Web Analytics
More
    Reklāma

    “The New York Times” iesūdz “OpenAI” un “Microsoft” par autortiesību pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Kompānija “OpenAI” aktīvi strādā pie mākslīgā intelekta (MI) risinājumiem. To pašu var teikt arī par tās galveno investoru “Microsoft“. Taču izskatās, ka gada nogalē abi uzņēmumi iekūlušies nepatikšanās. Izdevējs “The New York Times” iesūdzējis tiesā “OpenAI” un “Microsoft”, apgalvojot, ka tie izstrādājuši savus MI modeļus, “kopējot un izmantojot miljoniem” izdevēja rakstu un tā rezultātā tagad “tieši konkurē” ar “The New York Times“.

    Izdevējs apgalvo, ka “OpenAI” un “Microsoft” lielie valodu modeļi, kas ir pamatā abu izstrādātajiem čatbotiem “ChatGPT” un “Copilot“, var ģenerēt saturu, kas burtiski kopē “The New York Times”, precīzi atdarinot rakstības stilu. Izdevējs arī apgalvo, ka šī situācija “iznīcina un sabojā” attiecības ar lasītājiem.

    Reklāma

    Tāpat “The New York Times” uzsver, ka vairākus mēnešus ir mēģinājis risināt sarunas ar abiem uzņēmumiem, lai panāktu taisnīgu samaksu par tā satura izmantošanu, taču bez panākumiem. Līdz ar to situācija nonākusi līdz tādam punktam, ka izdevējs iesūdzējis tiesā “OpenAI” un “Microsoft” par autortiesību pārkāpumiem un iespējamu satura kopēšanu un pieprasa tos saukt pie atbildības par miljardiem dolāru” lielu zaudējumu radīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma