Web Analytics
More
    Reklāma

    Mintos jau 100 000 reģistrēto investoru un 1.5 miljardu eiro investīcijas aizdevumos

    Jaunākie raksti

    Latvijā dibinātais fintech jaunuzņēmums Mintos 2019. gadu sācis ar 100 000 reģistrēto investoru un 1.5 miljardu eiro investīcijām aizdevumos.

    Gandrīz četri gadi – tik ilgs laiks pagāja, līdz Mintos sasniedza pirmo caur platformu investēto miljardu eiro, kamēr 1,5 miljardu eiro atskaites punktu izdevās sasniegt jau tikai četru mēnešu laikā.

    Reklāma

    Līdztekus tam uzņēmums 2019. gada sākumu atzīmē ar vēl vienu ievērojamu panākumu, proti, 100 000 reģistrēto investoru, kuri veic ieguldījumus caur Mintos platformu. Pateicoties spējai saglabāt vairāk nekā 90% aktīvo lietotāju un proaktīvai attieksmei pret investoru atsauksmēm, kā rezultātā tiek ieviestas dažādas inovācijas, Mintos ir ieguvis vadošo pozīciju Eiropas savstarpējo aizdevumu tirgū.

    Mārtiņš Šulte, Mintos valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs, uzsver, ka šādus rezultātus ir izdevies sasniegt, pateicoties uzņēmuma orientācijai uz izaugsmi: „Priecājamies, ka mūsu komandu veido izcili spēlētāji – cilvēki, kas ir motivēti kvalitatīvi strādāt un uzlabot mūsu produktu. Šī mērķtiecīgā attieksme veicina Mintos straujo paplašināšanos. 2018. gadā mēs komandu divkāršojām līdz 60 profesionāļiem, un arī 2019. gadā darbinieku skaits, visticamāk, atkal tiks dubultots.”

    Mintos, kura galvenais birojs atrodas Latvijā, ir pārstāvēts arī Polijā un Meksikā. Tuvākajā laikā uzņēmums plāno atvērt biroju Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur jau tiek meklēti jauni komandas biedri.

    2019. gadā Mintos turpinās iesākto un strādās pie tā, lai palielinātu gan investoru skaitu un darbības ģeogrāfisko pārklājumu, gan arī ieviestu jaunas funkcijas un piesaistītu vērtīgus darbiniekus.

    Kā tas viss sākās?

    Pirmais Mintos reģistrētais investors bija uzņēmuma produktu vadītājs, kurš veica izmēģinājuma investīciju 18 eiro apmērā, un šī investīcija joprojām ietilpst caur Mintos finansēto aizdevumu portfelī.

    Ja neskaita Mintos komandu un darbinieku paziņas, pirmais “īstais” Mintos reģistrētais investors bija no Latvijas, un viņš veica pirmo investīciju 200 eiro apmērā. Šīs summas pārskaitīšana no investora bankas konta uz viņa Mintos kontu prasīja gandrīz trīs dienas, turklāt investēt bija iespējams tikai viena aizdevumu izsniedzēja vienā valstī (Latvijā) izsniegtos aizdevumos. Šis investors joprojām ir aktīvs Mintos aizdevumu tirgū. Pirmā investora godināšanai Mintos birojā pie sienas pielikta ierāmēta viena dolāra naudaszīme. Turpmāko četru gadu laikā kopš pirmās investīcijas veikšanas, Mintos aizdevumu tirgū ieviesta virkne jaunu funkciju, kas nodrošina ātrāku un ērtāku naudas pārskaitīšanu. Ievērojami paplašinātas arī investīciju un diversifikācijas iespējas, un šobrīd Mintos sadarbojas ar 60 aizdevumu izsniedzējiem no 28 valstīm piecos kontinentos.

    Četru gadu laikā pirmajam investoram ir pievienojušies vēl 99 999 citu investoru, sākotnēji galvenokārt no Latvijas. Taču 2019. gada sākumā Latvijas investori veido vien 6% no visiem reģistrētajiem investoriem, un Mintos tagad ir globāls aizdevumu tirgus investoriem no 70 valstīm visā pasaulē.

    Izaugsme mijiedarbībā

    Nesen Mintos savus investorus iepazīstināja ar ļoti gaidītām funkcijām, tostarp, investīciju stratēģijām, Auto Invest rīku otrreizējā tirgū un divu faktoru autentifikāciju. Šīs funkcijas uzlabo investoru pieredzi, kā arī padara investīciju veikšanu vienkāršāku, turklāt papildus drošības uzstādījumi aizsargā lietotāju datus.

    „Līdztekus inovāciju prioritārajai nozīmei, mēs augstu vērtējam arī mūsu investoru sniegtās atsauksmes. Šo faktoru kopums veido vienu no Mintos pamatprincipiem: ieviest inovācijas, lai ar tehnoloģiju palīdzību uzlabotu finanšu pakalpojumus,” komentē M. Šulte, piebilstot, ka Mintos komanda vienmēr meklē labākus risinājumus, lai izveidotu investoriem draudzīgu produktu.

    Kas tālāk?

    2018. gadā Mintos pievienojās vairāk nekā 55 000 investoru, kas aizdevumu tirgū investē gan savu uzticību, gan līdzekļus, un tas Mintos ir ļāvis izvirzīties par vadošo spēlētāju Eiropas savstarpējo aizdevumu nozarē. Līdzdarbojoties ar investoriem, komandas biedriem un aizdevumu izsniedzējiem no visas pasaules, Mintos turpinās sniegt labākus finanšu pakalpojumus ar tehnoloģiju palīdzību. Jau tuvākajā nākotnē uzņēmums investoriem piedāvās IBAN (bankas) konta numurus un debetkartes, kā arī Mintos mobilo lietotni. Apvienojot tehnoloģijas ar neizpētītām tirgus iespējām, Mintos komanda turpinās darīt visu iespējamo, lai saviem investoriem nodrošinātu vislabāko pieredzi. Izaugsme ir ceļš, kuru Mintos turpinās arī nākamajos gados, un globālais tirgus ir īstā vieta, lai to sasniegtu.

    Zemāk ir redzams investīciju pieauguma temps Mintos aizdevumu tirgū un investoru skaita pieaugums no 2015. līdz 2018. gadam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    16.01.2019 08:13

    Mūsdienu ekonomikas paradokss: vislabāk pelna ar tukša pārliešanu tukšā (krieviski labāk skan: iz pustovo v porožnoje). Nē, nu nav jau man žēl, lai kantorim veicas. Uzbrauciens vairāk domāts sistēmai kā tādai, greizajiem kazino un spekulatīvās ekonomikas principiem.

    Kursors.lv
    16.01.2019 08:51

    Sajūtai, ka kaut ko var nopelnīt ir liels spēks. Tas arī griež uz priekšu šo mašīnu.

    x
    16.01.2019 08:53

    investoriem draudzīgu produktu) bet klientiem?
    tā arī nesapratu, ko šie dara – cilvēki kam ir mazliet liekas naudas, samet to katlā un zemnieks meksikā var aizņemties, lai uzsāktu marihuānas audzēšanu, kas beigās nonāk arī pie aizdevējiem un to bērniem?

    Aigi
    16.01.2019 09:15

    nu ne kā te paradoksāla nav. Ir cilvēki, kam ir lieka nauda, bet kuri nevēlas ilgtermiņa investīcijas, kuras jākontrolē vai jāpievērš liela uzmanība, veidojot jaunu ražotni, dibinot jaunu uzņēmumu vai iekarojot jaunus tirgus. Te tu izvēlies, tavuprāt, labāko piedāvājumu, vai sadali riskus uz vairākiem projektiem ar noteiktu prognozētu ienesīgumu. Un viss. aizmirsti uz gadu. Pēc tam savāc naudu. Easy money.
    Te vismaz visa pamata ir jaut kas taustāms, tu vari satikt, aprunāties, redzēt so investīcijas projektu. Bitcoin tā ir loterija un piramīda.

    Kursors.lv
    16.01.2019 09:27
    Reply to  Aigi

    Pie reizes arī jāņem vērā, ka klasiskās bankas šobrīd nespēj piedāvāt konkurētspējīgu uzkrājumu pakalpojumu.

    16.01.2019 09:39

    Visa tā nauda tiek izdalīta ātrajos kredītos. Tiem ir augsts procents un zems risks – pamēģini tādu neatdot…

    Aigi
    16.01.2019 09:55
    Reply to  Madara Saule

    Tieši tā investē ar samērā stabilu peļņu. Risks samērā mazs. Klasiskie depozīti ir vēsture. Ne pa velti Bankas sāk meklēt start up, kur investēt, lai aizstātu depozītu naudu.

    Aldis Esmits
    16.01.2019 15:18

    Cik paskatījos – pietekami daudzi ieguldījumi ir īstermiņa aizdevumi.Ātrie kredīti. Pēc šī gada izmaiņām – šī daļa stipri saruks. Līdz ar to – platformas ienesīgums.

    Aigi
    16.01.2019 17:11
    Reply to  Aldis Esmits

    Nesaruks ļoti, jo vairumam ir tirgi arī ārpus LV, kas regulējumam nepakļaujas.

    Kursors.lv
    16.01.2019 17:13
    Reply to  Aldis Esmits

    Klau, kas tieši un kam tieši mainās šajā sakarā?

    Oksana
    03.06.2020 19:29

    Vai investicijas paredzetas tikai augosiem uznemumiem? Jauniem uznemejiem nekadigi nepalidzat? Velos izveidot savu nelielu biznesu kurs ar laiku paries lielakaja

    Reklāma