Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlona Maska “Neuralink” piesaista 200 miljonus dolāru, paātrinās smadzeņu čipa izstrādi

    Jaunākie raksti

    Daudziem zināms, ka bez “SpaceX”, “Tesla”, “The Boring Company” Īlons Masks vada arī uzņēmumu “Neuralink”, kas koncentrējas uz mikroshēmu izstrādi, kas spēs savienot smadzenes ar datoru. Līdz šim čipa izstrādē bijusi visai veiksmīga un esam jau redzējuši pāris video, kur tas izmēģināts uz cūkām un pērtiķi. Īlons arī solījis, ka ar “Neuralink” čipu nākotnē, piemēram, varēs izsaukt “Tesla” automašīnas un straumēt mūziku tieši uz smadzenēm, kā arī attālināti pārvaldīt telefonu un datoru. Taču, lai līdz tam tiktu, nepieciešams vēl mazliet laika un naudas. Uzņēmums jūlija izskaņā paziņoja, ka C sērijas finansējuma kārtā piesaistījis 205 miljonus ASV dolāru.

    Viens no šiem investoriem bija “Alphabet” piederošais “GV” (“Google Ventures”). Tāpat savu artavu ielika tādi riska kapitāla uzņēmumi kā “Vy Capital”, “DFJ Growth”, “Valor Equity Partners”, “Craft Ventures”, “Founders Fund” un “Gigafund”. Bez tiem finansējumu izsniedza arī vadošo vadītāju un uzņēmēju grupa, kuru pārstāvēja “Paradigm” un “Coinbase” līdzdibinātājs Freds Ehrsams, “PayPal” un “Founders Fund” līdzdibinātājs Kens Hoverijs, “Open AI” izpilddirektors Sems Aitmens un citi.

    Reklāma

    Iegūto finansējumu “Neuralink” izmantos, lai ātrāk palaistu tirgū savu pirmo produktu un paātrinātu turpmāko produktu izpēti un izstrādi. Īlons Masks gan vēl nav dalījies ar precīzāku datumu, kad šie smadzeņu čipi nonāks pie komerciāliem lietotājiem. Zināms tas, ka risinājums primāri domāts cilvēkiem ar veselības problēmām un kustību traucējumiem.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diāna Šijānova
    02.08.2021 16:24

    Reklāmas arī tiks atskaņotas smadzenēs?

    Tghh
    02.08.2021 22:11

    Vakcīnas tev ievada čipu, nedrīkst potēties. Masks tev galvā grib iebāzt čipu, visiem liekas ģeniāla ideja.

    zanda
    02.08.2021 22:23
    Reply to  Tghh

    Kāpēc visiem?
    Tiem – kuri neapzinās potenciālu cilvēkā un meklē protēzes savam ķermenim – tie kaifo.
    Cilvēkam Ī.Maska “sasniegumi” informācijai.

    digitalk
    02.08.2021 22:34
    Reply to  zanda

    esi kādreiz salauzusi kādus kaulus un pavadījusi mēnesi ģipšos vai amputējusi sev kādu locekli? iedomājies, ka tev nespīd ģipšus noņemt vai iztrūkstošo ataudzēt, bet viens čips spēj to labot. un tu atkal vari staigāt, sēdēt, kustināt abas rokas un kājas. diez vai tu esi spējīga ko tādu iedomāties, spriežot pēc tevis rakstītā.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reklāma