Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē jaunos MacBook Air ultrabukus ar M3 procesoriem

    Jaunākie raksti

    Pirmdien, 4. martā, Apple savā mājaslapā izziņoja atjaunotu MacBook Air portatīvā datora modeli, kas tagad saņēmis jaunāko M3 procesoru. Kā jau tika iepriekš baumots, tad netika rīkota īpaša prezentācija.

    Lielos vilcienos šis ir tikai specifikāciju uzlabojums, esošajos 13 un 15 collu MacBook Air modeļos ievietojot M3 procesoru. To uzreiz saņēmuši abi izmēra modeļi. Līdz ar to no ārpuses nebūs redzamas nekādas izmaiņas. Papildu jaunajam procesoram, jaunie Air modeļi atbalstīs Wi-Fi 6E interneta pārraides ātrumu. Viens no lielajiem ieguvumiem būs divu ārējo ekrānu atbalsts. Tiesa, tas darbosies tikai tad, kad dators būs aizvērtā stāvoklī.

    Apple arī mēģinājis ielekt lidojošajā mākslīgā intelekta vilcienā, skaistajos aprakstos izceļot šo kā labu portatīvo datoru mākslīgā intelekta darbināšanai. Taču lielos vilcienos šis ir tikai jaudas pieaugums, jo šajos pašos materiālos ļoti daudz mērījumi attiecas pret pirmās paaudzes M1 procesoru vai vēl ar Intel procesoriem darbinātajiem modeļiem. Līdz ar to uz papīra izskatās iespaidīgāk nekā tas ir patiesībā.

    Interesanti, ka līdz šim MacBook Pro M3 modelim nebija iespējams pieslēgt divus ārējos monitorus, bet jaunais MacBook Air to piedāvā. Taču šo gan labos gaidāmās programmatūras izmaiņas. Protams, uzņēmuma pamata mērķis šādām vajadzībām ir pircēju virzīt dārgāku komplektāciju iegādei ar M3 Pro un M3 Max procesoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    05.03.2024 14:18

    Uzskatu, ka jau sen ir laiks MacBook Air pārsaukt par MacBook Air Pro. Jo citādi, kaut kā pārāk maz vārds “Pro” figurē tekstos… :D :D :D

    Biteme
    05.03.2024 14:27

    Vai tad nepietiktu ar laptopa ekrāna atslēgšanu, izmantojot divus ārējos? Cik saprotu, videokarte nevelk visu kopā – bet kāpēc liegt izmantot iebūvēto klaviatūru?!? Neizklausās loģiski. Makam taču var izslēgt monitoru, vai tad ne?

    Uldis
    05.03.2024 16:45
    Reply to  Biteme

    Nu vismaz gaišumu nogriežot tas izslēdzas…

    Biteme
    05.03.2024 17:33
    Reply to  Uldis

    Gaišums nav tas – videokarte vienalga strādā uz to, pat ja gaišuma nepietiek attēlošanai. Vajag pārslēgt uz ārējiem monitoriem.

    Trx450
    06.03.2024 02:56
    Reply to  Biteme

    Ko tik ar kāju nevar izslēgt

    Biteme
    06.03.2024 08:57
    Reply to  Trx450

    Biju domājis, ka makam uz klavieres ir ekvivalents f-taustiņam, kas pārslēdz starp monitoriem. Pameklēju – šķiet, ka nav gan. Cilvēki ķīmiķo ar Lunar.

    KKTK
    06.03.2024 00:27
    Reply to  Biteme

    Man jau šķiet, ka ar DisableMonitor (meklēt github) to varēs izdarīt ;)

    Reklāma