Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais “Neuralink” pacients demonstrē, kā ar prātu spēj spēlēt šahu

    Jaunākie raksti

    Šī gada sākumā Īlons Masks paziņoja, ka pirmais cilvēks ir saņēmis “Neuralink” smadzeņu čipu, kas ir daļa no uzņēmuma pirmā klīniskā pētījuma. Nepilnu mēnesi vēlāk Masks atklāja, ka pacients ar šī impanta palīdzību spēj pārvietot peles kursoru, izmantojot tikai savu prātu. Dažus mēnešus vēlāk “Neuralink” dalījies ar jaunu video, kurā šis pats pacients stāsta, kā sadzīvo ar šo čipu un parāda, kā vien ar prātu spēj kontrolēt peles kursoru un spēlēt šahu.

    Pirmais cilvēks, kurš saņēmis “Neuralink” čipu, ir 29 gadus vecais Nolans Arbo (Nolan Arbaugh), kura ķermenis ir paralizēts sākot no kakla uz leju. Šādā stāvoklī vīrietis nokļuva pirms astoņiem gadiem pēc negadījuma niršanā.

    Augstāk pievienotajā video Arbo atklāj, ka čipa implantēšana smadzenēs noritējusi “ļoti viegli”, kā arī atveseļošanās process bijis veiksmīgs. Tagad viņa uzdevums ir mācīties atšķirt “iedomāto kustību no kustības mēģinājuma”, lai spētu kontrolēt peles kursoru. Demonstrācijā ar šaha spēli šķiet, ka vīrietim tas izdodas. Līdzīgi viņš arī iemācījies spēlēt “Civilization VI”. Arbo atklāj, ka iepriekš izmantojis citas palīgierīces, piemēram, mutes turētājus, taču “Neuralink” čips ļauj spēlēt ilgāk, kā arī to darīt tiešsaistē. Viņš atzīmē, ka implantu var izmantot apmēram astoņas stundas, pirms tas jāuzlādē. Pagaidām gan nav skaidrs, kā šī uzlāde notiek.

    Kopumā Arbo savu pieredzi ar smadzeņu čipu vērtē pozitīvi, neskatoties uz dažām problēmām sākumā. Vīrietis norāda, ka šis risinājums nav ideāls, taču jau tagad mainījis viņa dzīvi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma