Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia vērtība sasniegusi 1 triljonu dolāru

    Jaunākie raksti

    Uzņēmuma Nvidia tirgus vērtība pārsniegusi vienu triljonu dolāru (tās ir 12 nulles), pateicoties veiksmīgajai darbībai dažādos tirgus segmentos. Vēsturiskais brīdis fiksēts 30. maijā, kas vienas akcijas vērtība sasniegusi gandrīz 413 dolārus.

    Šāda uzņēmuma vērtība Nvidia noliek vienā plauktiņā ar citiem tehnoloģiju gigantiem un norāda uz Nvidia spēcigajām pozīcijām un ietekmi. Kaut arī uzņēmums uz pirmo acu uzmetienu varētu asociēties tikai ar grafiskajām kartēm, kas paredzētas videospēļu baudīšanai, tomēr pēdējos gados tās tikušas izmantotas gan mākslīgā intelekta, gan datu centru darbināšanai.

    Reklāma

    Protams, liela daļa tirgus tiek nosegta ar dominanci videospēļu nozarē, kur konkurenci var sastādīt tikai AMD. Taču paši redzam, kādu popularitāti pēdējo mēnešu laikā ir ieguvis mākslīgais intelekts, kurā grafiskie procesori tiek izmantoti skaitļošanai. Tas ļāvis atrast jaunus noieta tirgus Nvidia videokartēm. Tāpat daļu no vērtības sastāda programmatūras risinājumi.

    Iespējams, ka šobrīd jau ir par vēlu iegādāties Nvidia akcijas, bet izskatās, ka uzņēmums jebkurā gadījumā savu vērtību vēl tikai audzēs. Salīdzinājumam par vienu triljonu dolāru iespējams iegādāties 600 miljonus RTX 4090 grafiskās kartes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma