Web Analytics
More
    Reklāma

    “Neuralink” nākamo 6 mēnešu laikā plāno implantēt čipu cilvēka smadzenēs

    Jaunākie raksti

    Ar svaigiem jaunumiem par progresu smadzeņu čipa izstrādē nācis klajā uzņēmums “Neuralink” ar Īlonu Masku priekšgalā. Sākotnēji plānots 30. oktobrī, pasākums notika mēnesī vēlāk – 30. novembrī 18.00 pēc vietējā laika. Tā kā diezgan ilgu laiku nekas nebija dzirdēts par “Neuralink” čipu, bija sagaidāms, ka šajā prezentācijā uzņēmums parādīs ievērojamu progresu ierīces attīstībā, taču neko konkrētu tā arī nedemonstrēja.

    Galvenais paziņojums, ar ko Masks šajā pasākumā nāca klajā – “Neuralink” nākamo sešu mēnešu laikā plāno implantēt čipu cilvēka smadzenēs. Vai tas tik tiešām notiks, ir ļoti grūti pateikt, ņemot vērā, ka uzņēmums jau 2020. gadā to plānoja darīt, taču dažādu sarežģījumu dēļ tas līdz šim nav izdevies īstenot. Masks arī piebilda, ka kaut kad nākotnē arī pats ir gatavs tikt pie šī čipa.

    Reklāma

    Iepriekšējais “Neuralink” progresa demonstrējums notika 2021. gada aprīlī, kad uzņēmums parādīja, kā pērtiķis, kam implantēts šis čips, vien ar prātu spēj dzenāt bumbiņu. Kopš tā laika uzņēmumam gājis visādi. Piemēram, viens no tā līdzdibinātājiem Makss Hodaks nolēma aiziet no “Neuralink”. Tāpat tiek baumots, ka “Neuralink” meklējis finansējuma iespējas pie sava konkurenta “Synchron”. Papildus tam dzīvnieku tiesību aizstāvji metušies apsūdzēt “Neuralink” par cietsirdīgu izturēšanos pret čipa izmēģinājumos izmantotajiem dzīvniekiem.

    Tomēr šo sešu “Neuralink” pastāvēšanas gadu laikā uzņēmums kopumā ir sasniedzis labu progresu. Būtībā vienīgais nopietnais šķērslis, kas tagad kavē no čipa izmēģināšanas uz cilvēkiem, ir ASV Pārtikas uz zāļu pārvalde, kas joprojām nav devusi savu apstiprinājumu tam. Masks gan norādīja, ka “Neuralink” ir iesniegusi lielāko daļu papīru, lai sakārtotu šo lietu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    04.12.2022 15:01

    Labi ka masks vel nav keries klat pie cilveku klonesanas.

    Reklāma