Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais “Neuralink” pacients spēj pārvietot peles kursoru tikai ar prātu

    Jaunākie raksti

    Janvāra pašā noslēgumā Īlona Maska kompānija “Neuralink” paziņoja, ka pirmais cilvēks veiksmīgi saņēmis “Neuralink” smadzeņu čipu. Šīs ziņas nāca pēc vairākus gadus ilgiem izmēģinājumiem ar dzīvniekiem. Tagad Masks dalījies ar jaunāko informāciju par šo eksperimentu un atklājis, ka šis cilvēks ar smadzenēs implantēto čipu tagad spēj pārvietot peles kursoru, izmantojot tikai savu prātu.

    “X Spaces” platformā Masks atklājis, ka pacients pēc implanta saņemšanas pēc trim nedēļām jūtas pilnībā atveseļojies. Viņš arī norādīja, ka progress esot labs, un šis cilvēks tagad spēj vien ar domu palīdzību kontrolēt peles kursoru.

    Reklāma

    Runājot par pašu šī brīža eksperimentu, “Neuralink” vadītājs skaidro, ka eksperimenta ietvaros cenšas pacientam dot iespēju ar prātu pārvietot peles kursoru dažādos virzienos, pie kā pašreiz tiek aktīvi strādāts.

    Jāpiezīmē, ka pirmie cilvēki, kuri saņems iespēju izmēģināt “Neuralink” smadzeņu čipu, būs pacienti ar smagiem kustību traucējumiem. Savukārt šis implants palīdzēs cilvēkiem veikt dažādus ikdienas uzdevumus, izmantojot tikai savu prātu. “Neuralink” pērnā gada maijā saņēma apstiprinājumu no Pārtikas un zāļu pārvaldes, lai sāktu čipa izmēģinājumus ar cilvēkiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lile
    22.02.2024 20:43

    Nopietni uz dzivniekiem. Pretīgs viņš ir. Lai uz sevi testē.

    Last edited 2 months ago by Lile
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    23.02.2024 12:41

    Pirmais “Neuralink” upuris spēj pārvietot peles kursoru tikai ar prātu 😢

    Reklāma