Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” Eiropas Savienībā saņem milzīgu naudassodu par “Spotify” apbižošanu

    Jaunākie raksti

    Marts visai slikti iesācies “Apple“. Eiropas Savienības (ES) pretmonopola regulatori par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa tirgū izmantošanu piesprieduši kompānijai 1,84 miljardu eiro lielu naudassodu. Šāds lēmums pieņemts, jo “Apple” ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošo stāvokli “iOS” mobilo lietotņu tirgū, īpaši saistībā ar mūzikas straumēšanas pakalpojumiem.

    Pirmdienas paziņojumā presei Eiropas Komisija (EK) norādīja, ka tās veiktajā izmeklēšanā konstatēts, ka “”Apple” aizliedz mūzikas straumēšanas lietotņu izstrādātājiem pilnībā informēt “iOS” lietotājus par lētākām mūzikas abonēšanas iespējām, kas pieejamas ārpus “App Store” ekosistēmas.

    EK priekšsēdētājas izpildvietniece Margrēte Vestagere, kura atbild par konkurences politiku, uzsvēra, ka “desmit gadus “Apple” ļaunprātīgi izmantoja savu dominējošo stāvokli mūzikas straumēšanas lietotņu izplatīšanas tirgū, izmantojot “App Store”. Tas ir pretlikumīgi saskaņā ar ES pretmonopola noteikumiem, tāpēc “Apple” tiek piemērots naudassods 1,84 miljardu eiro apmērā.

    EK norāda, ka, nosakot naudas sodu, ņēmusi vērā “pārkāpuma ilgumu un smagumu”, kā arī “Apple” kopējo apgrozījumu, tirgus kapitalizāciju un kompānijas sniegto aplamo informāciju izmeklēšanas laikā.

    Jāpiezīmē, ka ES izmeklēšana pret “Apple” šajā jautājumā aizsākās jau 2020. gadā, kad “Spotify” iesniedza pretmonopola sūdzību par 30% komisijas maksu, kā arī apstrīdēja “App Store” noteikumus par ierobežotajām iespējām informēt lietotājus par alternatīvām “Apple” maksājumu iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.03.2024 11:29

    Šitais lēmums varētu pabrucināt akciju cenu. :)

    EAe
    08.03.2024 09:46

    Varētu daļu šīs summas izmaksāt galalietotājiem kas par to ir samaksājuši. Haha

    Reklāma