. esi kādreiz mēģinājis analizēt kļūdas vai arī palūdzis kādam to izdarīt kaut vai Kursora forumā?

    Ivo
    27.06.2021 12:58
    Reply to  Romāns

    pilnigi piekritu Romanam jo m$ jau ir n-tas reizes nokarusies un sacakarejusi divus hdd vienkarsi pazaudejot particijas, ar linux var tikt klat pasiem datiem bet sakartot hdd cilindrus nespej ne linux ne m$.

    un tad tie ne lidz galam pardomatie atjauninajumi, ko m$ iebāz pat neprasot.
    laikam tomer katrai OS ir aza kajas bet m$ tas ir saistitas pilnigi atklati ar $.

    nogaidita ir amazon un m$ cuposanas, ta ir karteja agonija lai kaut ka ielistu pie konkurentiem, jo abiem ir palikusi nišas produkti, kas butiski iet mazuma un nav tik plasa ataikne ar gala lietotaju ka konkurentiem…

    digitalk
    25.06.2021 20:35

    > Kāpēc netiek atbalstīts 8bitu un 16bitu izpildprogrammas?

    lielisks jautājums, kad sāksies jaunais mācību gads, tad neaizmirsti to uzdot savā pirmajā informātikas stundā, uzjautrini skolotāju.

    Edmunds Kance
    28.06.2021 09:30
    Reply to  digitalk

    Labs jautājums. Man ir vairākas 16bitu programmas, kuras palaist vairs nevar. Ja nu vienīgi jāčakarējas ar virtualBOX, bet tas arī ir ļoti nestabili. Jā, arī vecais labais word no windows 3.1 vairs netiek atbalstīts, tāpēc, atverot 1992.gada dokumentu ar tabulu, tiek pazaudēts formatējums, piedāvājot “text recovery only”. Tas nav labi, būtu jāļauj uz jauniem datoriem atvērt arī senus failus un palaist kādu antīku programmu.

    digitalk
    28.06.2021 11:06
    Reply to  Edmunds Kance

    visam ir pussabrukšanas periods, nopērc man tankštellē 76-to benzīnu.

    > Man ir vairākas 16bitu programmas, kuras palaist vairs nevar.

    lieto Win7 32-bit

    > virtualBOX, bet tas arī ir ļoti nestabili

    ja 16bit programmas rakstītāji ir līkroči, tad nekas nevar palīdzēt. tāpēc nav jāvaino virtualbox, kurš tikai darbina tevis izvēlēto windows versiju.

    bnfddf
    25.06.2021 20:39

    izej laukā, nūģi

    capsx
    27.06.2021 02:11

    Varētu beidzot uztaisīt, lai ikonas, ja nevar atrast Desktop mapi un pēctam atrod, sakārtojas atpakaļ kā bija izkārtots – respektīvi – iespēju nosaglabāt ikonu izkārtojumu …

    janka
    25.06.2021 16:01

    7 winna vislabākais

    PChealth
    25.06.2021 17:09

    MSR atbilst. PC health rāda, ka neatbilst. :D

    PChealth
    25.06.2021 22:27

    Tpm 2.0 ir ieslēgts jau diez gan pasen un pārējās lietas arī atbilst. Būtu labi, ja viņi parādītu kur ir problēma. Lai lietotājs kurš vēlētos atjauninātu uz win11 to spētu redzēt.

    PChealth
    28.06.2021 09:07

    Atradu, ka procesora paaudzē ir problēma.

    1111
    25.06.2021 20:29

    cerams, ka sapiļīs teams lai nerij ram kā cūka samazgas, arī sejas atpazīšanu varētu uztaisīt jēdzīgāk lai teamsā cilvēkiem ap galvu nebūtu īstā fona fragmenti.

    sajūsmu par ui izmaiņām nesaprotu….nu, uztaisīja izskatu kā ios, nu tikai to vēl vajadzēja.
    live tiles man ļoti patika savulaik arī telefonā, ios no skata tāds mazliet bērnudārzīgs, lai gan pati sistēma nav zemē metama.

    freelifelv
    25.06.2021 23:52

    Kāpēc lai es negribētu palaist spēli, kuru spēlēju līdz šim telefonā, uz lielāka ekrāna? Un datora izmantošanas laikā, likt telefonu mierā?

    1111
    26.06.2021 11:53

    nu, kāpēc uzreiz peli….beidzot cilvēkiem tiek dots pielietojums planšet-laptopiem, uzspēlēt grafiskos nieciņus uz lielāka ekrāna kā telefonam. citādi pat nebija skaidrs, kāpēc tāds nopirkts)

    27.06.2021 14:32

    zinot,Microsoft es teikšu,būs kā parasti nebūs nostrādāts līdz galam.

    freelifelv
    26.06.2021 23:00

    Ir ļoti daudz Android spēļu, kuras ir ērtāk vadīt ar peli/klaviatūru. Šobrīd izlīdzas ar max lielu planšeti. Ok, protams, tas nav īsti godīgi pret tiem spēlētājiem, kuri “kā paredzēts” visu dara telefona ekrānā bez palīgperifērijas. Kāpēc šobrīd nelaiž uz Win PC? Tāpēc, ka to nevar tā easy izdarīt. Ja funkcionalitāte būs jau iebūvēta pašā Win, pieļauju, ka sanāks pietiekami populārs risinājums. (neko nezinu, kā tas tiks realizēts un vai nebūs kādi ierobežojumi)

    capsx
    27.06.2021 02:08

    Bewidzot tad varēs iztikt bez http://www.bluestacks.com – vienīgais jautājums vai varēs vienu un to pašu appu palaist vairākās instancēs …

    Norma Dzina
    25.06.2021 23:33

    Problema ir Naudas karajos Ebrejos :(! [UEFI- viennozimigi ,Bizness,tapec jau uzbazigi tiek piedavati jauni PC ] Windows- XP – ideals,tad seko-Suds Wista ,tad atkal labais,un taa tagad tendence – Крутое Говно un arvien sliktak ,par Spiegoshanas Maniju japaklusee :( .

    REALAIS
    26.06.2021 01:34
    Reply to  Norma Dzina

    Kādi naudas kārie? Win 11 būs pa velti ar oriģinālu Win 10

    Aigars Axx
    26.06.2021 03:24
    Reply to  REALAIS

    Tā saki, it kā visa pasaule šobrīd lietotu tikai un vienīgi win10.

    REALAIS
    26.06.2021 10:40
    Reply to  Aigars Axx

    Tu nelieto win10?

    capsx
    27.06.2021 02:09
    Reply to  REALAIS

    nuuu, ganjauka domaats – gribi lietot WIN11 – apdeito dzelžus ….

    capsx
    27.06.2021 02:17
    Reply to  REALAIS

    Ņemot vērā ŠO sarakstu: https://mspoweruser.com/microsoft-support-windows-11-intel-amd-qualcomm-processors/
    Tad nu bizness ir viennozīmīgs un spēcīgs, kā jau vienmēr …

    26.06.2021 07:55

    Biju jau aizmirsis ,ka biju Microsoft insider programma reğistrēts jau vismaz 7 gadus.

    KKTK
    26.06.2021 10:25

    Vai tas nozīmē, ka tagad būs jau 3 dažādu veidu Settings dizaini vienā sistēmā – atkarībā no tā cik dziļi esi ieracies.

    Rol1x
    26.06.2021 10:28

    Izskatās daudz zemūdens akmeņu, vismaz pagaidām. Svarīgs aspekts, ka uz legacy sistēmām ar BIOS + CSM nemaz nevarēs uzlikt to windows 11, pie tam jābūt vai nu procesoram ar TPM atbalstu vai TPM modulim. Kas sanāk diezgan smieklīgi skatoties uz aptauju, kur daudzi it kā balsojuši, ka pāries no win 7 uz win 11, var jau būt, ka ir ļoti daudz cilvēku, kas win7 darbina uz moderna dzelža, tiesa tas izklausās diezgan amizanti. Tāpat zināmas prasības ir arī grafiskajām kartēm, bet tas noteikti tikai lai darbinātu visus grafiskos prikolus, gan jau būs arī kāds Classic mode, bez blingiem uz nesaderīgajiem dzelžiem. Par arvien vairāk funkciju piesiešanu MS kontam arī dalītas jūtas. Tie paši it kā “vidžeti” nemaz bez MS konta nefunkcionēs plus pagaidām tie izskatās vairāk pēc live tiles nekā tie tika mēģināti ieviest Win7. MS konts vispār rada daudziem parastajiem jūzeriem sajukumu, daudzi to brīvi reģistrē ar saviem tālr. nr. nemaz nepievēršot uzmanību, ka viņu lietotājvārds ir viņu tālruņa numurs. Jācer arī ka forsēta Win 11 atjauninājuma uzspiešana nebūs tik agresīva, kā ar Win 10. Vēl ir pus gads laika un noteikti daudz kas mainīsies niansēs, redzēs arī kā ES pieņems MS kontu + 100% interneta nepieciešamību 11Home instalācijas… Read more »

    1111
    27.06.2021 13:55

    vakcinēties – bīstami, win11 – ko jūs, jāturpina lietot win7.
    un ļoti bieži tas nāk no cilvēkiem kas ar adb čakarē savu androidphoni līdz stāvoklim, ka tas vairs nebūtojas…protams, vainīgs ir telefona ražotājs))

    Anna
    27.06.2021 18:55
    Reply to  1111

    Tu esi tikapt stulbs kā Kristaps?

    inde
    28.06.2021 18:05

    Bāc, izrādās, ka ir tikai neliels saraksts par procesoriem, kas ir atbalstīti, diemžēl mans i5 4 paaudzes netiek supportēts vecajam spēļu pc, prieks, ka lapsī ir 9 paaudzes i7, varēs vismaz uz tā lietot :(

    capsx
    29.06.2021 10:37

    Kristap – kāpēc viņiem tik ļoti vajag to TMP 2.0 kā obligātu prasību?

    capsx
    29.06.2021 14:33

    Klau – vai ir iespējams novilkt ISO, un nevis update taisīt?

    digitalk
    29.06.2021 16:01
    Reply to  capsx

    The tool offers these fixes:

    [ 1 ] – Put the Win 11 install.wim/esd in a Win 10 ISO (Provide a Win 10 ISO in the “Source_ISO\W10\” Folder)

    This method is usefull for clean installs from boot, using the standard W10 setup.

    [ 2 ] – Integrate Diskpart & Apply Image script (v1.28), modify boot.wim to skip the SB and TPM 2.0 check and replace “appraiserres.dll” with one from a 1703 ISO

    This method enables you to:

    – Use the standard Win 11 setup for clean installs on devices without Secure Boot and TPM 2.0.

    – Use the alternative Diskpart & Apply Image installation script for clean installs.

    – Circumvent “TPM 2.0 is required” error when (inplace) upgrading.

    svimart
    06.10.2021 11:16
    Reply to  digitalk

    Ar šo metodi varbūt var uzlikt arī uz neatbalstītiem procesoriem?

    svimart
    06.10.2021 11:49
    Reply to  capsx

    iskatās tieši tā pat kā windows 10 – media creation tool: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11

    geksis
    30.06.2021 20:32

    man 1 reizi restartējās un viss.
    bet pirmais iespaids ne tas labākais – jāpierod.

    1. patika, ka migrējot uz 11 viņš atstāja visas programmas, kas bija uzinstalētas, pretstatā migrācijai uz 10, kad visas nācās pārinstalēt no jauna, līdz ar to pat var arī iztikt bez “tīrās” instalācijas.
    2. nepierasti (šobrīd neērti, bet gan jau pieradīšu) starta logs – iepriekš likās ērtāk, ka pa kreisi visas programmas, pa labi piespraustās, tagad ir tikai piespraustās un nākas vēl vienu taustiņu lieki spiest lai tiktu pie visām.
    3. kā lai trāpa uz pogas “show desktop”? 10 iebrauci apakšējā stūrī un garām nenomēzīsi. 11 vēl jātrāpa adatas acī.
    digitalk
    30.06.2021 22:44
    Reply to  geksis

    kā lai trāpa uz pogas “show desktop”

    win+D

    Reklāma