Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” saka, ka 3 gadus mēģināja radīt “Apple Watch”, kas darbotos ar “Android” ierīcēm

    Jaunākie raksti

    Nupat jau rakstījām par to, ka ASV Tieslietu departaments ir apsūdzējis “Apple” par nelikumīga monopolstāvokļa radīšanu un uzturēšanu viedtālruņu tirgū. Šajā apsūdzībā tika pieminēts arī “Apple Watch” viedpulkstenis, kas, protams, ir saderīgs vienīgi ar “iOS” ierīcēm, tāpēc “Android” lietotāji par tā lietošanu var aizmirst. Taču tiesas procesa laikā atklājies, ka “Apple” tomēr strādājis pie tādas “Apple Watch” versijas, kas būtu saderīga arī ar “Android” ierīcēm.

    “Apple” ir apstiprinājis, ka vienā brīdī apsvēra iespēju izstrādāt “Apple Watch”, kas būtu saderīgs ar “Android” ierīcēm. Uzņēmums norādīja, ka strādājis trīs gadus pie tā, lai “Apple Watch” pievienotu “Android” atbalstu. Taču tehnisku ierobežojumu dēļ tomēr nācās atteikties no šīs idejas.

    Jāpiezīmē, ka ASV Tieslietu departaments ar 17 valsts un apgabala ģenerālprokuroriem  apgalvo, ka “Apple” monopolizē viedtālruņu tirgu. Savukārt “Apple Watch” ir viens no vairākiem kompānijas uzņēmējdarbības prakses piemēriem, kas pārkāpis pretmonopola likumu. Citi piemēri saistīti ar 30% nodevu “App Store”, “iMessage” un “Apple Wallet” servisiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.03.2024 09:23

    Bet tas neizskaidro faktu, kāpēc vecāki samsung pulksteņi sadarbojas ar Iphone, bet jaunie nē.

    Biteme
    25.03.2024 09:43
    Reply to  Skābene

    Pēc tam viena vai otra puse piegrieza, lai mudinātu sevis ražotu produktu izvēli?

    Juris
    25.03.2024 16:13
    Reply to  Skābene

    Kamēr bija Tizen OS, varēja saslēgt. Pēctam jau nezinu kapēc to nevarēja iestrādāt WatchOS

    Biteme
    26.03.2024 15:27
    Reply to  Juris

    Bet priekš kam? Kāda interese ražotājam?

    Pēča
    26.03.2024 14:16

    Drīzāk notiek ilgadējs juridisks karš kur apple vs android juristu komandas cīnās velkot to segu uz savu pusi, tādējādi nevar vienoties par ‘sadarbību’ ;) Ta lai android darbinami pulksteņi un aproces darbotos uz iphone un gan apple watchi uz android operētajsistēmu.

    Last edited 1 month ago by Pēča
    Reklāma