Web Analytics
More
    Reklāma

    Indonēzijā sievietes biežāk nekā vīrieši patērē pirātisku saturu

    Jaunākie raksti

    Pirātiska satura patērēšanu parasti uzskata par ko tādu, ar ko biežāk nodarbojas vīrieši. Tiesa, aplūkojot aktuālākos datus par pirātismu, iezīmējas tendence, ka arī meitenes un sievietes arvien biežāk patērē pirātisku saturu. To apstiprina nesen veikts pētījums, kurā aplūkotas pirātisma tendences tādās eksotiskās valstīs kā Indonēzija un Taizeme. Noskaidrots, ka sievietes Indonēzijā biežāk nekā vīrieši patērē pirātisku saturu, tostarp mūziku filmas, TV pārraides.

    “Northumbria University Newcastle” ekspertu pētījums tika veikts, izmantojot tiešsaistes aptauju un klātienes intervijas ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju attieksmi un uzvedību saistībā ar pirātisku saturu un autortiesību pārkāpumiem.

    Reklāma

    Viens no secinājumiem ir tāds, ka pirātisms joprojām ir izplatīts abās šajās Āzijas valstīs. Nelegāla satura patērētāji ir sastopami visās vecuma grupās, īpaši aktuāli tas ir gados jaunāku Taizemes un Indonēzijas iedzīvotāju vidū. Taču tas, kas pārsteidza vairāk, bija fakts, ka tieši sievietes Indonēzijā biežāk patērē pirātisku saturu. Tas attiecas uz dažāda veida saturu – sākot no mūzikas līdz filmām un seriāliem.

    Savukārt Taizemē šajā ziņā pārsteigumu nebija, vīriešiem biežāk patērējot nelegālu saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.03.2024 11:28

    Jo zemāks dzīves līmenis konkrētā reģionā, jo izplatītāks pirātisms. To visu var risināt, ja samēro produkta cenu ar pirktspēju. Ja cilvēks pelna $20 mēnesī, nevar no viņa prasīt tādu pašu naudu, kā no pārtikuša amerikāņa.
    Liela daļa Latvijas iedzīvotāju ir uzaugusi ar pirātisko Windows, tirgū pirktiem kompaktdiskiem, un DC++.
    Nu ne jau aiz labas dzīves tas notika, bija laiks, kad kinoteātri vērās ciet viens pēc otra, jo cilvēki nevarēja atļauties nopirkt biļeti. Tagad jau tā jēga kačāt filmas un mūziku pamazām zūd, jo maksa par Netflix vai spotify sastāda niecīgu daļu no ikmēneša ienākumiem un vieglāk ir nopirkt, kā riskēt ar baciļiem torrentos.

    Krotow
    05.03.2024 12:24
    Reply to  Skābene

    Ir otrs iemesls. Pie pirātiem bieži var atrast materiālus un programmas, ko oficiālie kanāli jau sen vairs neizplata. Taču jā – galvenais iemesls ir būtiska ienākumu nevienlīdzība starp reģioniem.

    xs1
    05.03.2024 14:23
    Reply to  Krotow

    Pirātiem arī serviss ir labāks … no pirātiem es varu abonēt kaut vienu Tv kanālu, bet pie lokāliem man piedāvā tikai veselu paku :) p.s. DC++ jau bija modernais laikmets … Winmx bija laiciņu ātrāk …

    Skābene
    05.03.2024 15:05
    Reply to  xs1

    Jā, tas arī tiesa. Reģionālie ierobežojumi nenāk par labu biznesam un mudina meklēt risinājumus pie pirātiem. Un vēl jau ir visādi pirātu servisi, kas piedāvā Netflix, Disney, Prime visu vienā, lai nav jāmaksā par katru servisu atsevišķi.

    REALAIS
    05.03.2024 14:29
    Reply to  Skābene

    Bet tu kaut kā neaizdomājies, ka serviss ir kaut kā jānodrošina. Tas pats Twitch aiztaisīja servisu ciet iekš Dienvidkorejas, jo tur datu plūsma maksā “kosmosu” un viņi tur nespēj pat nopelnīt kaut ko.

    Kurš uzņēmums tirgos saturu zem pašizmaksas? Serveri, strīmošana, tās ir lielas bāzes izmaksas servisiem.

    Skābene
    05.03.2024 14:59
    Reply to  REALAIS

    Nesapratu tavu loģiku, jo arī 50 centi ir vairāk kā 0 centi! Ja katrs indonēzijas iedzīvotājs (~270 miljoni) samaksā tikai 50 centus, kopējais piķis ir 135 miljoni Euro. Uzņēmums var paņemt 135 miljonus, vai sūkāt pirkstu un čīkstēt par pašizmaksu, atdodot šo tirgu pirātiem.
    Salīdzinājumam Latvijas tirgus ar cenām, kas nosedz pašizmaksu ienes stipri mazāk!

    Last edited 1 month ago by Skābene
    REALAIS
    05.03.2024 19:08
    Reply to  Skābene

    Nevienā valstī viens serviss nepaņems visus cilvēkus ar 0,50 cenu mēnesī.
    Tu vari dot servisu pa brīvu un puse lietotāju to nelietos. Nesaprotu, kāpēc tu lidinies mākoņos, ka visiem interesētu Netflix un jebkurš cits serviss.
    Tāpēc man liekas aplami tavi pieņēmumi, ka nu tik viņiem būs.

    Un uzjautrinoties par 270miljoniem lietotāju.
    Un tu esi iedomājies kādi serveri ir jānodrošina, lai strīmotu tie visi miljoni katru dienu kaut 30min 1080p video?
    Mums ir pierasts, ka mēs par to nedomājam. Paskaties kalkulatorus, kur var ievadīt datus un apskatīties cik maksā uzturēt strīmus. Ir forši Twitch kalkulatori. Ja tu iedziļinātos kādas summas tur apgrozās, tad varbūt saprastu, ka tas nav nekas pa kapeikām.

    Skābene
    06.03.2024 14:17
    Reply to  REALAIS

    Cilvēks vai nu ir gudrs, vai nav, gudrību nevar iemācīt! Man tie tavi spriedelējumi par serveru uzturēšanas izmaksām vienkārši uzjautrina! Miljardiem cilvēku lieto Youtube un TikTok un nemaksā neko. Servisi pastāv, jo ir reklāmas, kas ienes lielo piķi! Galva ir priekš tam lai domātu, nevis nēsātu cepuri! ;)
    Vai tad tu maksā par radio klausīšanos? Satura radīšana maksā, raidītāju uzturēšana maksā, arī autoriem par dziesmu atskaņošanu jāmaksā. No kurienes uzrodas nauda?

    REALAIS
    06.03.2024 14:39
    Reply to  Skābene

    Un kur ir reklāmas netflixā? 50 centi un neredzēt reklāmas? Vai 50 centi un redzēt reklāmas papildus uz katra stūra? Jo šeit ir runa par servisiem, kur maksājot tu sagaidi neredzēt reklāmas. Un zema ienākuma valstīs nav arī spēcīgas ekonomikas, lai lielie ā4zemju servisi dzīvotu uz reklāmām.

    Es izmantoju Youtube Premium, jo tās reklāmas ir neciešamas. Man nav laika veltīt 10-60sek katras 10min, skatoties Youtube video kā puemērs.

    Bet tevi neuzjautrina, ka tu pasniedz 270 miljonus kā potenciālo maksājošo klientu? Bet tev mute liela, lai ignorētu baļķi savā acī, lai norādītu uz skabargu cita.

    Tu vispār zini, ka youtube reklāmas ieņēmumi nav vienlīdzīgi visā pasaulē? Ja tevi pārsvarā skatās no nabadzīgas valstis, tad tev būs kapeikas kā satura veidotājam no Youtube tlreklāmām.

    Pašam tev nav gudrības un kā lietas strādā vairāk vai mazāk. Bet uzbraukt personīgi, tur tu esi pirmais klāt.

    Vietnieks
    05.03.2024 13:42

    Kur manas seksigas indonezenietes???

    Krotow
    05.03.2024 14:53
    Reply to  Vietnieks

    Uzmanies, tajā zemes pusē vari uzrauties uz “sievietes” ar pretējā dzimuma aparātu.

    Skābene
    05.03.2024 16:43
    Reply to  Krotow

    Kā tu to zini? :)

    Trx450
    05.03.2024 17:33
    Reply to  Krotow

    Indonēzijā nav tas aktuāli. Top 3 ir Šveice, Taizeme, Itālija. Indonēzija
    ir ārpus top 20.

    Last edited 1 month ago by Trx450
    Karlis
    05.03.2024 20:10
    Reply to  Trx450

    Tiešām top ir šāds??

    Vietnieks
    06.03.2024 08:48
    Reply to  Trx450

    Šo jautajumu kursoram vajadzētu pacelt raksta veida, redzams komentāros mums visiem interese ir liela ;)

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    06.03.2024 14:05

    Vajadzētu datu sadalījumu pa salām – Java, Sumatra, Borneo, Sulavesi, Kalimantāna, Celebesa utt.

    Reklāma