Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” atkal plāno paaugstināt cenas un piedāvāt jaunus abonementa plānus

    Jaunākie raksti

    Ziņots, ka mūzikas straumēšanas gigants “Spotify” pēc pāris mēnešu klusēšanas atkal gatavs pacelt pakalpojumu cenas, kā arī plāno piedāvāt jaunus abonementa plānus. Cenu kāpums pašreiz paredzēts dažos lielākajos tirgos.

    Līdz aprīļa beigām cenas pieaugs par aptuveni 1 ASV dolāru mēnesī individuālajiem plāniem līdz 2 USD mēnesī ģimenes un “Duo” plāniem. Cenu kāpumu sākotnēji izjutīs lietotāji Lielbritānijā, Austrālijā, Pakistānā un divos citos nenosauktos tirgos. “Spotify” lielākajā tirgū ASV abonementu maksas pieaugums gaidāms “vēlāk šogad”.

    Reklāma

    Ziņojumā norādīts, ka augstākas cenas palīdzēs segt audiogrāmatu izmaksas, kuras “Spotify” nesen sāka piedāvāt. Maksas abonementu “Premium” lietotāji atsevišķos tirgos kopš oktobra var klausīties audiogrāmatas 15 stundas mēnesī bez papildus maksas. Taču “Spotify”, protams, ir jāsamaksā audiogrāmatu izdevējiem par klausīšanās laiku. Pagaidām vienīgos ieņēmumus uzņēmums gūst no tiem lietotājiem, kuri iegādājas papildus audiogrāmatu klausīšanās laiku.

    Tāpat izskatās, ka “Spotify” gatavojas piedāvāt jaunu abonementa plānu, kas ļaus klausīties mūziku un raidierakstus, ne audiogrāmatas. Cena par šo abonementu būs tāda pati kā “Premium Individual”. Taču tie lietotāji, kuri vēlēsies klausīties audiogrāmatas, par šo iespēju būs jāmaksā papildus. “Spotify” šogad arī varētu piedāvāt ilgi baumoto “supremium” plānu, kas sniegs augstākas kvalitātes audio un citas ekstras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kkā tā
    05.04.2024 12:42

    Šitas reāli sāk besīt, jo neinteresē ne podkāsti, ne audio grāmatas, bet jāmaksā visiem

    Pēča
    05.04.2024 13:13
    Reply to  Kkā tā

    Tāpēc labāk nemaksāt. Izmantot variantu ‘bezmaksas’ un ar pāris trikiem nedodot savus datus trešajai pusei, bez reklāmām. ;) Tāpat tā draņķīgā kompresetā spotify 320kbps AAC augstakā kvalitate nav iemesls lai sajustu starpību starp bezmaksas 160kbps AAC.

    Ja vēl būtu Lossless kvalitāte, ta būtu cita runa, bet par saspiestu trakāk ne kā mp3 kvalitāti maksāt tādu naudu ik menesi…

    cRAZZY… ko tik cilvēks nedarīs sava slinkuma pēc- piesaisti karti un aizmirsti. (Tad tā visvisādi servisi, katrs automatiski klusiņām tik atskaita un tad ir jāraud, ka alga neesot ‘eiropas līmenī’ ) :)

    Lauris
    05.04.2024 14:43
    Reply to  Kkā tā

    Bet vel jāņem vērā ka viņi atkratījās no appstore, un var iekaset naudu pa taisno, tādējādi iegūstot vismaz klāt 30%.

    Karlis
    05.04.2024 22:34
    Reply to  Lauris

    Tā saucās neiegūtā peļņa

    Profs
    06.04.2024 23:25
    Reply to  Kkā tā

    ne jau spotify servisā ir problēmas – ja visi autorsargi sāk prasīt lielākas komisijas, tad arī spotify ir spiests palielināt cenas – te drīzāk jau jārunā par absurdu, ka komisijas ir tik milzīgas, ka mums mūziķi kļūst par miljardieriem – ja lielākā daļa abonentu pateiktu NĒ tam, tad jau nekas nenotiktu un cenas nepieaugtu, bet acīmredzot Tu esi mazākumā un vairākums priecājās par to, ka cenas pieaug un mūziķi prasa lielākus honorārus:)

    moneymonkey
    06.04.2024 12:36

    Cilvēka stulbumam nav robežu, reiz teicis Einšteins. Vidējais amerikānis tiks ierauts mākoņservisu tīklos. Uztraukumu rada EU tendence un vairāk Latvijas. Pēc tam raud, kur nauda pazudusi no konta. ADviseriem krāpniekiem zelta bedre tā aitiņu nedomāšana līdzi. Ja nemāk atrast mp3 vai flac, tad pastāv labāki servisi ar lielāku audio datubāzi, ar nekompresētu kvalitāti. Neaizmirsīsim, kad spotify radās uz torrent savāktā bāzes, lai ko “svētais” autors teiktu.

    Kursors.lv
    06.04.2024 13:23
    Reply to  moneymonkey

    Tātad, tu saki, ka satura zagšana ir laba lieta? Cik tev gadu? 13?

    Karlis
    06.04.2024 21:52

    Par ko atkal runa?

    EAe
    07.04.2024 11:36

    Tās nedaudzās Spotify audio gramatas kuras paklausījos testam ir tulkotas robotizēti, kas man neuzrunā. No Spotify izmantoju ģimenes plānu kopā ar paziņām, lēti, lai gan patreiz klausos vien dažus Latvijas finanšu podkastus. Fona mūzikai abonēju di.fm ar 33% atlaidi. Citi izmanto sheering servisus kā ģimenes plānus arī citiem servisiem. Priekš hifi izvēlētos amazon music jo tas patika vislabāk.

    Last edited 24 days ago by EAe
    Reklāma