Web Analytics
More
    Reklāma

    Canyon WS-501 bezvadu lādētāja apskats

    Jaunākie raksti

    Šoreiz pie mums uz testu atceļojis vēl viens uzlādes produkts no uzņēmuma Canyon, jo vasarā Kristaps aplūkoja WS-303 bezvadu lādētāju. Šoreiz tas būs nedaudz atšķirīgāks modelis – Canyon WS-501, kas nodrošina vairāku ierīču vienlaicīgu uzlādi. Latvijā šis produkts maksā ap 40 eiro.

    Pamatā gan abas ierīces pilda vienu funkciju, un tā ir iespēja sniegt bezvadu uzlādi mūsu gadžetiem. Šis Canyon vislabāk būs piemērots Apple produktiem, tāpēc tas arī ir nonācis manās rokās, jo varu pārliecināties, cik tad labu un ērtu uzlādi tas nodrošina dažādiem saistītajiem produktiem. Viena no interesantajām iezīmēm un tādiem kā papildinājumiem, salīdzinot ar to pašu WS-303 modeli, ir LED lampa, kas nodrošinās ierīču dezinfekciju. Protams, šo testa nolūkos ir grūt pārbaudīt, un mani māc nelielas šaubas par efektivitāti, tomēr šajos pandēmijas laikos un zinot to, cik daudz ierīces piesaista mikrobus, tas varētu kaut cik noderēt.

    Reklāma

    Pārējais lielos vilcienos ir diezgan vienkārši. Piespraud un lādē, kā arī uzreiz ir jūtams, ka būs iespējams paralēli lādēt vairākas ierīces, kas nav mazsvarīgi laikos, kad mums ir vairāki tehnoloģiskie produkti, kuriem nepieciešama uzlāde. Papildinājums ir iespēja uzlādēt vēl ceturto iekārtu, pievienojot atsevišķu USB-A lādētāju, ko mūsdienās atbalsta arvien mazāk.

    Līdzīgi kā WS-303 modelis, arī šis ir iepakots vienkāršā kartona kastītē, kas gan neatgādina sviestmaižu iepakojumu, bet ir klasiska taisnstūra kaste. Komplektā lādētājam klāt nāk 1,20m garš USB-A – USB-C kabelis, ar kuru tiks veikta uzlāde. Jāpiebilst, ka tikai USB-C pieslēgvieta nodrošinās enerģijas padevi, bet otra USB-A pieslēgvieta būs paredzēta kā papildu ārējā izeja. Canyon iesaka izmantot Quick Charge tehnoloģijas atbalstošu 30W vai 36W jaudas lādētājus, kuri būs jāiegādājas atsevišķi.

    Dizains un korpuss

    Canyon WS-501 izmēri ir 188 x 90 x 81mm, un tā svars ir 249g, līdz ar to tā ir diezgan viegla bezvadu uzlādes ierīce. Pārsvarā tā ir veidota no plastmasas, kas ir pārklāta ar gumiju, kā arī pamatne ir gumijota, lai lādētāju padarītu stabilāku uz novietotās virsmas. Kopumā ar to nebija nekādu problēmu, un nav jāuztraucas, ka lādētājs kaut kur aizslīdes. Arī pati uzlādes virsma ir salīdzinoši neslīdoša, tomēr ar  rokas kustību būs iespējams nosist lejā novietoto iekārtu.

    Ja runājam par praktisko pusi, tad gan jāsaka, ka šeit manas domas dalās, jo no vienas puses telefonu ir diezgan viegli uzlikt labajā sānā, kur tam paredzēta vieta un tas nekavējoties sāk uzlādi. Tomēr no otras puses Apple Watch uzlādei atvēlētā vieta principā nekam neder, jo iebūvētais magnēts nav pietiekami spēcīgs, un stingrāka pulksteņa siksniņa tam vienkārši neļaus iegulties pietiekami tuvu uzlādes avotam. Līdz ar to bieži vien var nākties noņemt vienu no siksniņām vai vienkārši lādēt tikai pašu pulksteņa daļu.

    Nedaudz traucējoša ir šī te pāri novietotā LED lampa, kura nodrošina dezinfekciju un atrodas 5,5cm virs uzlādes virsmas. Līdz ar to visu laiku sanāk kaut kur bāzt rokas vai būt uzmanīgam ar ierīču uzlikšanu. Īpaši, ja runa ir par vidējo elementu, kur paredzēts novietot, piemēram, AirPods bezvadu uzlādes kārbiņu. Salīdzinājumam, WS-303 modelis noteikti ir ērtāks, jo šādā veidā principā ir traucēta arī ekrāna redzamība vai LED lampa spīd virsū daļai ekrāna.

    Canyon WS-501 modelis ir aprīkotas ar gaismas indikāciju pamatnē. Šis gan ir noderīgs un ērts elements, jo uzlādes gadījumā tas mainīs krāsu, norādot uz veiksmīgu procesu. Tiesa, tas notiks tikai tad, kad tiek izmantota labās puses uzlādes daļa, kurā parasti novieto telefonu. Nepieciešamības gadījumā šo var arī izslēgt, lai, piemēram, nakts laikā netraucē apgaismojums. Kad ierīce ir uzlādeta pilnībā, tad visa ovālveida gaismas lenta degs zilā krāsā, lai jau no attāluma varētu pateikt, ka telefons ir uzlādējies, bet par lādētāja gatavību liecinās zaļā krāsa.

    Uzbūves kvalitāte attiecīgā segmenta produktam ir atbilstoša, tomēr mani nepārliecināja LED lampas izliekums, kuru vismaz pēc sajūtām varēja viegli nolauzt. Bet to testā noteikti nav jāpārbauda, vienīgi pie kādas neveiksmīgākas kustības es mierīgi redzu, ka to varētu sabojāt. Jā, pirmo reizi uzliekot lādēties iPhone 13 modeli un AirPods Pro austiņas nelieli krāsas gabali nonāca nost no plastmasas apļiem, kas iezīmē uzlādes punktu centrus. Sākumā domāju, ka tas varbūt saistīts ar MagSafe tehnoloģiju, tomēr iPhone lieku lādēties ar silikona apvalku, kā arī AirPods kārbiņai tāda funkcionalitāte nav. Es domāju, ka šī vienkārši ir neveiksmīga sagadīšanās.

    Ne mazāk svarīgi ir tas, ka lādētājs pārāk neuzkarst, un ventilācija tiek nodrošināta nevis ar kādu pašā apakšā izvietotu atveri, bet tā ir integrēta un noslēpta pamatnes ovālajā atvērumā. Bezvadu lādētājs ir kluss, tomēr dažreiz ir dzirdama neliela sīkšana, kad notiek Apple Watch uzlāde. Kopumā pie gultas šo ierīci var mierīgi lietot.

    Lādēšanas spējas

    Attiecīgais lādētāja modelis sniedz iespēju vienlaicīgi uzlādēt līdz pat četrām ierīcēm – trīs ar pašu lādētāju un vienu ar papildu USB-A pieslēgvietu. Izejas jaudas ir 15W / 10W / 7.5W / 5W atkarībā no uzlādes zonas, kas ir identiski rādītāji WS-303 modelim. Canyon Wireless Charging Station nodrošina Qi standarta lādēšanu, līdz ar to tas varēs uzlādēt jebkuru ierīci, kas atbalsta bezvadu uzlādi. Šis lādētājs primāri ir paredzēts Apple produktiem, un attiecīgi jaunie iPhone modeļi atbalsta 15W bezvadu uzlādi.

    Canyon Wireless Charging Station lādētāja darbību kontrolē “Beiland” mikroshēma. Ierīces uzbūvē ir padomāts par drošību un tiek izmantotas sekojošas aizsardzības metodes:

    • OCP (Over Current Protection)
    • OVP (Over Voltage Protection)
    • OTP (Over Temperature Protection)
    • FOD (Foreign Object Detection).

    Nedaudz no praktiskā, tad atzīšos, ka Apple Watch ar šādas jaudas lādētāju nelādētu, tas ir ļoti lēnu un aizņems vairākas stundas. Zinot jau to, ka viedpulkstenis ir jālādē katru dienu, šis variants atkritīs. Ar šo lādētāju mēs varam uzlādēt Apple iPhone 8 un jaunākus viedtālruņus, kas nodrošina Qi bezvadu uzlādi, kā arī Apple AirPods 2 un 3, AirPods Pro, kā arī citas bezvadu austiņas ar Qi uzlādes iespēju un visus Apple Watch viedpulksteņus. Līdz ar to pielietojums šim lādētājam ir visai liels.

    Secinājumi

    Kā jau rakstīju iepriekš, tad sajūtas ir divējādas, jo kā Apple lietotājam, protams, šāds 3-in-1 tipa lādētājs liktos labs un izdevīgs darījums, īpaši zinot, ka tas maksā nedaudz virs 40 EUR. Tomēr prakse un lietojamība liek pārdomāt šo investīciju. Kopumā man patika tas, ka Canyon WS-501 bija viegli lietot un galvenā telefona uzlādes pozīcija savu darbību sāka nekavējoties un novietošanai nav jābūt super precīzai. Attiecīgi vidējo sadaļu vienkārši būs grūtāk aizsniegt, jo traucē LED lampa, bet Apple Watch uzlādes vietu šādā izpildījumā labāk neizmantot.

    Tas šim modelim liek nedaudz zaudēt savu pozīciju, kā īpaši Apple produktiem paredzēta ierīce, jo mūsdienās lietotājam iespējams, ka varētu būt vismaz iPhone un AirPods komplekts, kur lieti noder viens bezvadu uzlādes punkts. Tas samazina arī lieko vadu izmantošanu ikdienā. Pandēmijas laikā pievienotā LED lampa sniegs vismaz psiholoģisku ierīču tīrības sajūtu, kā arī veiks nelielu dezinfekciju, un mēs labāk negribam zināt, kādus mikrobus mūsu gadžeti pārnēsā.

    Nevajag arī piemirst, ka šo lādētāju var varam izmantot, lai uzlādētu arī citu ražotāju un platformu mobilās ierīces, jo Qi bezvadu uzlādes standarts ir plaši izplatīts visā pasaulē. Tāpēc pavisam droši varēsi veikt sava Android telefona un to pavadošo austiņu uzlādi, bet ne citus viedpulksteņus, jo Apple ir Apple. Lai vai kā, arvien vairāk varu novērtēt tieši magnētiskās uzlādes priekšrocības, kad lādētājs precīzi piesaistās nepieciešamajai uzlādes vietai. Canyon Wireless Charging Station WS-501 ir atbilstošs produkts par attiecīgo cenu, pie tā vajadzēs piešauties, bet tas noderēs tiem, kuriem patīk plakanie bezvadu lādētāji. Citādi es ieteiku izmantot iepriekš apskatīto WS-303 modeli.

    AvotsCanyon
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma