Web Analytics
More
    Reklāma

    “Neuralink” izstrādā smadzeņu čipu, kas ļaus redzēt tiem, kuri piedzimuši neredzīgi

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām dienām Īlona Maska vadītais uzņēmums “Neuralink” dalījās ar video, kurā pirmais smadzeņu čipu saņēmušais pacients Nolands Arbo demonstrē savas spējas tikai ar prātu kontrolēt peles kursoru un spēlēt šahu. Šo smadzeņu čipu grupu uzņēmums dēvē par “Telepathy”. Taču līdztekus tam “Neuralink” atklājis savu nākamo produktu “Blindsight”.

    Norādīts, ka smadzeņu implantu grupa “Blindsight” nodrošinās acu gaismu pat tiem, kuri piedzimuši akli. Pagaidām gan daudz informācijas par šo risinājumu nav, taču katrā ziņā šāds smadzeņu čips iezīmētu neticamu progresu medicīnas tehnoloģiju attīstībā un nodrošinātu pavisam citu dzīvi tiem, kuri kopš dzimšanas ir akli.

    Reklāma

    Tiesa, jāuzsver, ka “Neuralink” nav vienīgais, kas strādā pie smadzeņu čipa. Viens no nopietnākajiem konkurentiem “Synchron” jau ir implantējis savu ierīci pirmajiem pacientiem, uzrādot pozitīvus rezultātus. Savukārt “StabilityAI” strādā pie attāli līdzīga risinājuma, kas nodrošina jaunu pieeju attēlu rekonstrukcijai. Cilvēkam būtībā atliek tikai padomāt, un “genAI” pārvērtīs domas attēlā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    24.03.2024 11:35

    Ja Neuralink nebutu Elons, rad 100% es domātu, ka šis ir scam… bet tāpat grūti noticēt…

    Ainaro Bernato
    24.03.2024 12:54
    Reply to  Edgars

    Cerams,Filons Pisks pats sev iemontēs,lai redzētu,kas patiesībā notiek Ukrainā!

    Mārtiņš
    24.03.2024 12:43

    Tāpat jau būs nepieciešama kāda ārējā ierīce ar kameru, kas to attēlu nodos tālāk čipam. Līdzīgi projekti ar acs tīklenes implantu nav izdevušies, cik zinu, pacienti ar laiku ir atteikušies no briļļu ar iebūvēto videokameru nēsāšanas. Gaismu un durvju kontūras ar to varēja saredzēt, bet mākslīgā redze bija melnbalta un cilvēku sejas, nerunājot par vizuālu tekstu, atpazīt nevarēja, lai gan implantēšana un sekojošā konsultēšana maksāja ap 100 000
    US$.

    Reklāma