Web Analytics
More
    Reklāma

    “World of Warcraft” ir viena no pirmajām spēlēm, kura speciāli pielāgota Apple M1 procesoram

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā tehnnoloģiju pasaule tika iepazīstināta ar Apple pirmo datoru procesoru uz ARM bāzes M1, un šajā nedēļā pie pirmajiem pircējiem jau nonākuši atjaunotie Mac datori. Šādas pārejas dēļ daudzām programmām būs nepieciešams laiks, lai tai pielāgotos, un viens no pārsteigumiem ir populārās videospēles World of Warcraft ātrā pāreja uz ARM arhitektūru.

    Ikdienā Apple Mac datori noteikti nav tie, ar kuriem asociējas datorspēļu spēlēšanu, taču spēļu izstrādātājs Blizzard paziņoja, ka vienu no pasaulē zināmākajām videospēlēm jau ir pielāgota M1 procesoram. Tas nozīmē, ka nav nepieciešams izmantot Apple radīto Rosetta 2 programmu, lai spēlētu Intel arhitektūrai paredzēto versiju.

    Reklāma

    Šis ir pārsteigums, jo pāreja notikusi patiešām ātri. Šobrīd dabiski uz ARM platformas var darbināt attiecīgi visas Apple programmas, un šādas popularitātes spēle jau ir spējusi to veikt tik ātri. Tāpat arī ņemot vērā faktu, ka tiešām Apple datoru lietotāji noteikti nav galvenais videospēļu noieta tirgus.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    19.11.2020 12:39

    pārsteigums par pārkompilētu programmu zem RISC, kuram izstrādes līdzekļi ir gadiem? m’key…

    Kursors.lv
    19.11.2020 14:49
    Reply to  digitalk

    Pārsteigums par to, ka tas tiek darīts vispār un darīts tik fiksi. Mac datori tomēr neskaitās geimingam paredzēti. Tāpēc šis vairāk tāds PR triks.

    Krotow
    19.11.2020 13:01

    MMORPG tipa spēles kā WoW jau iepriekš tika taisītas ar mērķi darbināt tās dažādās dzelžu platformās un sistēmās. Tāpēc viss nepieciešamais pārkompilēšanai citam procesoram un operētājsistēmai šo spēļu kodā jau atrodas. Gribu redzēt kā uz ARM tā uzreiz pārkompilēs kādu tikai Windows domāto spēli.

    Šobrīd dabiski uz ARM platformas var darbināt attiecīgi visas Apple programmas

    Beidziet tik bezdievīgi muldēt. Tas ka Adobe savākuši puslīdz ejošu Photoshop beta versiju ARM procesoram, vēl nenozīmē ka viss Intel procesoriem domātais Mac softs tā tūlīt uzreiz jau ARM āboldatoros darbojas.

    digitalk
    19.11.2020 13:07
    Reply to  Krotow

    varbūt bija domātas tikai Apple programmas, nevis programmas zem MacOS?

    Krotow
    19.11.2020 13:22
    Reply to  digitalk

    Apple OS iebūvētās programmas – jā. Taču lietotājs parastais ar to sapratīs visu trešo pušu rakstīto, kas uz āboldatoriem darbojas.

    Jānis
    20.11.2020 08:29
    Reply to  Krotow

    Parastais lietotājs sapratīs to kā visas lietotnes, ko ir saražojis pats apple. Maps, Safari utt. nevis kaut kādi adobe. Nerunā stulbības.

    Krotow
    20.11.2020 12:56
    Reply to  Jānis

    Slikti pazīsti parastos lietotājus.

    Reklāma