Web Analytics
More
    Reklāma

    “Neuralink” iegūst atļauju smadzeņu čipa testiem ar cilvēkiem

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska vadītais “Neuralink“, kas dibināts 2016. gadā un nodarbojas ar smadzeņu čipa izstrādi, jau labu laiku cenšas uzsākt eksperimentus ar cilvēkiem. Līdz šim uzņēmumam šajā ziņā nav īpaši veicies, nespējot saņemt vajadzīgās atļaujas no ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes (Food and Drug Administration – FDA). Tāpēc nekas cits neatlika, kā pilnveidot tehnoloģiju, balstoties uz veiktajiem eksperimentiem ar dzīvniekiem. Taču nu FDA beidzot nākusi klajā ar labām ziņām, dodot zaļo gaismu “Neuralink” smadzeņu čipa testiem ar cilvēkiem.

    Reklāma

    Tagad “Neuralink” ir visas durvis vaļā, lai uzsāktu pirmos klīniskos pētījumus ar cilvēkiem. Uzņēmums norādījis, ka vēl nav izsludinājis pieteikšanos uz testiem, taču sola drīzumā dalīties ar plašāku informāciju.

    Jāpiezīmē, ka vēl šī gada martā “Neuralink” saņēma FDA atteikumu čipa testu uzsākšanai ar cilvēkiem. Tas tika pamatots ar bažām, ka smadzenēs implantētais čips varētu pārkarst, nestrādāt kā plānots, tā izņemšana var radīt smadzeņu bojājumus un citus ar veselību saistītus riskus.

    “Neuralink” norāda, ka smadzeņu čips ļaus cilvēkiem paveikt dažādus uzdevumus, izmantojot tikai prātu. Līdz ar to risinājums būs liels ieguvums cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    27.05.2023 20:25

    Vinjam ka priekdzimigam idejas autoram vajadzetu radit prieksimi un implanyet to sev galva. Tik neizskatas ka vins uz to butu spejigs.

    kkā tā
    29.05.2023 07:57
    Reply to  Oskars

    Tas tak ir smadzeņu čips un jāievieto smadzenēs, jEboLONS masks tam neder

    Reklāma