Web Analytics
More
    Reklāma

    Pret “Neuralink” uzsākta izmeklēšana sakarā ar 1500 dzīvnieku nāvi

    Jaunākie raksti

    Saistībā ar “Neuralink” smadzeņu čipa izmēģinājumiem iepriekš jau izskanējušas bažas par to, kādu ļaunumu un ciešanas tas nodara dzīvniekiem, kuri iesaistīti šajos eksperimentos. Par to īpaši uztraukti ir dzīvnieku tiesību aizstāvji, kuri vēlas publicēt foto ar “Neuralink” eksperimentos mirušajiem dzīvniekiem. Tagad sakarā ar šo uzņēmumam draud nepatikšanas. Ziņots, ka ASV Lauksaimniecības departaments sācis izmeklēšanu pret “Neuralink” par iespējamiem dzīvnieku labturības pārkāpumiem, kas saistīti ar čipa  testiem.

    Balstoties uz “Neuralink” iekšējiem dokumentiem un darbinieku teikto, ziņu organizācija “Reuters” informējusi, ka kopš 2018. gada saistībā ar “Neuralink” čipa izmēģinājumiem miruši ap 1500 dzīvnieku, tostarp teju 300 aitas, cūkas un pērtiķi. Vienlaikus šie skaitļi automātiski neliecina par to, ka uzņēmums pārkāpj likumus, turklāt “Neuralink” izturējis visas Lauksaimniecības departamenta pārbaudes. Tomēr gan bijušie, gan esošie “Neuralink” darbinieki atklāja, ka Īlons Masks esot izdarījis spiedienu un licis paātrināt čipa attīstību. Tāpēc arī notikuši daudzi kļūdaini eksperimenti, kuros miruši vairāk dzīvnieku nekā gribēts.

    Reklāma

    Baumu līmenī jau iepriekš izskanējušas runas par Īlona Maska vadības stilu “Neuralink”. Kopš uzņēmuma dibināšanas 2016. gadā viņš darbiniekiem esot teicis, ka jāstrādā tādā tempā, it kā pie galvas būtu piestiprināts spridzeklis. Šī gada sākumā Masks arī informējis padotos par Šveices pētnieku sasniegumiem smadzeņu čipa izstrādē, kas jau palīdzējis paralizētam cilvēkam atgūt spēju staigāt. Komentējot šo, Masks atzinis, ka “Neuralink” darbinieki acīmredzot nestrādā pietiekami ātri un tas viņu padarot traku.

    Jāpiezīmē, ka “Neuralink” čipa progresa pasākumā novembra izskaņā Masks atklāja, ka tuvāko sešu mēnešu laikā uzņēmums cer sākt eksperimentus ar cilvēkiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    08.12.2022 11:39

    Science cannot move forward without heaps

    Jānis
    08.12.2022 19:55

    Atļaušos pasmīkņāt par šo dubulto morāli. Neuralink darīja visu to pašu kopš paša šī projekta aktīvās fāzes sākuma 2018.gadā, un neviens neuztraucās ne par dzīvniekiem, ne par tiem nodarīto. Arī Kursors par to neko nerakstīja. Toties tagad, kopš Masks vairs nav labais, paklausīgais puika, tā tiks vilkts ārā ne tas vien…

    Reklāma