Web Analytics
More
    Reklāma

    Dzīvnieku tiesību aizstāvji vēlas publicēt foto, kas saistīti ar “Neuralink” eksperimentos mirušiem dzīvniekiem

    Jaunākie raksti

    Diezgan saprotams, ka, lai radītu tādu risinājumu kā smadzeņu čips, nepieciešama virkne dažādu eksperimentu un testu. Arī “Neuralink” gadījumā tādi ir. Lai gan jau šogad bija paredzēts veikt pirmos izmēģinājumus ar cilvēkiem, vēl jāsaņem apstiprinājums no ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes. Pagaidām, lai pārbaudītu čipa veiktspēju, “Neuralink” veic aktīvus ekspermentus ar dzīvniekiem, konkrētāk, mērkaķiem. Diemžēl ne visos gadījumos tas beidzies laimīgi. Laikā no 2017. gada līdz 2020. gadam “Neuralink”, iespējams, eksperimentējis ar 23 mērkaķiem, no kuriem 15 gājuši bojā. Saistībā ar to dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija “Physicians Committee for Responsible Medicine” vēlas publicēt 185 attēlus, kas saistīti ar “Neuralink” izmēģinājumos mirušo dzīvnieku autopsiju.

    Dzīvnieku tiesību aizstāvji ir iesūdzējuši tiesā Kalifornijas Universitāti saistībā ar eksperimentiem, kas veikti priekš “Neuralink”. Viņi norāda, ka universitātes rīcībā ir 371 nepublicēta fotogrāfija, kas saistīta ar eksperimentiem ar pērtiķiem. No tiem 185 attēli saistīti ar “Neuralink” izmēģinājumu laikā mirušo dzīvnieku autopsijām. Savukārt 186 foto ir no eksperimentiem, kas veikti ar pērtiķiem, kuru galvaskausos izdarīti urbumi, lai implantētu šos čipus.

    Reklāma

    Zināms, ka no 2017. gada līdz 2020. gadam “Neuralink” Kalifornijas universitātei samaksāja 1,4 miljonus ASV dolāru, lai varētu izmantot tās telpas eksperimentiem. Dzīvnieku tiesību aizstāvji uzskata, ka universitāte cenšas slēpt no sabiedrības, ka sadarbojas ar Īlonu Masku un tā vadīto “Neuralink”, lai veiktu ekspermentus, kuru laikā cietuši un miruši dzīvnieki. Iepriekš “Physicians Committee for Responsible Medicine” grupa arī ziņojusi, ka ieguvusi ierakstus, kas liecina, ka pērtiķi piedzīvojuši “ārkārtīgas ciešanas”, ko izraisīja neatbilstoša dzīvnieku aprūpe un ļoti invazīvi eksperimentālie galvas implanti.

    Par spīti tam “Neuralink” darbu pie smadzeņu čipa izstrādes, protams, turpinās. Pēdējā laikā gan nav daudz dzirdēts par uzņēmuma progresu šajā jomā. Iespējams, kaut ko jaunu uzzināsim oktobra beigās, kad “Neuralink” plāno demonstrēt čipa progresu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oppo
    02.10.2022 16:09

    pērtiķiem. mērkaķis varētu būt Keitija, bet tie dzīvnieki ir pērtiķi.

    digitalk
    02.10.2022 17:30
    Reply to  oppo

    > “Neuralink used rhesus macaque monkeys”

    Valsts – Dzīvnieki (Animalia)
    Tips – Hordaiņi (Chordata)
    Klase – Zīdītāji (Mammalia)
    Kārta – Primāti (Primates)
    Dzimta – Mērkaķi (Cercopithecidae)
    Cilts – Paviānu cilts (Papionini)
    Ģints – Makaki (Macaca)

    rēzus makakas ir mērkaķi, nevis pērtiķi. nevajag aizstāvēt savus ciltsbrāļus, ja tev pašam līdz pērtiķim vēl jāevolucionē.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Skābene
    03.10.2022 11:47
    Reply to  digitalk

    Var taču vienkāršāk pakaidrot! Visiem mērkaķim ir aste, pērtiķim nav aste! :)

    digitalk
    03.10.2022 12:48
    Reply to  Skābene

    “Latvijas Dabas muzeja vecākā antropoloģe A. Marnica paskaidroja, ka visi mērkaķi ir pērtiķi, taču ne visi pērtiķi ir mērkaķi (pēc dalījuma kārtās, dzimtās, ģintīs). Pērtiķi ir virsjēdziens (kārta ir plašāks jēdziens), mērkaķi – šaurāks, jo pieder pie mērkaķu ģints.”

    — valodaskonsultacijas.lv

    Kaspis
    02.10.2022 20:16

    Te jefiņi ir svaigēdāji visi un antivakseri?

    Reklāma