Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar “Microsoft” līdzdalību mākslīgais intelekts palīdzēs sagatavot ziņas

    Jaunākie raksti

    Jaunākās ziņas liecina par to, ka “Microsoft” uzsācis sadarbību ar mediju vietni “Semafor” pie jauna projekta, kura gala rezultāts ļaus ieskatīties mediju nākotnē. Tā ietvaros mākslīgā intelekta (MI) čatbots “ChatGPT” palīdzēs sagatavot ziņu jaunumus. Būtiski, ka šis solis seko pēc tam, kad “The New York Times” iesūdzēja tiesā “Microsoft” un “OpenAI” par autortiesību pārkāpumiem.

    Projekta ietvaros “Semafor” mediju vietnē tiks izveidota jauna ziņu plūsma ar nosaukumu “Signals”, kuru sponsorēs “Microsoft” par “ievērojamu” summu. Ziņojumā teikts, ka šajā plūsmā lasītāji varēs iepazīties ar jaunākajām ziņām un analīzi, ko pilnībā veidos žurnālisti, taču MI darbosies kā pētniecības rīks.

    Reklāma

    Konkrētāk, “Semafor” izmantos MI, lai ātri atrastu jaunākās ziņas no visdažādākajiem ziņu avotiem pasaulē. To klāstā tiks iekļautas ziņas vairākās valodās, piemēram, ķīniešu, indiešu un citās, kuras tiks ātri iztulkotas uz angļu valodu. Tikmēr žurnālisti šīm ziņām no savas puses pievienos kontekstu un apkopos dažādus viedokļus.

    “ChatGPT” un citu MI tērzēšanas robotu izmantošana žurnālistikā un ziņu satura radīšanā līdz šim bijusi visai pretrunīga. Piemēram, CNET tos izmantojis, lai uzreiz ģenerētu pilna garuma rakstus, neskatoties uz to, ka MI joprojām mēdz radīt nepatiesu un kļūdainu saturu. Savukārt “The New York Times” pērnā gada beigās iesūdzēja tiesā “OpenAI” un “Microsoft” par publicētā satura izmantošanu, lai apmācītu tērzēšanas robotus, nesniedzot kompensāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma