Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā norisināsies pirmā Fintech jomas vadītāju akadēmija

    Jaunākie raksti

    Jau mēneša izskaņā, 25.-26. janvārī, norisināsies pirmā Fintech vadītāju akadēmija “Empowering Excellence”. Divu dienu klātienes seminārs paredzēts nozares līderiem, kas vēlas padziļinātu ieskatu nozares svarīgākajās tēmās, kas jau šobrīd, kā arī nākotnē veidos nozares attīstību Latvijā. Akadēmijas ietvaros ar zināšanām un pieredzi dalīsies vairāk nekā 10 vietējie un starptautiskie eksperti.

    Akadēmiju organizē Fintech Latvija asociācija sadarbībā ar Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūtu, kas aktīvi veicina labas korporatīvās pārvaldības principu ieviešanu Baltijas valstīs, tajā skaitā organizējot izglītības programmas augstākā līmeņa vadītājiem, biznesa īpašniekiem, padomes un valdes locekļiem 15 gadu garumā. Divu dienu intensīvās sesijās, piedaloties lektoriem – nozares ekspertiem, tiks apskatītas tādas tēmas kā valsts stratēģiskais redzējums finanšu tehnoloģiju jomas attīstībā, regulējuma aktualitātes, darbības atbilstības un iekšējās kontroles sistēmas izveide, efektīvas pārvaldes struktūras izveide, riska pārvaldība, u.c.

    Reklāma

    Fintech Latvija asociācija vadītāja Tīna Lūse: “Ir gandarījums iesākt gadu aktīvi un sistēmiski strādāt pie tā, lai Latvijā veidotos finanšu tehnoloģiju jomas uzņēmumiem labvēlīgi attīstības apstākļi un tirgū ienāktu arvien jauni un konkurētspējīgi tirgus dalībnieki, tādējādi veicinot ekonomikas izaugsmi. Akadēmijas mērķis ir sniegt finanšu tehonoloģiju jomas uzņēmumu vadītājiem un dibinātājiem vispatverošu priekšstatu par to, kādas būs Latvijas regulatora ekspektācijas dažādu, ar uzņēmuma darbību saistītu jautājumu organizēšanā, sniegt pieeju labāko jomas speciālistu redzējumam par šiem jautājumiem, kā arī dalīties ar citu tirgus dalībnieku pieredzes stāstiem. Tāpēc mēs novērtējam Latvijas Bankas, Finanšu ministrijas, Finanšu nozares asociācijas un arī Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta ekspertu aktīvu dalību Akadēmijas mācību programmas sagatavošanā un ekspertu piesaistē.”

    Tikpat nozīmīgi, ka Akadēmija ir arī platforma, kur veidot profesionālās attiecības un kontaktus ar vairāk nekā 10 vietējiem un starptautiskajiem ekspertiem un citu uzņēmumu pārstāvjiem. Kā stāsta Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents un vadītājs Latvijā Andris Grafs: “Finanšu tehnoloģiju joma attīstās ļoti strauji, tāpēc, lai nodrošinātu Fintech uzņēmumu labu pārvaldību, veicinātu to attīstību atbilstoši regulējumam un industrijas attīstības tendencēm, kā arī parādītu praktiskus soļus izaicinājumu pārvarēšanai, esam mācībās piesaistījuši lektorus, kas ir zinoši savā jomā un spēj piedāvāt arī praktiskus, pieredzē balstītus ieteikumus un risinājumus. Gan pārdomāts un kvalitatīvs saturs, gan iespēja kontaktu dibināšanai ar citiem uzņēmumiem un ekspertiem ir priekšnoteikums, lai šīs mācības būtu vērtīgas Fintech uzņēmumu vadītājiem un dibinātājiem.”

    Kā uzsver Latvijas Bankas Finanšu tehnoloģiju uzraudzības pārvaldes vadītāja Marine Krasovska: “Pērn tika sperti vairāki svarīgi soļi, lai veidotu Latviju par finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem pievilcīgu vietu. Nozare un regulējums dinamiski attīstās, tāpēc pastāvīgi konsultējam un izglītojam esošos un topošos tirgus dalībniekus. Šī fintech uzņēmumu vadītājiem paredzētā mācību programma ir vērtīga inciatīva, kurā gan esošie, gan potenciālie fintech tirgus dalībnieki varēs uzzināt par jaunumiem fintech nozares regulējumā, IT risku un kiberrisku pārvaldību, finanšu uzņēmumu iekšējās kontroles sistēmu veidošanu u.c. uzraudzības jautājumiem.”

    Akadēmijas ietvaros uzstāsies lektori no Finanšu ministrijas, Latvijas Bankas, Fintech Latvija asociācijas, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta, Finanšu nozares asociācijas, ZAB: ”drill.”, “WALLESS”, “Pedersen & Partners”, “Sorainen”, kā arī “Gravity HUB” “Tenity”, “DelfinGroup”, “Nasdaq Riga”, “KPMG”, “IIZI Broker”, “TeraSky” un “Mintos”.

    Papildus informācija par akadēmiju un reģistrēšanās: fintechacademy.lv. Tā atvērta līdz 22. janvārim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma