Web Analytics
More
    Reklāma

    Bloomberg: Apturēts Apple Car projekts

    Jaunākie raksti

    Bloomberg, atsaucoties uz avotiem uzņēmumā Apple, informē, ka ir pilnībā apturēts Project Titan, kura mērķis bija radīt pašbraucošu elektroauto. Par Apple plāniem izveidot auto mēs esam publicējuši apkārt klīstošās baumas jau vairākus gadus, tomēr izskatās, ka tuvākā pārskatāmā nākotnē šādu auto nesagaidīsim.

    Medijs vēsta, ka Apple par projekta slēgšanu ir informējis aptuveni 2000 projektā iesaistītos darbiniekus un daļai no tiem piedāvāts turpināt darbu pie mākslīgā intelekta projektam, kam Apple pēdējā laikā pievērš pastiprinātu uzmanību. Tomēr daļai darbinieku citas darba iespējas uzņēmumā varētu arī neatrasties un nāksies doties meklēt darbu citur.

    Reklāma


    Apple publiski nav komunicējis par saviem nodomiem izstrādāt auto un ne apstiprina, ne noliedz arī baumas par šī projekta slēgšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    28.02.2024 08:46

    EV haips ir beidzies, neredz vairs iespēju izcelt lielo piķi!

    Biteme
    28.02.2024 09:48
    Reply to  Skābene

    Lūk, ko panāca Kristaps ar sava eksperimenta aprakstu!

    Sergejs
    28.02.2024 10:30
    Reply to  Biteme

    😁😁😁
    Labs draudzīgs trollings👍

    Sergejs
    28.02.2024 10:28
    Reply to  Skābene

    Te drīzāk bija akcents uz “pašbraucošais”, kur iet uz to ka par šāda auto braucienā sastrādātiem ČP būs jāatbild ražotājam. Un vai ābolam to vajag?
    A ja vienkārši auto izstrādātu tad ir gana kandidātu ko var vienkārši nopirkt, tas pats Fisker, piemēram, kam nav rūpnīcu toties ir izstrādāti automobīļi ar interesantām fīčām. Turklāt Fisker gadijumā izpērkot to pa 500-600kk jau rīt var dabūt atpakaļ cik uziet miljardus no šortistiem, kuriem nāktos izpirkt no ābola akcijas par to cenu ko šie prasītu un tad atdot tās akcijas ābolam atpakaļ.
    Un līdz ar šo tad jautājums – priekškam čakarēties un tērēt miljardus auto izstrādei ja ir vienkāršāki ceļi.
    Kam interesē video vācu valodā no blogera un “early adopter” (var ieslēgt subtitrus youtubē), filmēts Magna (turpat skrūvēja BMW X un Gelikus) rūpnīcā kur Fisker tiek skrūvēts kopā

    Sergejs
    28.02.2024 10:30
    Reply to  Sergejs
    ezgg
    28.02.2024 16:31
    Reply to  Sergejs

    Fisker akcijas pagāšgad krita par 89%.

    Sergejs
    29.02.2024 10:19
    Reply to  ezgg

    Un tad, nav nekāds brīnums ka akciju cenas dzenā pēc vajadzības, turklāt short % of float ir 40%+ un tieši tas to padara par ļoti atraktīvu buyout target, jo produkts tīri ok izdevies (ar bērnības slimībām, kas tiek veikli risinātas). Turklāt ir pēdējā laikā tads fenomens kā Reddit traders, kuri pamanās pat bankrotus kosmosā uzdzīt un short pozīcijas izpurināt, viens no spilgtajiem piemēriem ir GME un tad vēl HOLO no neseniem.
    Un kas ir par labu šim Fisker tas nav Ķīnas, de jure ASV kompānija un auto tiek ražoti Austrijā. Un tā kā Apple tos darbiniekus no project Titan pārmet AI frontē tad to AI būs kaut kur jāliek dzelžos un vieni no tiem dzelžiem ir auto. Tā kā ja grib uzspēlēt loteriju ar labām perspektīvēm tad var dažas Fisker akcijas paņemt pa kapeikām, moš beigās Apple šos nopirks, moš paši izies veiksmīgi stabilizācijas posmu (arī Tesla un citām kompānijām bija tāds), moš banāli Reddit kādu izklaidi sarīkos.
    Par Polestar te nesen arī bija kauciens ka tipa viss, bankrots, bet izrādās baumas par Polestar nāvi bija stipri pārspīlētas:
    https://finance.yahoo.com/news/polestar-secures-usd-1-billion-141800930.html

    Last edited 2 months ago by Sergejs
    Reklāma