Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” plāno izlaist dārgāku abonementu, kas sniegs kvalitatīvāku skanējumu

    Jaunākie raksti

    Mūzikas straumēšanas gigants “Spotify” nesen informēja, ka plāno paaugstināt cenas un piedāvāt jaunus abonementa plānus. Tagad parādījusies plašāka informācija tieši par jaunajiem abonementiem. Iespējams, “Spotify” drīzumā piedāvās dārgāku plānu “Music Pro”, kas sniegs kvalitatīvāku skanējumu, bez zudumiem un citas iespējas.

    Baumas par to, ka “Spotify” vēlas piedāvāt tā saukto bezzuduma audio (lossless audio) iespēju, patiesībā nav nekas jauns. Faktiski šīs baumas parādījās vēl pirms 2021. gada, kad “Apple Music” sāka piedāvāt klausīties audio saturu bez zudumiem. Toreiz mēļoja, ka “Spotify” plāno piedāvāt līdzīgu iespēju, kas sauktos “Spotify HiFi”, kas tā arī nav ieraudzījusi dienas gaismu.

    Reklāma

    Slēptais kods lietotnē “Spotify” informē par to, ko sagaidīt no jaunā, dārgākā abonementa plāna “Music Pro”. Ievērojamākais papildinājums ir tieši bezzudumu audio atbalsts. Jāatzīmē, ka bezzudumu audio attiecas uz audio failu, kas ir saspiests, nezaudējot nekādu informāciju, kas nozīmē, ka audio skanēs tieši tāpat kā sākotnējais galvenais fails. Tiesa, lai klausītos bezzudumu audio, ieteicams izmantot īpašu aprīkojumu, piemēram, augstākās kvalitātes vadu austiņas.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labvēlis
    17.04.2024 13:26

    Nav jēgas no FLAC ja Spotifijā praktiski visi albūmi ir čuraini remasteri un deluksainās versijas kur audio kompresija padara FLAC utml. līmeni bezjēdzīgu.

    Lolwart
    18.04.2024 00:52
    Reply to  Labvēlis

    Šaubu nav, īstā skaņa ir nodrāzta vinila rips 128kbps joint stereo mp3, vot tā ir manta, a tie pretīgie hifi remasteri, nu kam viņi vajadzīgi, ne?

    Torsons
    18.04.2024 02:48
    Reply to  Lolwart

    Nē, tru melomāni klausās vinila ripus 24-bitu FLACos GbI

    Labvēlis
    18.04.2024 10:49
    Reply to  Lolwart

    Patiesi HiFi remasteri ir reti kā vistai zobi.
    Praktiski visi ir no trokšņu karu sērgas gadiem 2004-2018.
    Ap 2020. gadu sāk laikam situācija normalizēties.
    Ja albūms ir pirms ~1998. gada tad orģinālais ieraksts skan daudz labāk jēdzīgā audio sistēmā par to mēslu kas paredzēts iPod laikmetam.

    Reklāma