Web Analytics
More
    Reklāma

    Izveidota mājaslapa, kas apkopo Apple M1 procesoram pielāgotās programmas

    Jaunākie raksti

    Apple kontekstā joprojām karstais kartupelis ir jaunie Macbook datori, kuri aprīkoti ar M1 procesoriem, jo tiem nonākot pie pirmajiem pircējiem, ir iespējams pārbaudīt dažādu programmu saderību un ātrdarbību. Tāpēc jau tagad ir pieejams gan Google Sheet dokuments datorspēļu atbilstībai, gan mājaslapa dažādu programmu uzskaitei.

    Jaunais interneta resurss “Is Apple silicon ready?” piedāvā uzskaitījumu ar dažādām programmām, kuras vai nu darbojas uz jaunajiem M1 procesoriem vai arī ne. Tāpat ir speciāli izdalīts, vai programmatūra jau ir īpaši pielāgot Apple Silicon vai tās palaišanai nepieciešams izmantot Rosetta 2 programmu. Ikvienam Macbook lietotājam, kurš jau ir aprīkots ar M1 procesu ir iespējams iesaistīties šajā uzskaitē, sniedzot savu novērtējumu.

    Šobrīd ir pieejams saraksts ar 146 programmām, un, kā norāda mājaslapas Twitter konts, tad šis saraksts tiek aktīvi papildināts. Šis ir visai viegli uztverams un noderīgs resurss. Piemēram, saziņas lietotnes WhatsApp un Slack nav optimizētas M1 arhitektūrai, bet tās ir iespējams palaist caur Rosetta 2. Toties Google Chrome jau ir oficiālā Apple Sillicon versija. Pārskatot šo sarakstu, var teikt, ka lielākā daļa programmu ir iespējams darbināt vismaz caur Rosetta 2, tomēr daļu neizdodas palaist pavisam.

    Iepriekš ziņojām, ka spēle World Of Warcraft jau ir pielāgota M1 procesoram, kā arī YouTube pieejami dažādi video, kuri parāda, ka pat caur Rosetta 2 darbinātas programmas darbojas ļoti labi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pigors
    22.11.2020 14:19

    Paskatoties apskatus viss strādā, problēmas tikai ar dzelžiem kam vajag draiverus.

    Krotow
    22.11.2020 18:54
    Reply to  Pigors

    Tiešām viss? Stāstiet zēni, stāstiet…

    Ar nepacietību gaidu, ko drīzumā pastāstīs trešo pušu programmatūras izstrādātāji. Īpaši tie, kuri ne grib ne taisās maksāt meslus Apple par atļauju nokļūt apstorē.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Kursors.lv
    22.11.2020 20:14
    Reply to  Pigors

    Te varētu būt daļa patiesības. Es tagad testēju MacBook Air ar M1 čipu un mēģināju pieslēgt 2FA autentifikatora atslēgu (Yubikey). Pa vidam, protams, donglis, jo Apple taču mums nejēdz piedāvāt normālu USB-A portu, bet rezultāts tāds, ka dators šo ierīci neredz. Es gan neskatījos vēl Yubikey lapā, varbūt šim ir kaut kāds draiveru risinājums. Bet varbūt pie vainas dongļi, kas nav oficiālie un Apple svētītie.

    Oskars
    23.11.2020 02:29

    Vakar aizdomajos par so, ka ir velme izmeginat MacBook Pro M1. Pat apsveri evangelibu, pardot esoso MacBook Pro 15″ 2018. Bet nobremzeju, jo ir tomer vajadziba pec VM, lai cik gribetos izbegt. Ja tomer to ari nolemshu darit, tad veletos pariet uz MacBook Pro 15″.

    digitalk
    23.11.2020 03:29
    Reply to  Oskars

    piedod, ka iesmeju — “apsveri evangelibu” :D tev autokorekts nostrādāja? :))

    Reklāma