Web Analytics
More
    Reklāma

    Urtopia prezentē elektrisku velosipēdu ar iebūvētu ChatGPT botu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Urtopia Vācijā notiekošajā izstādē Eurobike 2023 prezentējuši elektriskā velosipēda konceptu, kurā būs iebūvēts mākslīgā intelekta serviss ChatGPT. Pēc uzņēmuma informācijas, tas ir pirmais šāda veida velosipēds tirgū.

    Protams, šī ir diezgan specifiska funkcionalitāte, kura velosipēdu segmentā noteikti vēl nav kļuvusi populāra, un jautājums vai kļūs. Taču ideja ir tāda, ka iebūvētais balss asistents būs spējīgs izmantot ChatGPT, lai palīdzētu braucējam. Kā piemērs ir jautājums par ieguvumiem pārvietojoties ar elektrisko velosipēdu, kā arī maršruta izplānošana.

    Reklāma

    Tāpat paredzēts, ka Urtopia radītais elektrovelosipēds būs aprīkots ar GPS sistēmu, kas ļaus gan plānot maršrutus, gan meklēt riteni tad, ja tas ir nozagts. Papildu tam velosipēds spētu savienoties ar Apple Health un Strava lietotnēm, lai sniegtu papildu informāciju par braucieni un tā ietekmi uz veselību.

    Protams, Urtopia elektriskais velosipēds ir tikai prototips, un uzsvars šajā modelī ir tieši uz integrāciju ar ChatGPT. Tāpēc nav skaidri zināms, kad tas būs pieejams masām, un vai tas vispār notiks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    03.07.2023 09:27

    Vai es varu prezentēt savu veco Rock Machine MTB, kuram ar izolācijas lentu pietīts iepriekšējās paaudzes viedtelefons, kurā ir ChatGPT aplikācija kā klasiskā velosipēda konceptu, kurā būs iebūvēts mākslīgā intelekta serviss ChatGPT?
    Ja šis risinājums būs veiksmīgs, es attīstīšu elegantāku prototipu.

    Hakeris123
    03.07.2023 13:14

    Priekš kam?

    Sergejs
    03.07.2023 15:51
    Reply to  Hakeris123

    Lai būtu.
    Laiku atpakaļ visu kam bija pietīts klāt “blockchain” izķēra par jebkādu naudu neskatoties. Tagad ChatGPT modē. Rīt varbūt būs modē galvu ar sūdiem nosmērēt izejot no mājām… tādas tās modes lietas ir -)

    Viesturs
    04.07.2023 19:18
    Reply to  Sergejs

    Tā viņš ir ar tiem itšņikiem, smadzenes par īsu, lai jebko citu saprastu, kas nav atkarību izraisošs gadžets

    Krotow
    03.07.2023 13:46

    Velo zagšanas jautājumu atrisinātu vienkārši – ar zagļu eitanazēšanu pēc 2. noķeršanas.

    Juris
    03.07.2023 14:36

    Šī brīža jājamzirdziņš, lai izsistos un paceltu pārdošanas apjomus iebāz chatGPT, jo tas ir trendā un kruta. Īstajiem velo ceļotājiem mērķis jau ir galvā un brauc kur acis rāda, un savi velo brendi. Parastajam cilvēkam, vienreiz ar navigāciju aizbrauc līdz darbam, pāris reizes paskaties cik nodedzināji kalorijas, un aizmirsti pa to asistentu uz vairākiem gadiem, līdz maini darbu. Velo priekš tiem, kas vienmēr trendā 😅

    Gundars
    03.07.2023 22:45

    …Kā piemērs ir jautājums par ieguvumiem pārvietojoties ar elektrisko velosipēdu,…
    tad kad tu jau brauc ar elektrovelo, tad sāc tam uzdot jautājumu par tā priekšrocībām? Vai tomēr to izdari iepriekš?? Bet nu jā, mūsdienās, kad visu grābj un tikai tad dom’ā, laikam tā ir

    Reklāma