Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitnesa ierīču ražotājs “Peloton” atlaiž 400 darbiniekus, amatu atstāj arī izpilddirektors

    Jaunākie raksti

    Trenažieru ražotāja “Peloton“, kam spīdoši klājās pandēmijas laikā, izpilddirektors Berijs Makkārtijs paziņojis par atkāpšanos no amata. Tas noticis pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par vēl vienu darbinieku masveida atlaišanas kārtu, kuras ietvaros tiks atlaisti 15% darbaspēka jeb ap 400 strādājošo. Savukārt Makkārtijs, kurš iepriekš vadījis gan “Spotify”, gan “Netflix”, šajā amatā noturējās nedaudz ilgāk kā divus gadus.

    Šī ir kopumā jau piektā darbinieku atlaišanas kārta, ko “Peleton” īsteno, saskaroties ar finansiālām problēmām. Tiesa, šī pēdējā atlaišana iepriekš nebija paredzēta. Makkārtijs skaidro, ka tas bijis grūts lēmums īstenot papildu darbaspēka samazināšanu. Viņš to pamato ar to, ka uzņēmumam vienkārši nav cita ceļa, kā uzlabot savu finansiālo situāciju. Darbinieku atlaišana ir daļa no “Peloton” 12 mēnešu pārstrukturēšanas programmas, kuras mērķis ir samazināt ikgadējos izdevumus par vairāk nekā 200 miljoniem ASV dolāru.

    ReklāmaAdvertisement

    Jāpiezīmē, ka “Peloton” ļoti daudz darbinieku atlaida tieši 2022. gadā – 500 – oktobrī, 800 – augustā, 500 – jūlijā un ap 2800 – februārī. Šobrīd visā uzņēmumā strādā ap 3000 darbinieku, kas ir ievērojams kritums, salīdzinot ar 8600 strādājošo 2021. gadā, kas bijis vēsturiski lielākais skaits.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    05.05.2024 10:10

    pirmo reizi dzirdu par tādu ražotāju gan fitnesa gan aproču jomā, arī internetā neko ātrumā MI nespēja sakarīgu pateikt…

    Kursors.lv
    05.05.2024 12:37
    Reply to  Profs

    Ja nelieto iPhone, nedzīvo ASV un nedzer griķu piena lattes, tad tas ir okei nezināt par Peloton :)

    Khe
    05.05.2024 16:58

    Dzīvoju Latvijā, ēdu gaļu, dzeru dubļu kafiju ar biezumiem un pienu. Tas kas no govs nāk. Ar mani nav okei, jo zinu, kas ir Peloton 😀
    Ā. Bet ir velosipēds 😂

    Edgars
    06.05.2024 22:11

    Redz, Kristaps Skutelis izrādās ir ne tikai veģetāriešu/vegānu nīdējs, bet arī lohs, kas ir pret vārda brīvību. Savu aizskarošo komentāru atstājis, bet manu kur es viņam vienkārši lieku pievērt muti ir izdzēsis.
    Es atkārtošu: Aizver muti! Jums nav neviens devis tiesības mani ( esmu veģetārietis ar 24 gadu stāžu) vai man līdzīgos apsmiet!

    P.S. Ja jums patīk ēst maitas ( dzīvnieku līķus) tad ēdiet droši. Tikai kāpēc jums līdzīgajiem tā kremt tie, kas izvēlas neēst gaļu? Visu laiku šādi mēsli kā Skutelis ( kuram starp citu ir neliels liekas svars, kas starp vegāniem/ veģetāriešiem ir reti sastopams) ņem un man līdzīgos apņirdz. Un tad tie iet skriet uz fitness zāli jo šiem no uzņemtajiem hormoniem uzaug liekais svars :D tikmēr es uzēdu dārzeņus/ augļus. Pārvietojos ar kājām un esmu bez liekā svara, un man nav jāapmeklē fitnesa zāle.

    Edgars
    06.05.2024 23:15
    Reply to  Edgars

    Maitas gaļu cilvēki uzturā nelieto,maita ir nosprādzis lops. Cilvēki ēd kautu dzīvnieku gaļu. Šobrīd tu pats pēc loha izsklausies.

    Zorge
    07.05.2024 09:41
    Reply to  Edgars

    A kur ir tas aizskarošs komentārs? Es arī gribu nosodīt Skuteli, bet neredzu to komentāru par kuru man būtu viņš jānosoda. Skuteli, ja esi to nodzēsis, tad tūlīt pat liec to atpakaļ!
    Edžu, tu tak nemēģini psihiski traumēt Skuteli, izsmējot viņa mazliet lieko svaru? Es vairāk, ka 10 gadus biju veģetārietis, bet manī nav naida pret cilvēkiem dēļ viņu ēdienu izvēles. Ja esi tik agresīvs, varbūt tev trūkst kādu mikroelementu?
    Man škiet, ka pēc kāda laiciņa visi būsim veģetārieši, bet šīm procesam ir jānotiek dabistiski. Cilvēku bioķīmija ir atšķirīga un ir lielā daļa cilvēku, kam dzīvnieku olbaltumvielas ir nepieciešamas. Moralizēšana pie galda nogalina!

    Trx450
    07.05.2024 03:19
    Reply to  Edgars

    Tu tādu domu nepieļauja ka griķu piena latti vsr uzdzert pie sulīga lielopa burgera? Par ko tev tāds aizvainojums.

    Kursors.lv
    07.05.2024 14:11
    Reply to  Edgars

    Tu varbūt esi bez liekā svara, bet nu ar galvu kaut kas tev nav labi, ja jāraksta tik dusmīgi komentāri :D Paņem apēd kādu baklažānu un nomierinies! Vegānu samurajs tu hrenovijs :D

    Flare
    07.05.2024 17:07
    Reply to  Edgars

    Ar savu komentāru tu ļoti uzskatāmi nedemostrēji kā šāda diēta ietekmē garīgo veselību.

    Usinss
    06.05.2024 16:48
    Reply to  Profs

    Priekš mūsdienu amēbām, kas neko nespēj atrast:
    https://letmegooglethat.com/?q=Peloton

    Profs
    06.05.2024 17:24
    Reply to  Usinss

    laikam sevi ar to amēbu domāji?:) google domāju visi prot lietot un nav jāliek saites, bet ar ko tā firma tā izceļas, lai par to rakstītu man nav skaidrs joprojām. Sporta zālē citu firmu trenažieri daudz labāk kotējas

    Sergejs
    07.05.2024 15:12
    Reply to  Profs

    Ar to ka uz covid un haipa viļņa akcijas biržā uzstūma bezjēgā augstu debesīs lai pēc tam likumsakarīgi nobrauktu lejā. Nu un ar to ka varēja nopirkt abonementu, lai kad uzkāp uz trenažiera kāds no ekrāna tev teiktu: “min pedāļus, min niknāk”, nu un noplēst par to trenažieri ap 5k😁
    Te links uz akciju cenu grafiku par ko pasmiet:
    https://finance.yahoo.com/quote/PTON?.tsrc=fin-srch

    Zorge
    07.05.2024 09:43

    Ap Pelotonu bija haips pirms kovida, kad bija burbulis ieguldījumiem IPO. Varbūt tāpēc par to Peletonu vispār ielikta ziņa.

    Kursors.lv
    07.05.2024 14:16
    Reply to  Zorge

    Peloton ir noteiktās aprindās ļoti labi pazīstams zīmols un par to daudz raksta arī (pamatā ASV) tech mediji, kuriem sekojam mēs. Tāpēc arī publicējām rakstu par šiem notikumiem.

    Reklāma