Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks plāno sadarboties ar sava uzņēmuma “Neuralink” konkurentu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmumu “SpaceX” un “Tesla” vadītājs Īlons Masks cenšas neatstāt novārtā arī savus pārējos uzņēmumus “The Boring Company” un “Neuralink“. Ik pa laikam no tiem dzirdam kādus jaunumus un attīstības plānus. Taču jaunākās ziņas liecina par to, ka Masks pat plāno investēt “Neuralink” konkurentā smadzeņu čipu izstrādātājā “Synchron“.

    Tiek ziņots, ka Masks pēdējo nedēļu laikā ir sazinājies ar “Synchron”, lai apspriestu iespējamo sadarbību ar šo uzņēmumu. Pagaidām gan nav skaidrs, kāda veida darījuma attiecības Īlons plāno ar “Synchron”. Iespējams, tā ir sadarbība, bet tik pat labi arī tiešas investīcijas šajā uzņēmumā. Darījums pagaidām nav skaidrs, un tāpat arī “Synchron” vēl ir jāizlemj, vai pieņemt Maska piedāvājumu. Taču viens no iemesliem, kāpēc Īlons vērsies pie šī uzņēmuma, ir saistīts ar paša “Neuralink” salīdzinoši lēno attīstību.

    Reklāma

    “Neuralink” kopš 2016. gada strādā pie implantējama smadzeņu čipa, kas sākotnēji paredzēts medicīniskiem nolūkiem, fokusējoties uz cilvēkiem ar smagu paralīzi. Uzņēmums 2019. gadā paziņoja, ka 2020. gadā meklēs apstiprinājumu izmēģinājumiem ar cilvēkiem. Savukārt šī gada janvārī sāka meklēt klīnisko pētījumu direktoru, kurš pārraudzītu čipa testēšanu ar cilvēkiem. Pagaidām gan ar šo visu nekāds lielais progress nav noticis, un līdz šim esam redzējuši tikai izmēģinājumus ar pērtiķi un cūkām.

    Tikmēr uzņēmums “Synchron” ar šo visu ir ticis tālāk un šī gada jūlijā paziņoja, ka pirmo reizi cilvēka smadzenēs ir implantējis savu izstrādāto čipu. Līdzīgi kā “Neuralink” arī “Synchron” ar smadzeņu čipa palīdzību primāri cer palīdzēt cilvēkiem ar kustību traucējumiem, ļaujot ar prātu vadīt dažādas ierīces, piemēram, viedtālruņus un datorus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma