Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna apņēmusies sastādīt nopietnu konkurenci “Neuralink” un radīt labāku smadzeņu čipu

    Jaunākie raksti

    Uzreiz pēc tam, kad Īlons Masks paziņoja, ka pirmais cilvēks saņēmis “Neuralink” smadzeņu čipu, Ķīna informējusi, ka līdz 2025. gadam apņēmusies izstrādāt savus smadzeņu-datora risinājumus. Ķīnas Rūpniecības un informācijas tehnoloģiju ministrija (Ministry of Industry and Information Technology – MIIT) pirmdien publicēja politikas dokumentu, kurā atklāti tās vērienīgie plāni stingri virzīties uz “modernākajām tehnoloģijām”.

    MIIT atklājusi, ka vēlas gūt panākumus “simtiem tehnoloģiju” attīstībā, līdz 2025. gadam radot “ikoniskus produktus”. Tostarp plānots izstrādāt smadzeņu – datora risinājumu, kas būtu līdzīgs “Neuralink” smadzeņu čipam, taču advancētāks.

    Reklāma

    Runājot plašāk par smadzeņu – datora risinājumiem, MIIT paziņoja, ka vēlas šajā jomā veikt izrāvienu – būtiski attīstīt tehnoloģiju un radīt virkni noderīgu produktu. Piemēram, vairākus viegli lietojamus un drošus smadzeņu – datora saskarnes produktus, kā arī veicināt mobilo lietotņu izpēti tādās jomās kā medicīniskā rehabilitācija, virtuālā realitāte, autonomā braukšana.

    Jāpiezīmē, ka Ķīna pēdējos gados ir aktīvi strādājusi, lai radītu smadzeņu – datora saskarnes ierīces, tostarp tādas, kuras var konkurēt ar “Neuralink”. Piemēram, jau 2019. gadā tika atklāts čips smadzeņu – datora saskarņu darbināšanai “Brain Talker”, ko izstrādāja Tjaņdzjiņas universitāte sadarbībā ar valstij piederošo “China Electronics Corporation”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    31.01.2024 12:09

    Ņemot vērā partijas un ķīniešu attieksmi pret šāda projekta morālo pusi, nebrīnīšos ka testa subjekti iegūs superspējas. Tiesa sazināties ar ārpasauli varēs tikai ņaudot un kviecot.

    Flare
    31.01.2024 16:01
    Reply to  Krotow

    Testa subjektiem pēc noklusējuma tiks iešūta mīlestība pret dzimetni, vadoni un vēlmi pēc Taivānas Ķīnas sastāvā. :D

    Beiruta ir forša
    31.01.2024 21:53

    Piespiedu kārtā cilvēkiem liks iet karot vienam ar otru, ja nē attālināti dos migrēnas.

    bobis
    01.02.2024 12:48

    Smadzenem ir ierobezots atminas daudzums un ja tas tiek parsniegts, iesledzas dabigs smadzenu aizsargmehanisms, ka pimeram aizmirsana, vai vel smagakas psihologiskas formas. Jo mazak cilveks doma, jo labak jutas. Stress un migrena rodas, ja cilveks parak daudz par kautko doma un nelauj savam smadzenem atpusties. Vienmer ja man sap galva, man vienmer palidz ja ko aukstu pielieku pie galvas.
    Katram psihologam, obligata karta vajadzetu apgut medicinisku izglitibu, vai ari turpinas muldet, ja tev kas sap, tev tikai ta liekas.

    Reklāma