Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijas fintech uzņēmums Monzo piesaista 430 miljonu finansējumu

    Jaunākie raksti

    Fintech uzņēmums Monzo, kas darbojas Lielbritānijas tirgū un vēlas mest izaicinājumu ierastajām bankām, piesaistījis 430 miljonu dolāru lielas investīcijas. Tas ļāvis sasniegt sasniegt 5 miljardu dolāru lielu kopējo uzņēmuma vērtību.

    Monzo dibināts 2015. gadā ar mērķi piedāvāt finanšu pakalpojumus gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Tas sevī ietver klasiskos pakalpojumus kā debetkartes izsniegšana un konta atvēršana, kā arī investīciju veikšanu un kredītu saņemšanu. Monzo mērķis ir visus pakalpojumus sniegt klientiem ērtā digitālā veidā.

    Reklāma

    Galvenais uzsvars šo investīciju sakarā ir tas, ka iepriekšējā gadā ļoti strauji kritās investīciju apjoms Eiropas uzņēmumos. Proti, 2022. gadā to apjoms sasniedza 82 miljardus dolāru, bet 2023. vairs tikai 45 miljardus. Līdz ar to investētie 430 miljoni Monzo bankā var tikt uzskatīti par nopietnu darījumu, kurā piedalījusies arī Google.

    Šobrīd Monzo ir aptuveni 9 miljoni privāto klientu, kā arī 400 tūkstoši korporatīvo lietotāju. Iepriekšējā gada laikā izdevies piesaistīt papildu 2 miljonus klientu. Taču ceļš nav bijis rozēm kaisīts, jo uzņēmums vēlējies izvērst darbību visā pasaulē, tomēr iedzīvoties ASV tirgū nav izdevies, un tur darbība pārtraukta. Uzņēmums izvēlējies attīstīties vienīgi Lielbritānijas tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Monzo lietotājs UK
    08.03.2024 13:20

    Anglija nav visa Lielbritānija. Tas par pēdējo teikumu. Autors pieļāvis tipiskā latvieša kļūdu kam viss UK ir Anglija. Un tad paši dusmojamies ka mūs ārzemnieki par lietuviešiem vai krieviem dēvē.

    Kursors.lv
    08.03.2024 13:41

    Jā, taisnība. Salabots. Paldies!

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    08.03.2024 19:30

    Bet Lielbritānija neiekļauj Ziemeļīriju :(

    rudzu rikas
    09.03.2024 19:56

    Jēga likt info par Monzo, ja viņiem “smilšukaste” ir tikai UK? Pēdējo reiz, kad pārbaudīju viņi neļauj reģistrāciju, piemēram, no Latvijas.

    Kursors.lv
    09.03.2024 20:05
    Reply to  rudzu rikas

    Ir labi būt informētiem. Ja viņi piesaista šādu naudas kaudzi, tātad mēģinās (atkal) izplesties ārpus Lielbritānijas un agrāk vai vēlāk nonāks pie mums.

    Zorge
    11.03.2024 09:27

    Pats lietoju Revolutu un īsti nesaprotu lielo sajūsmu par visiem šiem fintehiem. Vienīgā reāli forša fiča ir vienreizēja virtuālā karte. Es mēģināju ar Revolutu ziedot naudu ukraiņiem uz Ukrainas kontu, jo sweds par pārskaitījumu pat uz EUR kontu paprasija 23EUR, bet nu tas Revoluts sāka čakarēt prātu ar papildinformāciju, ka sapratu, ka to izdarīt nebūs iespēāms, jo labdarības fonds saprotāmu iemēslu dēļ neatklāj savu reģistrācijas adresi. Beigās vispār nesapratu vai nauda ir aizgājusi, jo atpakaļ arī neatnāca, bet bija uzraksts, ka Revoluts nevar ne ietekmēt ne atklāt citu tranzākcijas dalībnieku komisijas. Isāk sakot, tu pat nevari zināt cik daudz galā naudas aizies. Labi, ka maksājums bija neliels, izmēģināšanai. Varšavā satiku latviešus, kuri mēģinājuši ar revolut karti paņemt nomā mašīnu un viņu nomā pasūtīja tālāk. Es tos latviešus satiku tramvājā… Pats Varšavā izņemu skaidro naudu no bankomāta ar Revolut karti. Šķiet komisijai nevajadzētu būt, bet bija.

    Reklāma