Web Analytics
More
    Reklāma

    “Garmin Lily” viedpulksteņa apskats – klasika saplūst ar mūsdienām

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Garmin” šī gada janvāra beigās nāca klajā ar kārtējo papildinājumu viedpulksteņu segmentā Garmin Lily. Jau pēc nosaukuma varētu šķist, ka šis pulkstenis radīts kā aksesuārs sievietēm. Un tik tiešām – “Garmin” beidzot savam produktu klāstam pievienojis viedpulksteni, kas reizē izskatās gan klasisks un diezgan elegants, gan tajā pašā laikā veic lielu daļu savu līdzinieku funkciju. Tā īsos vārdos varētu raksturot “Garmin Lily”. Taču, cik patiesībā šis pulkstenis ir ērts ikdienas lietošanā un vai tas tik tiešām ir tas, ko, pēc “Garmin” teiktā, sievietes jau sen bija pelnījušas, uzzināsi tālāk šajā rakstā.

    Tehniskā specifikācija

    Svars 24 grami
    Izmēri  34.50 x 34.50 x 10.15 mm. Pielāgojams locītavas apkārtmēram no 110-175 mm.
    Ekrāna diametrs  25.4 mm x 21.3 mm
    Izšķirtspēja 240 x 201 pixels
    Displeja tips  TFT LCD
    Materiāls Displejs: Corning Gorilla Glass;
    Reklāma

    Korpuss: ar šķiedrām stiegrots; polimērkompozīts;

    Ekrāna ietvars: nerūsējošs tērauds;

    Siksniņa: itāļu āda

    Ūdens izturība  Līdz 5 ATM
    Baterijas darbības laiks viedpulksteņa režīmā  Līdz piecām dienām (bez Pulse Ox funkcijas) 
    Baterijas uzlāde Pilnas baterijas uzlāde prasa līdz 2h
    Atmiņa Septiņas sporta aktivitātes, 14 dienu dati no ikdienas aktivitātēm
    Savienojamība Bluetooth, Wi-Fi. Darbojas savienojumā ar Garmin Connect aplikāciju
    Sensori Optiskais sensors pulsa mērījumiem, akselerometrs, apkārtējās gaismas sensors, Pulse Ox miega uzraudzībai
    Atbalstošās ierīces iOS un Android

     

    Klasika satiekas ar mūsdienām

    “Garmin Lily” pēc sava izskata atgādina klasisku sieviešu rokaspulksteni, kāds bija arī “Garmin” mērķis – radīt ierīci, kas reizē kalpotu kā sievišķīgs aksesuārs, aktivitāšu mērītājs, veselības uzraugs un laikrādis un būtu ideāli piemērots sievietes mazajai rociņai. No sākuma pat tā īsti nevar pateikt, ka tas patiesi ir gudrais pulkstenis. Protams, nav jau aizliegts šo viedpulksteni nēsāt arī vīrietim, taču, godīgi sakot, no malas tas izskatītos drusku amizanti, neskatoties uz to, ka “Garmin Lily” pieejams ne tikai piesātināti lillā krāsā, par ko liecina nosaukums.

    Jāsāk ar to, ka “Garmin Lily” pieejams divās versijās – klasiskajā, kas ticis man, un sporta. Funkciju ziņā abām versijam nav būtisku atšķirību. Vairāk tas attiecas uz izskatu un materiāliem. Klasiska tipa pulkstenim siksniņa veidota no itāļu ādas, ekrāna ietvars izgatavots no nerūsējoša tērauda un tas pieejams trīs klasiskās krāsās – baltā, melnā un brūnā. Savukārt sporta versijai siksniņa veidota no silikona, savukārt ietvars no anodēta alumīnija. Tas pieejams baltā, bēšā un violetā krāsā.

    “Garmin Lily” sver 24 gramus, kas priekš viedpulksteņa ir visai maz – tas ir viegls un līdz ar to arī ērti lietojams ikdienā. Atšķirībā no iepriekš lietotājiem “Garmin” pulksteņiem šis modelis uz rokas neizskatās tā it kā būtu kādus trīs izmērus par lielu. Ar “Lily” ražotājs ienesis pavisam svaigas vēsmas savā viedpulksteņu klāstā. Viss – gan pulksteņa svars un izmēri (34.50 x 34.50 x 10.15 mm), gan dizains kopumā krietni atšķiras no citiem “Garmin” modeļiem. Es neteiktu, ka man pašai “Garmin Lily” ļoti simpatizētu, bet tas vismaz ir kaut kas jauns, un noteikti atradīsies sievietes, kurām patiks šī klasika savienojumā ar viedajām funkcijām. 

    Tas, kas no klasiska pulksteņa iezīmēm “Garmin Lily” trūkst, ir zobratiņš sānā, ar ko var grozīt rādītājus. Protams, tas šajā gadījumā nav īsti vajadzīgs. Taču arī nekādu citu pogu sānos nav. Tas darbojas tikai un vienīgi ar skārienvadību.

    Kas lācītim vēderā (ekrānā)?

    Lai “Garmin Lily” varētu pilnvērtīgi strādāt, tas, protams, vispirms jāsavieno ar viedtālruni, savukārt izmaiņas iestatījumos un kontroles iespējas sniedz “Garmin Connect” aplikācija. Ar lietotnes palīdzību vari arī izsekot savām aktivitātēm un veselībai. Savukārt caur pašu pulksteni, pavelkot sākuma ekrānu uz leju, iespējams veikt veikt pamata funkcijas – saņemt paziņojumus, kontrolēt mūziku, sameklēt savienoto tālruni, “Android” lietotāji var nosūtīt rakstiskas ziņas, “iPhone” lietotājiem šāda funkcija gan nav pieejama. Pavelkot ekrānu uz augšu, vari izvēlēties kādu no pulksteņa sākuma ekrāna dizainiem, iestatīt modinātāju, hronometru, taimeri, izvēlēties kādu no aktivitāšu veidiem un sākt sportot, kā arī veikt izmaiņas iestatījumos.

    Viena no tādām labām lietām, ko gribas atzīmēt, ir tas, ka “Garmin Lily” ekrānā var redzēt visu lietotājam svarīgāko informāciju. Pavelkot ekrānu pa labi, iespējams ieraudzīt veselības datu apkopjumu, kurā ietilpst dienā noieto soļu skaits, intensitātes minūtes, sadedzinātās kalorijas, pulsa mērījums, stresa un ķermeņa enerģijas līmenis, dati par sievietes veselību. Tāpat redzams arī kalendārs ar ieplānotajiem pasākumiem, gaisa temperatūra ārā, kā arī iespējams pievienot izdzertā ūdens daudzumu. Pavelkot ekrānu pa kreisi, redzami tie paši dati, tikai katrs no rādītājiem parādīts atsevišķi un klāt pielikta neliela papildus informācija.

    Principā “Garmin Lily” sniedz diezgan plašu informāciju par veselību un aktivitātēm, kā arī citas iespējas. Neskatoties uz to, ka ekrāns nav no tiem lielākajiem, visa informācija ir diezgan uzskatāmi parādīta.

    Veiktspējas ziņā nedaudz iepaliek aiz lielajiem viedpulksteņiem

    Viena lieta, par ko “Garmin Lily” gribas uzslavēt, ir precīzā paziņojumu pienākšana – laicīgi un bez aizķeršanās. Atceros, kad testēju citu viedpulksteņus, bija lielākas vai mazākas problēmas ar jaunumu saņemšanu – tie pienāca ar zināmu laika nobīdi vai arī nepienāca vispār. “Garmin Lily” šajā ziņā patīkami pārsteidz. Tāpat arī visas nepieciešamās darbības var izdarīt ātri un pagaidām bez aizķeršanās.

    Mazā baterija un interesantā uzlāde

    Runājot par baterijas izpildījumu, saņemot 90 paziņojumus dienā, ar rokas kustību ieslēdzot to ne biežāk kā 80 reizes dienā, neveicot aktivitātes, izslēdzot “Pulse Ox” funkciju, “Garmin Lily” darbosies piecas dienas bez uzlādes. Pulksteņa testa laikā dienā saņēmu apmēram 30 paziņojumus, 40 reizes ieslēdzu un veicu vismaz divas sporta aktivitātes. Tad nu pēc tā visa pulkstenis ar vienu uzlādi neturēja ilgāk par diennakti. Salīdzinājumā “Apple Watch SE”, kas ir mans pamata pulkstenis – pie šādiem apstākļiem jālādē vidēji reizi divās dienās. Tāpēc kopumā “Garmin Lily” baterijas veiktspēja man šķiet diezgan zema un ir tālu no ražotāja solītajām piecām dienām bez uzlādes.

    Ražotājs nav norādījis, cik ilgā laikā iespējams pilnībā uzlādēt “Garmin Lily”, taču man lādēšana no 0 līdz 100% prasīja aptuveni divas stundas. Tas ir vidējs uzlādes laiks, taču tādam mazam pulkstenim prasītos nedaudz ātrāka uzlāde. “Garmin Lily” nav aprīkots ar bezvadu uzlādes iespējām un arī USB type C kabelis neietilpst komplektā. Tā vietā ražotājs kastītē līdzi ielicis kabeli, kura galā ir tāds kā knaģis. Lai vai kā, galvenais, ka pati uzlāde ir ērta. Jāpiebilst, ka “Garmin” šajā komplektācijā līdzīgi kā “Apple” un citi ražotāji nav pievienojis strāvas adapteri.

    Klasika ar teicamu veselības monitoringu

    Savienojumā ar “Garmin Connect” aplikāciju “Garmin Lily” sniedz dažādus veselības un aktivitāšu rādītājus, par ko jau ieminējos iepriekš. Šie dati atrodami gan uz ekrāna, gan ļoti detalizēti arī “Garmin” lietotnē. Datus par sirdsdarbību, stresa un ķermeņa enerģijas līmeni, miega kvalitāti, skābekļa līmeni asinīs, elpošanas ātrumu, sievietes veselību ir pieejami jau ļoti daudzu ražotāju viedpulksteņos, ieskaitot “Garmin” ierīces. Tā kā iepriekš jau izmēģināju “Garmin Venu Sq” viedpulksteni, kas sniedza šos pašus veselības un aktivitāšu rādītājus, nekādi pārsteigumi, inovācijas vai jebkas jauns šajā ziņā neparādījās.

    Aktivitāšu un veselības rādītājiem es sekoju līdzi, un ir labi, ka šādi dati tiek lietotājam sniegti, īpaši tiem, kuriem ir kādas veselības problēmas. Tomēr personīgi es no visa šī funkciju klāsta vairāk pievēršu uzmanību tieši sirdsdarbībai, īpaši cardio treniņa laikā, kā arī mēdzu apskatīties miega kvalitāti, datus par dienā veiktajām aktivitātēm un to salīdzinājumu nedēļas laikā.

    Šis nebūs īstais pulkstenis, ja bieži nodarbojies ar sportu

    “Garmin Lily” būs labs variants tiem, kuriem patīk klasiska tipa pulksteņi, bet reizē interesē pasekot līdzi saviem veselības un aktivitāšu datiem. Veselības uzraudzības iespējas nupat ieskicēju, bet, runājot par aktivitātēm, lietotājam pieejami dati par dienā noieto soļu skaitu un distanci km, sadedzināto kaloriju skaitu, intensitātes minūtēm. Tāpat pulkstenis sūta atgādinājumus izkustēties. Ierīce arī atpazīst pāris aktivitāšu veidus – spēka, cardio, kombinētos treniņus, pastaigas, jogu, pilates, skriešanu, riteņbraukšanu, peldēšanu. It kā jau parastajam cilvēkam pietiekoši liela izvēle. Taču ir vairākas iespējas, kas man pietrūkst un gribētos, lai “Garmin Lily” tās būtu pievienotas: 

    • Pulkstenis īsti nesaprot, ka esi sācis kaut kādu aktivitāti, tāpēc pašai pirms sportošanas jānorāda, ko darīsi. Salīdzinājumā iepriekš lietotie viedpulksteņi automātiski atpazina aktivitāti un varēji ar mierīgu sirdi sportot vai vienkārši pastaigāties.
    • Otrs ir tas, ka aktivitātēm, piemēram, cardio un spēka treniņiem, ir obligāti jānorāda intervāli un paužu garumi. Tas nav īsti ērti, ja precīzi nezini sava treniņa intervāla garumu un ja paužu tajā vispār nav. Būtībā prasītos elastīgāku pieeju šim visam.
    • Pats “Garmin Lily” pēc savas uzbūves arī neatgādina nekādu lielo sportistu viedpulksteni. Tas, man šķiet, ir vairāk piemērots tiem, tām sievietēm, kuras nodarbojas ar jogu, ne pārāk intensīviem treniņiem utml. Būtībā tas ir vairāk tāds ikdienas pulkstenis, kas būs labs palīgs ikdienas aktivitāšu monitoringā. Savukārt regulāriem treniņiem, kur svarīgas arī plašas pārvaldības un kontroles iespējas, labāk meklēt citu variantu, piemēram, kaut vai to pašu “Garmin Venu Sq”.

    Vai sievietes ko tādu jau sen bija pelnījušas?

    Pāris nedēļas lietojot “Garmin Lily”, sapratu, ka tas nebūs īsti mans ikdienas viedais palīgs un labāk palikšu pie “Apple Watch“. Taču tas tāpēc, ka man ir vienkārši citādākas prasības pret to, ko viedpulkstenim vajadzētu man kā lietotājai sniegt. Visādā ziņā “Garmin” paveicis labu darbu, iepazīstinot ar “Garmin Lily” – savu pirmo klasiskā tipa viedpulksteni. Tas ir sievišķīgs un elegants aksesuārs, kas izskata ziņā pat īsti neatšķiras no tradicionālā rokas pulksteņa, taču vienlaikus piedāvā veselu buķeti ar viedām funkcijām, ļaujot uzzināt ne tikai precīzu laiku, bet arī sekot līdzi gan savai garīgajai un fiziskajai veselībai, gan arī ikdienas aktivitātēm. Tā noteikti varētu būt laba dāvana sievietei, un Sieviešu diena jau nemaz vairs nav tālu.

    Cena un pieejamība

    Ražotāja mājaslapā raksta tapšanas laikā “Garmin Lily” cena ir 250 eiro. Pieejama gan klasiskā, gan sporta versija. Skatos, ka sporta versija gan maksā par 50 eiro lētāk jeb 199.99 eiro. “Tet” internetveikalā atrodama tikai sporta versija. “Euronics” un “RD Electronics” internetveikalos “Garmin Lily” vispār nav pieejams. Tā kā šis konkrētais modelis izlaists vien pašās šī gada janvāra beigās, tad ir visai saprotams, ka Latvijā līdz tā iegādei nāksies drusku pagaidīt.

    Patika:

    • Izdevies klasiskā un mūsdienīgā apvienojums;
    • Viegls un ērts;
    • Precīza paziņojumu saņemšana;
    • Mēra skābekļa līmeni asinīs, kas atsevišķiem lietotājiem varētu būt ļoti svarīgi;
    • Elegants aksesuārs sievietēm, kas reizē sniedz plašu viedo funkciju klāstu.

    Īsti neapmierināja:

    • Nav īsti piemērots superaktīviem cilvēkiem;
    • Baterijas darbības laiks;
    • Brīžiem bija grūti aktivizēt ekrānu, kas nedaudz traucēja ikdienas lietošanā;
    • Īsti neiet pie sirds dizains, bet tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.03.2021 12:58

    Ļoti laba alternatīva Withings sieviešu viedajiem pulksteņiem

    Jānis
    16.03.2021 17:31
    Reply to  Māris Gaugers

    Kas ir “withings sieviešu pulksteņi”? Withingam visi ir vai nu unisex vai vairāk vīriešu.

    Elektriķis
    16.03.2021 13:14

    “Siksniņa: itāļu āda” – nodrebinājos…

    Nelabojams
    17.03.2021 17:07
    Reply to  Elektriķis

    :D es arī…

    8marts
    16.03.2021 13:34

    Jā, sieviešu diena patiesi nav tālu, tikai nieka 357 dienas !

    Pēteris
    16.03.2021 14:07

    Draudzene bija noskatījusi.
    Bet visdrīzāk nepirks trūkstošā GPS dēļ (Principā sportojot līdzi jāstaipa telefons lai būtu koordinātas).
    Visdrīzāk tiks pirkts Vivoactive 4s vai Venu šī vietā.

    Rūdolfs Rancāns
    16.03.2021 15:07

    Sajūtu ziņā šis uz rokas šķita kompaktāks nekā Apple Watch (38/40mm)?

    Rolands
    17.03.2021 09:36

    Nabaga itāļi, kam novilka ādu 🙈

    KKTK
    17.03.2021 10:49

    Garmin tomēr netik prom no plastmasa grabuļa dizaina. Nu varbūt kādā nākošajā/aiznākošajā iterācijā…

    Reklāma