Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks paziņo, ka Helovīnos demonstrēs “Neuralink” smadzeņu čipa progresu

    Jaunākie raksti

    Diezgan sen neko neesam dzirdējuši par “Neuralink” progresu saistībā ar smadzeņu čipa izstrādi. Pērn uzņēmums aktīvi komunicēja un paziņoja gan par 200 miljonu dolāru piesaisti, gan parādīja, kā pērtiķis ar implantētu “Neuralink” čipu spēj tikai ar prātu dzenāt bumbiņu. Savukārt šogad bija plānots veikt pirmos izmēģinājumus ar cilvēkiem. Šī gada progresu grūti saskatīt, taču zināmu skaidrību varētu ieviest oktobra beigās gaidāmais “Neuralink” čipa progresa pasākums/demonstrācija.

    Īlons Masks vietnē “Twitter” paziņojis, ka 31. oktobrī jeb Helovīnu svētku laikā plāno vairāk pastāstīt par darbu pie “Neuralink” smadzeņu čipa izstrādes. Viņš gan plašāk nepastāstīja par pasākuma saturu, taču, iespējams, tā būs kārtējā čipa demonstrācija.

    Reklāma

    Katrā ziņā pasākums varētu sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem. Piemēram, kad “Neuralink” saņems atļauju no Pārtikas un zāļu pārvaldes par smadzeņu čipa izmēģinājumiem ar cilvēkiem. Tāpat daudz neskaidrību saistās ar pašu uzņēmuma darbību, jo kopš tā dibināšanas 2016. gadā to pametusi lielākā daļa līdzdibinātāju. Iespējams, šajā pasākumā uzzināsim arī kaut ko vairāk par “Neuralink” un tā konkurenta “Synchron” iespējamo sadarbību.

    Jāpiebilst, ka “Neuralink” smadzeņu čipa galvenā ideja ir cilvēkiem ar galvas un muguras smadzeņu traumām sniegt iespēju atgūt kustības un citas ķermeņa funkcijas. Īlons Masks arī izteicies, ka vēlāk čips varētu kalpot, piemēram, kā rīks mūzikas straumēšanai tieši uz smadzenēm un “Tesla” automašīnas izsaukšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    24.08.2022 10:37

    A kur humanoīdu robots ko solīja šovasar?

    bobis
    30.08.2022 23:54

    Paris robotus aizsutija tirit kosmosa atkritumus, tagad taisis kiborgus.

    Reklāma