Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijas valdība ar lietotni veicinās sportisku dzīvesveidu

    Jaunākie raksti

    Lai cīnītos ar iedzīvotāju mazkustīgumu un tā izraisītajām slimībām, Lielbritānijas valdība sadarbībā ar Public Health England veido dažādas programmas. Viena no jaunākajām iniciatīvām ir ideja par sportiskiem sasniegumiem atalgot iedzīvotājus ar atlaidēm veikalos, atlaidēm sporta zālēs un tamlīdzīgi.

    Public Health England tikko izziņojuši jaunu lietotni Active 10, kas aicina iedzīvotājus doties 10 minūšu pastaigā ik dienu. Pētījumā atklāts, ka Lielbritānijā 6.3 miljoni iedzīvotāju 10 minūtes ar kājām iet aptuveni vienu reizi mēnesī. Lietotne mudinās sasniegt vismaz 150 aktivitāšu minūtes mēnesī.

    Reklāma

    Līdzvērtīgi darbojas arī Pokemon un Ingress lietotnes, kas arī mudina spēlētājus pārvietoties, lai kaut ko savāktu, kaut ko sasniegtu, kaut kam iegūtu pieeju par nostaigātiem kilometriem.

    Šāda veida lietotnes ir fantastiska ideja, kā ar salīdzinoši maziem ieguldījumiem mudināt sabiedrību domāt par veselību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.08.2017 17:10

    10 minūtes staigājot varot novērst 8 h sēdēšanas pie datora sekas? Kaut kas tur nav tīrs.

    x
    28.08.2017 17:28
    Reply to  Krotow

    neesi dzirdējis par degvielas ekonomēšanas verķiem? uzliec uz šļūtenes un autiņš rij 2x mazāk))

    Usinss
    29.08.2017 07:28

    Nu un atlaide būs veselīgai paikai sporta precēm un zāles abonamentam. Kam tas vajadzīgs ja 10 min pastaiga jau ir izaicinājums? Lūk demokrātijas vājā puse. Tu redzi ka ir dirsā, bet nedrīksti uzspiest, piemēram vairāk fizisko aktivitāšu izglītības iestādēs, darba vietās.

    x
    29.08.2017 08:13
    Reply to  Usinss

    tu būtu pirmais, kurš negribētu dzīvot valstī kas balstās uz piespiešanu.
    nu, piem. zinātnieki ieteiktu nedzert kafiju (pat nesaku – alkoholu). vai otrādi – katru dienu izdzert divas krūzes paniņu un pinti pelašķu tējas, un tie kuri to nedara, tiek piespiesti.
    redzi, cik ātri dirsa var sasniegt tevi pašu?

    gudrā valstī tiek radīta vide un apstākļi, kurā dzīvot veselīgi ir viegli, un cilvēki to dara tāpēc, ka saprot pozitīvo ietekmi un dara ar prieku. un protams, ir muļķīgi ko uzspiest izgl/darba vietās, ja vajadzība kustēties un sportot nav ieaudzināta ģimenē un tā nav cilvēka dabiska vajadzība un brīva izvēle.

    valsts var piesiest pašvaldības investēt sporta infrastruktūrā un pieņemt likumus, kas atvieglo sportisku dzīvesveidu, bet nekādi nevar ar likumiem piespiest būt veselākiem. tad jau varētu pieņemt likumu ka slimot aizliegts un tā atrisināt visas medicīnas problēmas)

    Reklāma