Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft apgalvo, ka jaunie ar Snapdragon X Elite procesoru darbinātie datori būs jaudīgāki par Apple M3

    Jaunākie raksti

    Microsoft maijā gatavojas izziņot jaunus Surface Pro 10 un Surface Laptop 6 planšetdatora un portatīvā datora modeļus, kurus darbinās ARM tehnoloģijas Snapdragon X Elite procesors. Uzņēmums apgalvo, ka tas būs jaudīgāks pat par Apple M3 procesoru.

    Microsoft tic un cer, ka jaunās iekārtas, kuras darbinās ARM procesors, sastādīs konkurenci Apple MacBook Air portatīvajam datoram. Noteiktās kategorijās to pārspējot, taču netiek minēts kādās tieši. Izmantojot ARM tehnoloģijas procesorus, joprojām svarīga lieta ir programmu emulācija, jo ne visas ir veidotas tieši šai tehnoloģijai.

    Reklāma

    Tāpēc Microsoft apgalvo, ka ar jauno Snapdragon procesoru un Windows 11, emulācija priekš ARM procesora notiks vēl ātrāk un efektīvāk nekā to nodrošina Apple radītā Rosetta 2 programma. Jāsaka gan, ka šo pāris gadu laiku, kopš Apple izziņoja pirmo ARM sērijas datoru procesoru, liels skaits programmu jau piedāvā savu ARM versiju, lai pilnībā izmantotu procesora iespējas.

    Maija beigās vai jūnija sākumā būs iespējams patiesi pārliecināties par Microsoft veikumu, jo tad ir gaidāma jauno Surface produktu nonākšana pie pircējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    12.04.2024 13:25

    Gaidu jaunas ierices no Microsoft un Lenovo ar Elite X CPU. Sobrid joprojam lietoju Surface Pro X SQ2 un loti apmierina. Par emulaciju, bet loti nozimigi, ka eID, viedkarsu lasitajs, gan elektroniskais paraksts caur visu emulaciju strada godam. Photoshop CS5.5, Lightroom utt strada loti feini. (Adobe Premiere, After Effect varat nesapnot. GPU (ne)spejas delj.) Bet nu atseviskiem gadijumiem, ja ir kas neemulejas vai nestrada, tad ir lietoshana x86-64 ari laptop.

    Last edited 18 days ago by Oskars
    Trx450
    13.04.2024 00:09
    Reply to  Oskars

    Kaut kur online var apskatīt tavu fotomākslu?

    Uldis
    13.04.2024 11:32

    Atsevišķās kategorijās pārspēs M3 un konkurēs ar Air… bet ne ar M3 PRO vai M3 MAX…
    Protams, tiem kam dažādu apsvērumu dēļ neder macOS, tiem jau laba ziņa, tik nu būs jāsamierinās ar Windows11, par kuru daudzi nav sajūsmā…

    Slais
    13.04.2024 18:13

    Pat ja tas procesors tiešām būs ātrāks/jaudīgāks, tad w11 tāpat visu sačakarēs un nekas labāks tur nebūs. 😀
    Bet nu labi, ka apple kārtējo reiz kaut ko labu ir iekustinājis, citādāk vel ilgi ar tiem dinozauru x64, x86 ņemtos. Papildus arī indiešiem būs darbs, sen visiem softiem uz ARM bija jābūt pielāgotiem.

    Reklāma